Slobodna diskusija o traktorima

Možda su tvom tati odumirale kada te pravio?
Ta tvoja proveravanja nisu ni malo zanimljiva, imaš dijareju po svim temama i kao čudiš se šta je napisano. Gubiš se u temi MTZ a glup si kao tavan! Bacaju ti koske da vide dokle ide ta tvoja Glupoća!
Битно да си ти паметан као пчелица.🤣

Kad bi odradio jednu sezonu setve, prskanja, spartanja sa ovakvom Valtrom, nikad vise ne bi seo ni u IMT a ni u Mahindru.
Ne znam ni ko je rekao da radimo sa IMT ili Mahindrom. Možda ipak stoje kao ukras. Opet ću ti reći da je to zaista tako dobar traktor kao što tvdiš, misliš li da bi se prodavao? Konzerva ostaje konzerva ceo vek. Pogotovo male i stare serije za koje delova teško da ima.... Možda i spakovan za prodaju.... Samo da ode.....

Ne znam ni ko je rekao da radimo sa IMT ili Mahindrom. Možda ipak stoje kao ukras. Opet ću ti reći da je to zaista tako dobar traktor kao što tvdiš, misliš li da bi se prodavao? Konzerva ostaje konzerva ceo vek. Pogotovo male i stare serije za koje delova teško da ima.... Možda i spakovan za prodaju.... Samo da ode.....
Kolega to je tvoje misljenje, sto nemora da znaci da si u pravu. Ja o Valmet motorima imam samo reci hvale. 1992-3 g. takvi motori ugradivani su kod nas na ZMAJ kombajne. U nasem kraju poznati kao ,,Dania''. Ovo pisem jer sam ga i sam posedovao od 2003-2018. Prodao ga u Malo Crnice i dan dani radi. U ovoj temi mnogi favorizuju kineze (zbog male cene) a daju negativne komentare o proverenim motorima. (Konzerve??????? )

Da li vrijedi uzeti dijelove motora za zapadni traktor zamjenske ili to nista ne valja?Radi se generalka na motoru traktora.

Јуче ујутро сам са братом планирао да сиђемо тракторима до једне парцеле која је на падини изнад потока, одатле да извучемо две огромне трешње које су пале после снегова. Време лепо, снег се истопио одавно, лед рекло би се попустио, мраза нема. Елем, опремимо се сајлама и ланцима и тестерама, попалимо машине, ја на ИМТ 533 са гланц новим гумама /Рума, заправо нису Рума али продавац ме уверавао да је то исто, сада је неки други произвођач/ и брат на Урсузу са не тако новим гумама. Како смо сишли са пута на траву и један и други трактор клизе како их носи нагиб, неће ни напред ни назад, не мења ситуацију ни блокада, волан просто не слуша, точкови раде али машине клизе ка јендецима, ништа нисмо могли да урадимо, одустанемо одмах да не направимо неки карамбол. ИМТа сам некако спустио до пута испод и вратио га у трем, Урсуз остаде напољу не некој обали, ено га покривен цирадом. Силазио сам тим трактором више пута и по киши и лошем времену у јаруге и којекуде, и то са потрошеним гумама, извлачио са њим по блату пуну приколицу дрва из којекаквих рупетина, сада трактор сам не може да макне, шта се десило немам појма. Као да се танак слој земље на површини одледио а испод је још увек било залеђено. Не знам да ли је неко имао слично искуство, али рекох да предложим да ако планирате неки рад по лошијем терену прво испробате да ли је могуће по овом сада времену.

Nazad
Vrh