Slobodna diskusija o traktorima

Izgleda da su spoljne ivice prednjih guma u ravni sa zadnjim a kako su sad zavrnute prednje felne mislim da je ovako i prednji trap maksimalno sužen.. Biće da je preširok za špartanje i prskanje kukuruza. Kako ja računam između tri vrste ima 210cm razmaka pa minus po 3 cm debljine stabla kukuruza puta dve vrste to je 6cm i traktor 190 i ostaje samo po 35 mm do jedne i 35mm do druge gume, njihovih spoljnih ivica. I gde je malo bočnog nagiba njive i krive vrste jer su i njive krive i eto kidanja liski pa čak i gaženja bukvalno po kukuruzu. Voleo bih da negde grešim. Kako se vama čini moja matematika i teorija? A ako sad kupim traktor nema mi više menjanja, sa mojim prihodima ovaj bi mi bio doživotni. A ako uzmem Lovola, on je uži i sa manjim [i jeftinijim] gumama i manje bih gazio kad prskam pšenicu. Ali kad napravi radnih sati i starosti pa kad krenu kvarovi za svaki deo kad zatreba da odvojim dan i kola da nosim u Kraljevo. Proći Obrenovac ili Ub i ceo Čačak i celo Kraljevo. A ja sam i zapošljen, kad se uveče pokvari na njivi ne mogu tek tako sutradan ne otići na posao. A bez kataloga rezervnih delova i bez uzorka možda će mi često slati pogrešan deo. Brzom poštom, znači treći četvrti dan od naručivanja što i nije malo kad je setva ili žetva i otimanje od kiše. Zato sam rad za yto, agrovojvodina mi je daleko bliža a i često firminim kamionom prođem kroz Novi sad.
Nije ti dobra matematika, ostaje ti do krajnjih redova po 7cm.

U pravu si, čak i neki više, nije baš da i na debljinu stabla kukuruza moramo odbiti 6 cm. Misliš da može ići niz vrste bez velike štete na kukuruzu? Ili Lovol? Kad mi se zbog finansija izbor sveo na dva kineza i to da se nadam da prođem na konkursu Ili zajmim.

Знам неке људе који, су били у истој недоумици као и ти. Ловол или ИТО и сви су се одлучили за ИТО вишљи је и гуме као код Белоруса задње 15,5-38 предње неке смешне уске и највише су га сви узели због међуредне обраде. Има бољу кабину ради прскања боље дихтује кажу. Тако да на теби је шта ћеш узети. Нећеш погрешити ни са једним за који се одлучиш. Али и сам кажеш ближи ти је ИТО због не дај Боже делова. Одеш и погледаш трактор уживо метар у руке и добро га премери види како могу фелне да се скупљају и шире. И што се тиче ИТО трактора већ доста дуго су код нас на сцени, и мислим да су се јако добро показали. Мени се код њих свиђају мотори са великом кубикажом, ако се нормално експлоатишу ти мотори дуго трају.

Izgleda da su spoljne ivice prednjih guma u ravni sa zadnjim a kako su sad zavrnute prednje felne mislim da je ovako i prednji trap maksimalno sužen.. Biće da je preširok za špartanje i prskanje kukuruza. Kako ja računam između tri vrste ima 210cm razmaka pa minus po 3 cm debljine stabla kukuruza puta dve vrste to je 6cm i traktor 190 i ostaje samo po 35 mm do jedne i 35mm do druge gume, njihovih spoljnih ivica. I gde je malo bočnog nagiba njive i krive vrste jer su i njive krive i eto kidanja liski pa čak i gaženja bukvalno po kukuruzu. Voleo bih da negde grešim. Kako se vama čini moja matematika i teorija? A ako sad kupim traktor nema mi više menjanja, sa mojim prihodima ovaj bi mi bio doživotni. A ako uzmem Lovola, on je uži i sa manjim [i jeftinijim] gumama i manje bih gazio kad prskam pšenicu. Ali kad napravi radnih sati i starosti pa kad krenu kvarovi za svaki deo kad zatreba da odvojim dan i kola da nosim u Kraljevo. Proći Obrenovac ili Ub i ceo Čačak i celo Kraljevo. A ja sam i zapošljen, kad se uveče pokvari na njivi ne mogu tek tako sutradan ne otići na posao. A bez kataloga rezervnih delova i bez uzorka možda će mi često slati pogrešan deo. Brzom poštom, znači treći četvrti dan od naručivanja što i nije malo kad je setva ili žetva i otimanje od kiše. Zato sam rad za yto, agrovojvodina mi je daleko bliža a i često firminim kamionom prođem kroz Novi sad.
Vidi, imam na 904 mnogo sire prednje gume pa sam ulazio u vrste zbog prskanja. Sa ovim gumama uskim napred ulazis sigurno kako treba. Postoji opcija da se skinu drzaci blatobrana onda se mogu jos skupiti tockovi. Pogledaj dobro kako stoji srce felne ako ides da pogledas traktor.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Meni ovaj yto754 opasno zapao za oko, sve vise mislim da pokusam sq predracunom, msm da je idealan kao zamena za imta 577...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Da li je neko sam namestao keder gumu na vrata od kabine, vrata su sva od stakla nema rama,koliko je komplikovano i na sta obrati pažnju
Ономе што су ти већ посаветовали, ја бих додао и да сачекаш неко топлије време, да та гума буде мекша и "кооперативнија" за све манипулације.

Moracu saceti poslali greskom 1m umesto 9 m nesporazum a ko zna zasto je dobro em nem zivaca a moram malo to ozbiljnije izmeriti debljinu stakla pa videti u rumi

Meni ovaj yto754 opasno zapao za oko, sve vise mislim da pokusam sq predracunom, msm da je idealan kao zamena za imta 577...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Kada bi samo neko hteo da napiše iskreno ko je kupio 754, mnogi bi se trgli od te kupovine.....

Na 25rh bio je mastan na 6strana....
Na servis od 50rh se čekalo da dođu više od mesec dana....
Na servisu od 250rh naplatili su skoro 100k.....

Kod nas ima jedan od 103ks ili nešto tako imao je pet šest kvara na početku i to zbog nemara onih koji ga sklapaju. Naj veći problem je bio kad je zaglavio menjač, nosili ga u servis da to reše.

Nažalost, tako je. Svi ti kvarovi na početku su zbog nemara pri sastavljanju. Ne bi me čudilo da je bilo loše podešeno kvačilo na žabicama i nije dobro odvajalo pa je zbog toga (verovatno) vlasnik nesvesno shebo sinhron i zaglavio menjač.
Eno drugar uzeo nov traktor i troši mu 4 litre ulja na 20 motočasova...

Ko mora i trebamu traktor nek proba da konkurise ni jedan taj istocni mi se ne svidja sve nekako preko jututuba izgleda dobro al kad ga vidim uzivo **greška ga samo cu pare da rasparim

MTZ 1523.3
------------------
Takav mu se zalomio izgleda.... Sa prethodnim mtz-om nije imao problema (1025.3) al ovaj... A, ništa. U garanciji je, popraviće ga, samo strašno je kada daš 60.000 a imaš problema. Doduše znam i za zapadnjake koji su par puta išli pod nož a nisu napravili 1000rs, neki ni 200... Neverovatno kako se fušerira.

Poslednja izmena:
Nisam hteo pisati novi post, pa sam izmenio prethodni...
Tako je. Postala je lutrija kada kupuješ traktor. I zeleni i ostale boje nisu imuni na probleme...

E to, to! Sve nešto kompjuterski, laserski a krajnji rezultat.... Boings..... Razočaranje.
Ako su i na kvalitetu štedeli (konkretno mislim na drugarev slučaj) e onda do gnjurca. Nadam se da je neka glupost, tipa loš turbo npr.... Ostaje da se vidi.

Nazad
Vrh