Slobodna diskusija o traktorima

Moj je bio 1980 i imao je brzi menjac. Luka kao mehanicar ce verovatno nam znati reci koja je razlika u brzini. Moj primerak na punom gasu je isao preko 30km/h, i bio 2x startniji od bilo kog 560, usled male sopstevene mase od 2200kg a i dobrog motora/dizni/pumpe. Kardan je imao spor ali mi to nije smetalo jer je radio sa beracem dvorednim i sa vrcaljkom za stajnjak od kardanskih prikljucaka, pa tu i treba snage tako da nista veliko ne bi dobio da sam ga ubrzao.
 
Ma 558 i 560 obadva u oranju još on nosi lakši plug opala 080 i s 44 je gore. I 16.9 gume.
Proklizuje više od 560 i 560 postiže bolju dubinu a brzina ista.
Da 560 ima s 44 nebi mu ni prilazio 558.
Tako da nezz što neki hvale komfor je nula na 558 nemaš mjesta ništa.
Hidro volan nema dodatnu hidruliku nema.
560 kad se ugrije ne leru okrene pluge a 558 neće nekad a pumpa reparirana.
 
Druze molim te pokusaj da se skoncentrises dok pises jer je ovako toliko konfuzno da te ja nista ne razumem sta si hteo da kazes. Jedino kapiram da hvalis 560.
 
Što ti ja mogu ako ne razumiješ ne hvalim nego je prema 558 bolji dosta.
Prema nekom ozbiljnom stroju je daleko
 
Ne kapiram zasto je plug problem

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Ja sam to rekao malo i sarkastično, bez obzira što je on bolji izbor od 558 koji je drugačiji... :)
Šalu na stranu, ja ferguson ni 58aka ne mogu da smislim, imao, radio, kupio nešto drugo, zadovoljan...
Jbš traktor koji se popneš pa siđeš u njega, nemaš gde sa nogama, na volanu zlo ruke da ti otkine kad naleti na džombu, laktovi redovno udaraju u blatobrane, na 58maku moraš da digne staklo na kabini da bi digao haubu da možeš da sipaš gorivo ali samo na pumpi pištoljem, kantom nemože jer nema mesta za točir... Ma jb te traktor sto puta sam opsovao...
Ne bi oni mene toliko nervirala da ih ljudi ne dižu u nebesa pa su im cene previsoke... Ne vrede oni ni upola toliko....
 
To je prevazidjena mehanizacija. Ja sam takodje radio (i dalje radim sa 539) jer su jeftini po radnom uradjenom satu, jednostavni, svakom mogu dati da ih tera bez bojazni da ce nesto slomiti itd.
 
Bome meni da dadu 558 ja ga džaba nebi a kod mene nebi ni izdržao mjenjač jer sam takog na fergi svega razvalio sav izbacuje.
Nezz gdje im pamet na onaj mjenjač stavljat motor od 60 konja
 
Imam hidro volan, napravljen otvor na haubi za sipanje tecnosti.To za hubu je tacno sto debili ne stavise kao sto ima masey, ursuz...

Mora i auspuh da se skida muka ziva, osiguraci isto sve isti postupak.Jos je radjena nova instalacija otac nije reko majtoru da izvede lepo kutije ispod volana ima mesta i pristupacno.Za akumulator isto, skines staklo sa strane i onu zastitu cirkus.
 
Nazad
Vrh