Slobodna diskusija o traktorima

Da li bi mi neko mogao dati savjet, koji nov traktor kupiti? Ne mora da bude pretjerano jak, jer treba orati godisnje sigurno ne vise od 4 hektara. Pored obrade zemljista sluzio bi mi i za kosenje trave i jos poneke usputne poslove. Zanima me traktor koji nece biti kvarljiv, a sa druge strane koji cu moci da vozim na servise i generalke. Treba uzeti u obzir i povrat novca koji se dobije kad se kupe nove stvari. Sta mislite o IMT ili Belarusu, ne vecim od 50 konja? Zivim u blizini Banja Luke.

Druze, kazu da su jako kvarljivi i slabog kvaliteta. Znas li je li to istina? Ja bih stvarno volio da su oni i dalje ekstra kvaliteta kao i ranije, pa da ga uzmem.

Poslusaj Montoju, istina je da danasnji domaci traktori tesko postizu onaj kvalitet iz sfrj, ipak, nov 539 je daleko od kvarljivog i problematicnog traktora.

Kako hoćeš naravno, Belarus nemaš tako mali - manje od 50ks. Ostaju ti IMT, IMR i kinezi od jeftinih a od skupljih imaš da biraš.

Poslusaj Montoju, istina je da danasnji domaci traktori tesko postizu onaj kvalitet iz sfrj, ipak, nov 539 je daleko od kvarljivog i problematicnog traktora.
Da li se u potpunosti moze osloniti na 539 kada su u pitanju obrade zemljista?

- - - - - - - - - -

Kako hoćeš naravno, Belarus nemaš tako mali - manje od 50ks. Ostaju ti IMT, IMR i kinezi od jeftinih a od skupljih imaš da biraš.
A, kakvo je Vase misljenje o Belarusu, kada bih npr. uzeo nov od oko 50 ks?

Poslednja izmena:
Ako ideš na kineza idi na YTO, mnogo su se bolje pokazali u odnosu na druge kineske traktore, posebno u odnosu na DongFeng kojeg nikako ne preporučujem.

Nema tako malih Belarusa, u stvari ima ali to su komunalni traktori. Takav je MTZ 422.

http://www.belarus-tractor.com/en/main.aspx?guid=5533&mode=shortinfo
Nije frka ako ima i koju vise konjsku snagu. Meni je samo bitno da servis nije daleko i da traktor nije kvarljiv; tj. samo da se mogu na njega oslonuti, a ne da mi se stalno kvari.

- - - - - - - - - -

Ako ideš na kineza idi na YTO, mnogo su se bolje pokazali u odnosu na druge kineske traktore, posebno u odnosu na DongFeng kojeg nikako ne preporučujem.
Mnogo Vam hvala na pomoci.

Problem kod malih Belarusa je u tome što ih niko ne uvozi (bar ja nisam čuo ili vidio da ih neko ima u ponudi). Koji je budžet u pitanju, možda da potražiš nekog manjeg Zetora sa prednjom vučom ako ti je potrebna. Mislim da bi 5245 bio idealan ali tu je problem cijene koja je jako visoka za taj model i dosta velike kabine koja nije zgodna za voćarske radove (ako ih imaš). Od domaćih imaš nov IMT 549, naš član Bobo ima (ili je imao?) takav, kupljen nov ali je imao ozbiljnih problema sa njim (motor, mjenjač čini mi se, kolijevka prednjeg mosta...) tako da se njega ne bih usudio da preporučim.

Problem kod malih Belarusa je u tome što ih niko ne uvozi (bar ja nisam čuo ili vidio da ih neko ima u ponudi). Koji je budžet u pitanju, možda da potražiš nekog manjeg Zetora sa prednjom vučom ako ti je potrebna. Mislim da bi 5245 bio idealan ali tu je problem cijene koja je jako visoka za taj model i dosta velike kabine koja nije zgodna za voćarske radove (ako ih imaš). Od domaćih imaš nov IMT 549, naš član Bobo ima (ili je imao?) takav, kupljen nov ali je imao ozbiljnih problema sa njim (motor, mjenjač čini mi se, kolijevka prednjeg mosta...) tako da se njega ne bih usudio da preporučim.
Ja sam cuo da su novi imt-ovi jako nepouzdani. Dobro cu razmisliti, pa onda kupiti.. Ne valja srljati.

Ja sam nesto cuo od raznih starijih majstora da su najbolje serije Imt-a do 90 god... Kako su me slagali lazem i ja vas,mad aje moj Imt 539 93 god i na njemu nisam imao preteranih kvarova... :ppozdrav:

Da li mi neko moze dati link na kome se nalazi neka ponuda IMT motokultivatora sa slikama, ili neki katalog?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh