Slobodna diskusija o traktorima

Pre mesec dana sam sa ocem opravljao jedan takav Tafe.Kvar je bio na diznama ali tek posle 6500 radnih sati !!! što je mene odiševilo ništa do tad nije rađeno na njemu a gazda je prezadovoljan traktorom.Mada je zamena dizni napravila žešći problem pošto su nosači dizni zapekli i nikako nismo mogli ih izvadimo napolje pa smo morali da skinemo glavu motora i jedva smo i tako izvadili dizne.

pozdrav poljoprivrednici evi i ja kao novi član da kažem nešto o svojoj novoj mašini. radi se o traktoru tafe 42 di. prije mjesec ipo dana sam ga kupio. pa me zanima vaše mišljenje o ovom traktoru. kakav je u oranju jel se kvari i tako dalje. napominjem da je nov . 19000 km je koštao a u račun sam dao ferbuson 539. i imam 30% posticaj

hvala u naprijed na odgovoru. pozdrav
Gdje si ga uzeo?Kako to da je 19 000,jel to bruto cijena.A sjetio sam se,vjerovatno je bez kabine.

pozdrav poljoprivrednici evi i ja kao novi član da kažem nešto o svojoj novoj mašini. radi se o traktoru tafe 42 di. prije mjesec ipo dana sam ga kupio. pa me zanima vaše mišljenje o ovom traktoru. kakav je u oranju jel se kvari i tako dalje. napominjem da je nov . 19000 km je koštao a u račun sam dao ferbuson 539. i imam 30% posticaj

Koja je razlika između tog traktora i IMT-a i zašto si se baš odlučio za njega a ne IMT-a te snage? Pretpostavljam da si poredio i kalkulisao.

Само једно питањце не нађох тему .. јел сад ови бандити условљавају гаранцију тиме да је антифриз целе године у расхладном систему или код неких модела и даље користите дестиловану воду ? :sta:

Nisam znao u koju temu da napisem pitanje!Kako promjeniti semering na kardanu na traktoru imt 533

Hitno pitanje ,kakav je traktor ltz 40 , kao rezervni , manji traktor , ispomoć , špartanje ,prskanje ,sjetvospremač(dupli točkovi ) , dati radniku bez brige (uglavnom mladji neodgovorni ) , a s obzirom namalo para ?

Nisam znao u koju temu da napisem pitanje!Kako promjeniti semering na kardanu na traktoru imt 533

Nazad imaju šrafovi na onoj ploči gde su oni polumeseci-kotve kako ih zovu što drze lance graničnike na polugama,poodvijaš to i onu ploču i tu ti je semering taj zadnji.Lako se menja nije nikakav problem.Skorije sam to radio na mom traktoru.Ako ti nije jasno slikaću pa da ti pokazem.

Hitno pitanje ,kakav je traktor ltz 40 , kao rezervni , manji traktor , ispomoć , špartanje ,prskanje ,sjetvospremač(dupli točkovi ) , dati radniku bez brige (uglavnom mladji neodgovorni ) , a s obzirom namalo para ?

ovo što sam ja vidio kod ova dva u mom kraju za radnika dušu dalo, ne može ga uništiti tj. oštetiti više nego što je falš napravljen. samo mu odmah nabavi antifone i neke tablete protiv bolova jer će mu leđa (donji dio) brzo otkazati. :osmeh:

Neznam , gledo sam kod nas po selu ko ima i nije mi jasno , svi rade dooosta teže poslove nego što imaju broj konja , kao da su jači . Dal je izbor brzina , dal visoki točkovi il imaju vše konja nego što piše neznam. Mislim , jeftini su (oko 2500e sa novim gumama i naizgled neizradjen) , visoki , jaka hidraulika, rel. uske gume , pr vuča , jedini mogu raditi bez ulja i vode :haha: , ( ne bukvalno al vidjo sam skoro tako ) .

Kolko bi mogla koštati investicija duplih točkova?

(izbor radnika je iz turbo folk i tehno generacije tipa : ore danas pa kad mu je dosadno spusti traktor u kanal da vidi jel može izaći na drugu stranu da skrati put..)

nešto je u tim velikim gumama (sporije se okreću pa je manja mogućnost proklizavanja) a nešto je i u njegovoj težini od cca 2750 kg a najviše u tome što on nema 40 već 50 ks . BTW možda bi bolja zaštita za radnika umjesto antifona bila šljemafon jer on štiti i od udaraca, kabina je dosta skučena pa svako malo tresneš glavom u nju.

možda bi bolja zaštita za radnika umjesto antifona bila šljemafon jer on štiti i od udaraca, kabina je dosta skučena pa svako malo tresneš glavom u nju.

Tako nešto su mi skrenuli pažnju i na slovačkom forumu(agroserver bodka sk), ali never majnd. Kad ogazdam kupiću jedan T-40AS. Zato nisam hteo da dam i kacigu kad sam onamad prodao motor.

Neznam , gledo sam kod nas po selu ko ima i nije mi jasno , svi rade dooosta teže poslove nego što imaju broj konja , kao da su jači . Dal je izbor brzina , dal visoki točkovi il imaju vše konja nego što piše neznam. Mislim , jeftini su (oko 2500e sa novim gumama i naizgled neizradjen) , visoki , jaka hidraulika, rel. uske gume , pr vuča , jedini mogu raditi bez ulja i vode :haha: , ( ne bukvalno al vidjo sam skoro tako ) .

Kolko bi mogla koštati investicija duplih točkova?

(izbor radnika je iz turbo folk i tehno generacije tipa : ore danas pa kad mu je dosadno spusti traktor u kanal da vidi jel može izaći na drugu stranu da skrati put..)

caka je u ruskom nacinu odredjivanja konjske snage pa taj rus ima 62 a ima i masu za pola rakovice vecu od rakovice i to ga izvlaci . AKo stric laze lazem i ja a ne bitrebalo jer jeozbiljan covek. Kaze da je na njegovom ubrzan kardan i pravi ustedu u silazi jer ide brze .

Traktor ima odlicnu kabinu, kabina je dosta prostrana, pregledna i tiha. :osmeh: Cak je za ovaj model razvijena tehnika protiv :spavam: spavanja u kabini. Naime rec je o vec pomenutom zastitnom ramu koji se nalazi unutar kabine koji deluje tako sto kada traktor uskoci u dzombu automatski udaras glavom u ram i prekidas pospanost. Intezitet udara glave o ram proporcionalan je visini vozaca i dubini dzombe.:osmeh:

@Mosorinac toliko je dobar komsija ima njega i Torpeda 90ku sa prednjom vucom,Rusa pali samo kad zatrebaju 2 traktora i spartanje,prskanje,priprema,transport,oranje...Torpedo.

Traktor ima odlicnu kabinu, kabina je dosta prostrana, pregledna i tiha. :osmeh: Cak je za ovaj model razvijena tehnika protiv :spavam: spavanja u kabini. Naime rec je o vec pomenutom zastitnom ramu koji se nalazi unutar kabine koji deluje tako sto kada traktor uskoci u dzombu automatski udaras glavom u ram i prekidas pospanost. Intezitet udara glave o ram proporcionalan je visini vozaca i dubini dzombe.:osmeh:

Zato je moj stric dodao jednu dasku sirine 15 cm da poveca visinu krova , da ne razbija glavu kad skace traktor.:osmeh:

Ok ajde da nebude da ga samo kudimo. Iznecu neke prednosti ovog traktora: cena, znaci jeftiniji traktor te snage sa prednjom vucom za 2000-2500 ne moze te naci. Automatsko ukljucivanje prednje vuce, mehanicki blokirac, mala potrosnja, brzo izlazno vreteno, poseduje interkuler ili hladjenje ulja tako da skoro nema sanse da ga pregrejete, jaka hidraulika. Mane bi uglavnom bile hidro volan koji je lose odradjen, reduktor koji je previse nezan, dakle ne menjac vec reduktor. Mada ovo je veoma usluzan traktor ali nije pravljen za manijake. Ako trazis malo cvrsci traktor, malo skuplji od T40 uzmi 52-ku oko nje ce se tvoji radnici malo pomuciti da je uniste. MOMOSARIC nadam se da je ovo odgovor na tvoje pitanje.

Nazad
Vrh