Slobodna diskusija o traktorima

Ovo je sila samo neznam da nije malo veliki za 45-icu mislio sam dapravim nešto za čišćenje snega pa da bude nešto kombinovano u svakom slučaju hvala za snimke.Pozdrav iz Šumadije.

IMT 555 zvani roda, fabricki je bio farban u belu boju, motor jako mali potrosac veoma lako pali, u to vreme jako dobra i kvalitetna serija.
Ako naletiš na nekog ocuvanog neces pogrešiti, jedino sto neke delove moras da uzimas polovne ali lako se nalaze

Taj motor bas i ne voli paljenje zimi ali je izuzetno mali potrosac sto kaze Miroslav. Delovi mogu da se nadju posto vecina delova menjaca i diferencijala pase od 533-539.

Još jednom da kazem za IMT 555, iz iskustva jer to je prvi traktor koji sam vozio, imao ga moj deda, i jos uvek je u voznom stanju kod strica, rezervar je imao cirka 30litri, i sa leopardom 2x14 mogao je uzorati i 6kj, rezervar + svabica od 20 litri. A sto se tice palenja zimi samo vruća voda da se sipa i malo parfema i nikad problema.

Svaki taj 'matori Perkins' kako se u mom kraju popularno zovu ti motori malko teze pali zimi bas zbog tog alnasera. Najbolja varijanta je kad se alnaser od sestaka stavi na 555 ili 533, onda vrti kao lud. :D

To je motor od imt 533 produzen za jedan klip.razlika je ista ko između 539 i 560.Ovaj je 3 klipa a ovaj 4.Mjenjac mu je od 558.Kuciste diferencijala slicno ko 533 i 539.Razlika je u tome sto se kod 555 diferencijal skida na desnu stranu a 533 i 539 na lijevu.Nazad ima reduktore na tockove.Nesto slicno ko u zetora.Inace to mu je najveca mana.Vrlo je osjetljiv na trubama
Problem paljenja je isti ko kod 533.Motor mu je osjetljiv izmedju stublina.Znaci ako slucajno malo zaledi voda u njemu puca izmedju stublina.

Ako koga interesuje mogu ga detaljno poslikati i staviti slike na forum.

Nazad
Vrh