Slobodna diskusija o traktorima

Ok.Slike ce da budu vec sutra.Bar zadnjeg dijela.Na ovom je motor ugrađen od tamica 60-ke.

Ja još uvek imam 555, otac nemože da se rastane od njega :osmeh:. Ovaj je dobro očuvan, nabacio sam mu pre par godina sve nove gume i novu kabinu tipa orašje, a prošle godine sam mu radio generalnu. To što kažete je istina, nevoli baš kad je hladno, ali kada je temperatura u plusu pali ko mina. Za delove nije problem, većina paše od drugih imt-ova. Traktor je inače jako živahan, povlači ko blesav, lako se zavrti, i to toliko da moram da mu oduzmem gas, jer bi verovatno klipovi izleteli kroz auspuh :osmeh: (nema limitator), i razvija do 40 km/č. Za svoju težinu dosta jak traktor. Zadnjih dvadesetak godina je kod mene radio samo lakše poslove, za koje je odličan. Pošto od ovog proleća neće moći da vuče ni jedan priključak, jer je za njega sad sve veliko, pokušaću da ubedim oca da ga prodamo.

Ja još uvek imam 555, otac nemože da se rastane od njega :osmeh:. Ovaj je dobro očuvan, nabacio sam mu pre par godina sve nove gume i novu kabinu tipa orašje, a prošle godine sam mu radio generalnu. To što kažete je istina, nevoli baš kad je hladno, ali kada je temperatura u plusu pali ko mina. Za delove nije problem, većina paše od drugih imt-ova. Traktor je inače jako živahan, povlači ko blesav, lako se zavrti, i to toliko da moram da mu oduzmem gas, jer bi verovatno klipovi izleteli kroz auspuh :osmeh: (nema limitator), i razvija do 40 km/č. Za svoju težinu dosta jak traktor. Zadnjih dvadesetak godina je kod mene radio samo lakše poslove, za koje je odličan. Pošto od ovog proleća neće moći da vuče ni jedan priključak, jer je za njega sad sve veliko, pokušaću da ubedim oca da ga prodamo.
ubaci neku sliku majketi :D

Kad bude usput uslikaj, nece skoditi koja slika, ja imam puno slika ali nemam skener da bi mogao skenirati pa postaviti.

Evo par obecanih slika.Jedina veca razlika od ostalih je u trubama i na ovaj je ugrađen motor od tamica 60.

dsc04152h.jpg

By kemolisnik at 2012-02-28
dsc04156i.jpg

dsc04150w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

.Kuciste diferencijala slicno ko 533 i 539.Razlika je u tome sto se kod 555 diferencijal skida na desnu stranu a 533 i 539 na lijevu
Да му диференцијал није окренут супротно, због бочних редуктора имао би шест
брзина назад а две напред.

Da upravo zbog smjera vrtnje tockova je s kontra strane diferencijal.
Uglavnom stara je to kljusina.

Ovo mu je orginalna korpa kvacila i zamajac.

Uploaded with ImageShack.us

imao sam i ugradjen S-46 u 577DV,ali nemam slike,odneli ga negde u srbiju u sume da izvlaci balvan pre nego sto sam ga slikao....

Nazad
Vrh