Slobodna diskusija o traktorima

On ih prodaje na kg, kao staro gvozdje, da li bi onda moglo i da se uveze kod nas kao staro gvozdje? Da li je nesto povoljnija carina u tom slucaju?

@kazner Zasto spominjete carinu kada je čovek naveo da su tocene ovde tj u Gradišci .Dok mi kmentarišemo čovek uDerventi već blokirao 12 komada tj pazario.., A mi ćemo posle ići kod njega kad ih malo našminka :haha:

Nije to ukupna cijena, cijena je sa prevozom iz Italije do Gradiške ali bez carine i poreza, dakle treba i to dodati, pitao sam ga. Svaki od ovih traktora je gotovo sigurno kandidat za generalnu tako da se ovako, na nevidjeno, i ne isplate baš. Ovo je roba za švercere koji će ih srediti malo, zamazati i zafarbati, smanjiti radne sate i prodati po visokim cijenama.

Prava slika o tome šta nam uvaljuju trgovci i šverceri.Imaju ceo arsenal majstora u svojim radionicama od limara,mehaničara,električara,lakirera...Malo gita,farbe ovo ono i traktor ko lutka.Spolja gladac a iznutra jadac.

Baš tako Matiću. Ovaj primjer pokazuje na koji način je u Srbiji ili BiH moguće kupiti traktor za npr. 7500E a isti takav u npr. Njemačkoj košta isto toliko - kod seljaka. Ova limarija je najmanji problem i najmanja briga.

Meni se od svih najviše svidja veliki Landini 12500, dušu dao za RD od 3m i udri :)

Poslednja izmena:
Ja izdvajam Fendt favorit i Internacionala, jer mi nekako deluju u najboljem stanju. Mada sve su to izradjene masine iz kojih je izvucen maximum samo sto su ovo malo realnije cene za razliku od onih nalickanih koje kupujemo za 10000 - 15000 eura pa i vise. Njima su ove masine zastarele i donose im mnogo manje usteda u radu, a za nas masina i po. Pa smo jos i srecni kada ga kupimo.:osmeh: Ali takvo je vreme a i mogucnosti.

Ja izdvajam Fendt favorit i Internacionala, jer mi nekako deluju u najboljem stanju. Mada sve su to izradjene masine iz kojih je izvucen maximum samo sto su ovo malo realnije cene za razliku od onih nalickanih koje kupujemo za 10000 - 15000 eura pa i vise. Njima su ove masine zastarele i donose im mnogo manje usteda u radu, a za nas masina i po. Pa smo jos i srecni kada ga kupimo.:osmeh: Ali takvo je vreme a i mogucnosti.

Fendt bi, uz IHC (mislim da je to 1246) u cijeloj ponudi bio "najsigurniji" jer sam u oglasima nailazio na Favorite (a i IHC) sa preko 15.000h, pto govori da su jako dugotrajni. No, ko zna šta je u mjenjaču...

Svi ti sfercari kupuju traktore sa 10000 rs i vrate im sate malo zamazu i ide ko na vatri, u holandiji ima ovakvih traktora dosta i krecu se oko 5000 evra a ako ti ga oni sredjuju generalna i ostalo sto ode 10000 evra.

Svi ti sfercari kupuju traktore sa 10000 rs i vrate im sate malo zamazu i ide ko na vatri, u holandiji ima ovakvih traktora dosta i krecu se oko 5000 evra a ako ti ga oni sredjuju generalna i ostalo sto ode 10000 evra.

To je dobro ako sve to odrade, mada niko ti nista ne moze garantovati. Ako ga dovedu u radno stanje to nije puno novca. Jer kod nas uglavnom se prodaju ovi od 5000 evra za 10000 bez sredjivanja.

Po agrarfaries, najjeftiniji polovnjaci se mogu naći u Francuskoj ali im je duša izvadjena kroz nos svakom redom. Za 4-5.000 evra se mogu naći fantastični modeli koji se traže u BiH i(npr. Landini 8550, Fiat 980, Same Saturno, Leopard, MF 595...) ali je svakom redom potrebna generalna ili osvježavanje motora. Na oglasima tamo ljubi jako lijepo napišu "troši ulje", "dimi", "neujednačen rad", "problem sa mjenjačem" itd, tako da znaš šta kupuješ jer on neće da daje garanciju. Istinu kažeš za sredjivanje i generalisanje, mnogo garaža tamo radi i to, kupiš kod njih solidnu "bazu" i oni ti udese mašinu da bude kao nova, samo što to košta (ali opet mnogo manje od novog traktora). Lično se ne bih upustio u kupovinu ovako na nevidjeno (nebitno kakav je traktor, ovaj je bar bio iskren stavio slike da se vidi da se radi o grobovima, skidam kapu!), ako već ideš na polovnjaka, najbolje je otići vani na par dana (ko ima neku familiju tamo), nadješ solidnu "bazu" (mašinu u koju vrijedi uložiti), uvezeš nju i dijelove (npr. dijelovi za Deutz i International traktore su jako povoljni u Njemačkoj a skupi kao vrag kod nas), središ ovdje i miran si. U toj priči je sve lijepo osim činjenice da su graničari, prevoznici i špediteri uhodan tim koji jedva čeka takve samostalne uvoznike da im odere kožu s ledja (jer su navikli da rade sa švercerima koji ih obilno podmazuju). Kakvih sam prilika imao u Njemačkoj kada sam htio kupiti traktor...kad se samo sjetim jednog Renault duplaka od 65KS i jednog od 90KS...mali bio jedva 4.000E a veliki 5000 E, oba prodavao švabo seljak, zet išao kod njeg kući i gledao mašine...san je bio prelijep dok nisam otišao na granicu da se raspitam za proceduru i dok mi ljudi nisu počeli sračunavati poreze, carine, troškove, takse za ovo i ono, pa parking na carini, pa mame im se...Isti govna*i su m htjeli za Belarusa od 6000E oderati sa preko 2000E dažbina (htio da ga uvezem iz Srbije)...Sve to treba u zatvor.

---------- Poruka napisana 22-02-12 u 16:17 ---------- Prethodna poruka je 20-02-12 at 21:39 ----------

Evo strava osovine za izradu prikolice sa pogonom preko kardana

http://www.pik.ba/artikal/1673532/zadnji-diferncijal-od-transportera/

pozdrav svim članovima foruma imam jedno pitanje,može li neko da mi pošalje sliku nekog prednjeg utovarivača koji je ugrađen na torpedu konkretno torpedo 4506?

Nazad
Vrh