Slobodna diskusija o traktorima

Па термостат никад не би требао скроз да затвара? Да ли је можда скочила потрошња горива или спорије постиже радну температуру?

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Drug i na bratovom bmw-e ista situacija ,cim upalis hladan auto krene da kruzi voda kroz to malo crevce dotice u ekspanzionu posudu...
Samoo bi voleo da znam ako neko zna da objasni kakoo i odakle tuu kruzi voda????
Nesto razmisljam:Znam da su termostati nekada imali malu rupicu na telu ,pa dal ne prolazi tuu ta topla voda dok se motor zagreva,ako ovaj na bmw termostat ima upste tu rupicu...

Погледај на јт, термостат је повелики. Писао сам у другој теми, један у улици је имао проблем да термостат није добро радио, теже постизао радну температуру и трошио више горива. Ако ради мотор и нема проблема, не дирај ништа.

Proprati ta mala creva iz egr hladnjaka i videces da se spaja sa racvom gde dolazi voda iz motora a tu ti je i termostat.Ako ti dobro greje kabinu nediraj nista .

Погледај на јт, термостат је повелики. Писао сам у другој теми, један у улици је имао проблем да термостат није добро радио, теже постизао радну температуру и трошио више горива. Ако ради мотор и нема проблема, не дирај ништа.

Sada vecina novih bmw i NEMA sat za temperaturu...
Drug naravno da necu nista da diram i da se pravim pametniji od konstruktora,samo sam pitao,zanima me odakleeeee kroz too crevce kruzi ubrzo topla voda ako je termostat zatvoren, ubrzo krece topla voda da kruzi kroz to crevce a auto bio hladan upaljen,ceo noc bio na minusu...???

Proprati ta mala creva iz egr hladnjaka i videces da se spaja sa racvom gde dolazi voda iz motora a tu ti je i termostat.Ako ti dobro greje kabinu nediraj nista .
Ne diram nista
Samo me zanimaaa konstrukcija i odakle u hladnjaku topla voda da ide u to crevce i preko njega u ekspanzionu posudu.??a auto hladan na minusu bio ceo noc,samo sto upaljen...???

Jednostavno, izduvni gasovi koji prolaze kroz egr ventil moraju da se hlade i kao takvi ohladjeni gasovi ponovo idu na sagorevanje.Ako si vlasnik od skoro,kod njih je problem klapne na usisnoj i sama usisna grana se zacementira od garezi.

Moze li nekako traktor da pomesa vodu i ulje kroz vodenu pumpu ili samo negde kroz glavu da pusti. Danas uzmem da proverim ulje u kinezu jer je za menjanje i vidim ima ga preko mere i ulje ima cudnu boju, gusto miš siva boja, ispustim i ima sta da vidim, umesto 8l kao ranije izadje oko 11l iz njega, inace uvek je imao isto na svakom menjanju. Sad je prekoracio 4000 sati.

Sent from my SM-A356E using Tapatalk

Postoje 3 vrste cilindara u motorima:
1. bušeni i obrađeni direktno u bloku motora,
2. sa suhi čahurama i
3. s mokrim čahurama.

Motori s mokrim čahurama zahtjevaju redovitu zamjenu antifriza prema preporuci u uputama za održavanje motora (obično max 2 god.). Ako se to ne poštuje, zbog agresivnosti antifriza (aditivi u antifrizu s vremenom slabe) može doći do oštećenja brtvi između bloka motora i mokrih čahura.

Kinezi bi trebalo da su kopija perkins, što znači opcija 2? A jel fali te 3 litre u boci i hladnjaku? Možda si nekud uterao, kroz iber lauf, ako si detaljno prao traktor? Al teško 3 litre.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

A ja se zagrejao za lovola. 754. Zvao u Novi sad ptre dve nedelje da svratim da ga vidim uživo i kažu nema, rasprodati, za oko 20 dana bi trebao stići kontigent.

Da se unapredim. Teram 558 u dobrom stanju ali mi malo dosadio i značila bi mi prednja vuča i brži traktor.

Motor na Jinmi je sa mokrim hilznama i sasvim moguće da su gumice popustile. A jedini načina da preko pumpe vode pomeša vodu i ulje je ako imaš rupu u razvodnoj kutiji iza pumpe

Moze li nekako traktor da pomesa vodu i ulje kroz vodenu pumpu ili samo negde kroz glavu da pusti. Danas uzmem da proverim ulje u kinezu jer je za menjanje i vidim ima ga preko mere i ulje ima cudnu boju, gusto miš siva boja, ispustim i ima sta da vidim, umesto 8l kao ranije izadje oko 11l iz njega, inace uvek je imao isto na svakom menjanju. Sad je prekoracio 4000 sati.

Moze da bude svasta dhtung glave pukla glava,naprsla hilzna gumice......
Uglavom ne gine ti otvaranje motora

Kinezi bi trebalo da su kopija perkins, što znači opcija 2? A jel fali te 3 litre u boci i hladnjaku? Možda si nekud uterao, kroz iber lauf, ako si detaljno prao traktor? Al teško 3 litre.

Fali, otvarao dosipao i falilo je tako dosta. Nisam ocekivao pa nisam puno ni pratio uljebi vodu, mada sada kada sam upalio odmah sam primetio da fali vode jer jenpoceo temperaturu da dize, celu zimu nije upaljen 2 3 puta i to na kratko, jesenas je radiio sve normalno. Mislim da je u toku zime negde nesto popustilo i da je upustio vodu.

A ja se zagrejao za lovola. 754. Zvao u Novi sad ptre dve nedelje da svratim da ga vidim uživo i kažu nema, rasprodati, za oko 20 dana bi trebao stići kontigent.

Што не видиш ИТО-а 754 истог су ценовног ранга,а не изгледа ни лоше, кабина, клима, реверзер,... Све што, има и ловол.

I ovo je toplink u kvalitetu. Ja sam razmatrao kraći, od 660mm kod istog prodavca.
Meni je nelogično da je klipnjača 36mm, nisam nigde našao da ima klipnjača od 40mm kao što piše na oglasu. Ta klipnjača standardno ide na toplinke druge kategorije.
Promer klipa po njegovom merenju je 110mm, što se takođe ne uklapa u standardne toplinke. Na turskom Cat 2 toplinku je 75mm promer klipa, i 36mm promer klipnjače.
"Punokrvni" Cat 3 CBM-ov ima klipnjaču od 50mm.
U principu je cilindar od Cat 2, a prihvati sa obe strane su Cat 3.
Ja sam uzeo CBM-ov sa klipnjacom od 50mm toplink od 660 do 906 mm raspona. Nije ni slican CBM-ovim sa kupujem prodajem. Ja sam ga uzeo u agritechnicom u ZR.
IMG-2486-scaled.jpeg

Nazad
Vrh