Slobodna diskusija o traktorima

Stavio zadnje nove gume na traktoru i u voznji je sad "ćopav" 😀 lulja levo-desno dal je guma neka deformisana? Ili samo dok se malo nagaze... ili mi felnu sjebo vulkanizer.
Koju marku si stavio? Ja na dva traktora stavio nove kultor i to ne odjednom nego jedna guma godišnje mi crkavala sa jednom godinom pauze, za 5 godina sam stavio 4 nove gume i na oba traktora kada stoje duže od jednog dana potrebno je da se voze 1-2 kilometara da prestanu da se klimaju levo desno i onda ceo dan nema problema. Ako se drugi dan traktori ne koriste, sledećeg dana se ponovo klimaju dok se gume ne razgaze.

Meni se dešava na Rusu pogotovu ako je hladnije a duže je stajao da se tako ponaša. Zadnje gume su Mitas a prednje Nortec, kad je toplo nema problema.

Stavio zadnje nove gume na traktoru i u voznji je sad "ćopav" 😀 lulja levo-desno dal je guma neka deformisana? Ili samo dok se malo nagaze... ili mi felnu sjebo vulkanizer.
Није добро налегла гума на руб фелне. Треба је издувати, фелну намазати товатном машћу или неким сапуном да би лепо склизнула и налегла на руб како треба.

Nazad
Vrh