Slobodna diskusija o traktorima

То би била добра тема, да и млађи од мајстор креке науче шта све може да се поправи и са чим. А овако са сетом гледамо пакистанце .

gde su sinisa i nebojsa
Trenutno imam neka neodlozna posla
6c158012ee13a5ae45f474ed80316965.jpg

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Mislio sam na ono surovo vreme 90-tih. Teško da neko još krpi crevo vode sa unutrašnjom gumom od bicikla, montira bure od 200lit na krov jer mu traktor produvo na glavi ili je pukla glava i tako te mahinacije. Toga više nema, bar ne u velikoj meri.
Еј није баш тако...али ако овако настави ту смо...знаш кад сам почео да ослушкује Лежајеве као овај још може🤣🤣🤣,нека га у канти с Нафтом.Купим нове наравно ал стра ме неки вата...

Лежајеве не бацам него исто тако држим. Буде пријатно изнанађење кад се претура по старом гвожђу па се нађе нешто што се може искористити.

Ситно исецкана унутрашња гума, помешана са бензином са се створи као жвака, намажи на гуму па други комад унутрашње гуме као флека. Стави се стара пегла која још ради и притисне са тегом од белоруса. Баш сам неки дан пронашао један вентил од унутрашње гуме на шраф ако се којим случајем откине а да се не баца цела унутрашња гума.

Зависи шта се ради. Кад се растура мјењач или нешто слично онда се мора убацити најбоље што се може купити, али за неке ситуације послужи и оно што је раније отписано.

Прије пар година правио мали ваљак за двориште, у потпуности направљен од отпадног материјала. Казан од бојлера, кућишта лежајева и лежајеви од старе веш машине, неке отпадне цијевке кад се реновирало купатило.
Чак ни за пуњење бетоном није купљен цемент већ је искориштен неки мало згрудвани, разна љепила фуг масе и остало "да се не баци".

ff572a591087dbe1d29515ab35795b07.jpg

Могло се то лакше урадити уз неко минимално улагање реда 20-30 евра, али ово некако буде драже. Још кад се узме у обзир да га сваке године користимо у десетак дворишта, онда се тек исплатило. :osmeh:

Ситно исецкана унутрашња гума, помешана са бензином са се створи као жвака, намажи на гуму па други комад унутрашње гуме као флека. Стави се стара пегла која још ради и притисне са тегом од белоруса. Баш сам неки дан пронашао један вентил од унутрашње гуме на шраф ако се којим случајем откине а да се не баца цела унутрашња гума.
Не може унутрашња гума да се раствори бензином. За то се користи жива гума за флеке.

Nazad
Vrh