Slobodna diskusija o traktorima

Izračunajte odnos.
Neke kineske oznake,nema takvih guma uopste u kalkulatoru. Ili ja ne znam da ga koristim. Fabricki trpaju tako radijalne/normalne svuda u svetu bas sam gledao slike iz drugih drzava. Kako to funkcionise jos mi niko nije dao odgovor. Ovi iz trgomena ne znaju de se kopcaju.

300-70R20
There are no Tires Available
in the Calculated Size.

Probajte ti i drugar da ih provozate na asfaltu sa ukljucenom vucom,jos bolje neki beli beton,pa 1 od njih mora ostavljati otisak gume ako nije ujednacen odnos,ili je nesto u menjacu drugacije,cisto sumnjam.Mozda i na zemlji se primeti nesto.

U menjacu nije nista drugacije sigurno,zato sto ovde montiraju gume po zelji (radijalne/normalne). Njeu mu je nov traktor nije jos to pokusavao. Meni se desilo par puta da zaboravim da iskljucim pa predjem asfaltom kilometar-dva i nije bilo nikakvih problema niti sam sta primetio.

Stvarno moze biti problem, prednja vuca sa gumama koje su dosta manje/vece od predvidjenih ce se mnogo ranije pokvariti nego ona kod koje su dimenzije uskladjene.. Cak i kad radis u njivi po blatu nailazi se da naidje na tvrdo a svaki put na tvrdom ce da trpi..

Stvarno moze biti problem, prednja vuca sa gumama koje su dosta manje/vece od predvidjenih ce se mnogo ranije pokvariti nego ona kod koje su dimenzije uskladjene.. Cak i kad radis u njivi po blatu nailazi se da naidje na tvrdo a svaki put na tvrdom ce da trpi..
Slazem se,ali ne vidim logiku nigde. Moje radijalne su da kazem malo i "dokazane" ima 1500rh traktor i radi sa utovarivacem bukvalno svakog dana. I za sada nije bilo nikakvih problema.Ali mnogo vise ima traktora koji su kupljeni sa normalnim gumama,ne poznajem nikog ko je nesto ozbiljnije radio sa njim pa da podeli iskustva.Znam par ljudi ali su to novi traktori sa malo rh pa se nista ne moze reci. I na sajtu kinceskom pisu opcije ovih guma. Sad dal su oni ludi ili ko je ovde lud ja ne znam?

Bas pre neki dan komentarisemo dimenzije guma na Lovolu 754 kad danas ispade jedna slika na fb jedan pored drugog.
Drugar ima traktor sa normalnim gumama a moj je sa radijalnim.Dimenzije zadnjih guma su potpuno identicne i kod jednog i kod drugog (14.9-30) a prednje razlicite ko nebo i zemlja.Normalna guma je dosta uza ali zato 15cm vislja. normalna (9.5-24) radijalna (300/70R20)
Kako to moze funkcionisati sa tolikim razlikama a traktor isti ?!? !?!

p.s Hristos se rodi, srecan bozic !

Desni ima radijalne a levi normalne gume.
472298879_939685624466744_310202006744154052_n.png
Mislim da si ti imao više sreće. Drugar kupio lovola 75 sa gumama kao ovaj levi (uske i visoke) i u proseku na svakih 8 meseci mora da radi prednju vuču, ne znam baš tačno šta se dešava ali mi je majstor rekao da mu je velika mana prednja vuča, na novom traktoru 3 puta za 2 godine rađena. Jeste da oni ne štede traktore ali da se na novom traktoru toliko kvari ima nešto i do fabrike.

Ne kažem da će to kod svih da se desi ali eto kod kolege u selu je bilo problema i više ga ne koristi za oranje, samo seje i nešto malo sprema sa njim koliko sam video zadnje godine.

Možda imaju tolerancije ko i rusi... Naša stara 82ka 79te je došla sa dva seta guma 7.50/20 i 8.2/20, ja sam pre 10ak godina stavio 11.2/20 i s njima mi se najlepše ponaša... Koliko ja znam prednja vuča nije rađena, bar ne zadnjih 25 godina koliko ga ja teram...

@Mušovac Pošto su kod tebe radijalne gume kad prskaš ideš komotno ili moraš da nišaniš?
Ma ide komotno,nema nikakvih problema.I ja sa njim radim samo lake poslove (spartanje,prskanje,setva itd)Kazem ti zadnje gume su im iste sirine a prednje su u ravni sa zadnjim (spoljna mera).Ove prednje sto su sire to ide na unutra.Opet kazem nisam bas 100% siguran ali bas cu proveriti sutra pa ti javljam.

Na Armatraku imam 2 seta zadnjih guma i 1 set prednjih. Na uzanim gumama je traktor 2cm nizi, X puta paljena prednja vuca i ide to sve normalno. Ima tu tolerancije, ako preteras onda crkne nesto. Takodje istrosenost guma. Ne trose se jednako i kad zamenis istrosene za nove tu bude isto 2-3cm odmah veca guma pa radi sve normalno.
Ovo kod Lovola je ogromna razlika stoga i crkava prednja vuca.

Boli mene uvo dal je tebi dosadno ili nije samo zaobidji mene sa tvojim dosadnim pitanjima i pod pitanjima.
Pa što me onda prozivaš da mi treba hobi i sl. Da znaš da mi je dosadilo da mojim pitanjima ispravljam tvoje konstatacije. Dobro je, bar si ih usvojio.
Drugi nije ovo tvoj forum pa sam ja uleteo u tvoju diskusiju genije,nije ti ovo tata ostavio.
Takođe.
pokušao si da ispadnes majstoricina.
Verovao ti meni ili ne, uopšte nemam nameru da ispadnem majstorčina. Čak štaviše tebe smatram većim majstorom od mene! Pogotovo kada su rusi u pitanju. Tu si magistar. Ali najozbiljnije ti pišem! Nemoj misliti da se zajeba.am.
Sve što pokušavam ovim postovima je da ti objasnim da ne treba tako olako donositi zaključke, jer lako možeš navesti nekoga na pogrešan trag (što samo po sebi nije strašno) koji ga može lepo koštati a nije rešenje.
Sto se ostalih ljudi tice vec sam ti rekao da ne pokušavaš bezuspešno vec peti put da ih uvlačis u tvoje gluposti.
Ne uvlačim ja nikoga. To nas petorica pišemo sa jednog naloga.
Za ruse se ostavi da ti ja objašnjavam koliko dize mono blok
Nisam ja tražio da ti meni objašnjavaš koliko diže, nego da uporediš rusa sa monoblokom i yto-a a ne rusa sa standardnom hidraulikom i yto-a.

a kome ćeš ti ili nećeš da pomogneš isto ne nesto zabole da kažemo uvo.
Da je Pera odmah zvao policiju, do svega ovoga ne bi ni došlo.
A tvoji problemi su očigledni kompleksi neki i to zajebani čim imaš potrebu da se nastavljas i posle 7 dana a još pre 5 si video da si pogrešio i to debelo.
Ja se nastavljam a tvoja uvek zadnja? Pogrešio sam jedino što sam hteo tebe da ispravim da ne navedeš čoveka na pogrešan trag.
I ajde jos jednom lepo da ti napišem da me stvarno zaobiđes vise jer kao što sam ti vec rekao ovde je svima odavno sve jasno a tebi ako nije nastavi diskusiju bez mene.
S obzirom da su nas iz teme YTO prebacili u ovu, potrebno je pročitati diskusiju od početka (str. 658), i biće svima jasno da sve što smo napisali kolege i ja si ti kasnije ponovio. Ovde kod nas za tako nešto kažu naknadna pamet.
Da ću te zaobići, hoću, i to tako što ću ti ostaviti lajk ili sl. jer svi vidimo da tvoja mora biti zadnja.
Pozdrav!

Nazad
Vrh