You got me there - нисам, признајем.C,c,c... vidi se da nikada nisi vario staaari hladnjak iz 79-te.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
You got me there - нисам, признајем.C,c,c... vidi se da nikada nisi vario staaari hladnjak iz 79-te.
Врста лемљења.Pa čekajte jel hartletovanje postupak tj tehnologija zavarivanja ili proizvodnje šešira?
Pardon, lepljenja..Врста лемљења.![]()
Наравно без тога се не ради.Tomo, ponesi kiselinu sa naseckanim parčićima pocink lima.
Šta? Pušiti elektrode?Moj komsija tvrdi da je bolje variti travu,nego pusiti elektrode!?Činimi se da cesto vari bez maske jel ima uvek crvene oči.
Neznam jel neko od vas to probao?![]()
Salim se,tema je zanimljiva i pomalo se razumem oko varenje cinovanja i slicnog ali ja uvek volim da malko okrenem na viceve.Šta? Pušiti elektrode?![]()
Sta dobijes zavarivanjem mesinga i zeljeza bas me zanima , koji bi to metal bio , mesing je legura cinka oko 40% i bakra.Dašta nego odlična! A sve je počelo sa mesingom se ne vari nego hartletuje.... Pa čekajte jel hartletovanje postupak tj tehnologija zavarivanja ili proizvodnje šešira? Okačio sa FTN-a link gde lepo piše tehnologija zavarivanja- ručno elektrolučno. Opet ispod tehnologija zavarivanja-gasno. Opet tehnologija zavarivanja-mig mag...... Tako i za lemljenje piše. Ali ne. Sve je zavarivanje samo je hartletovanje spajanje lepljenje i šta ti ja znam....
A jelte kako se zove postupak kada Tig-om variš mesing (ako beše tig) ? Tigovanje? Ili bilo koji drugi postupak.... Mig mag npr. Daj da ti to mig magujem.... Plazmiram....
Šta dobijem? Pa rešen problem.Sta dobijes zavarivanjem
Vidiš, u tom je problem, ko kako kapira. I da ne bi dolazilo do nepotrebnog zatrpavanja pogrešne teme, napisao sam: ma ja se uvek slažem ( Balašević Đ.). Inače i kod zavarivanja i kod lemljenja dolazi do spajanja baznog (kako ti kažeš) materijala i dodatnog. Ako ne dođe do toga, materijal neće biti zavaren. Jel tako? Pokušaj čist čelik da ne kažem gvožđe zalemiti.