Imt ima nekoliko, (bar 3) razlicitih konusno tanjirastih zupcanika.
Od uvek sam mislio da se samo jedan odredjen par ugradjivao na 539 i da je svaki podjednako brz ali ocigledno da nije tako...
Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Nov Ferdza kupljen 1988, obradjivao 17 jutara, nije mogao ni jedan belorus da ga stigne, isao kao metak , a u oranju na pun gas bacao zemlju 2 m.. i tako do 1993, kad je počelo nešto da mu krcka u diferencijalu.
Otvorim ga, podrobljena 2 zuba na konusnom i nacet tanjirasti. Kako te godine delova nije bilo po prodavnicama, ajd' u IMT u Bgd. Pozelim im Pomoz' Bog i tome slično.. trazim konusno - tanjirasti sa istim brojem zuba, kaze prodavac,
to nije od ferdze !
Počnemo obojica da pametujemo , jeste-nije... 15 min i dolazi stariji mu kolega... :
- Kazi balavac kakve brige imas ?
Ja se uproh objasnjavajuci kako me ovaj pravi budalom , da ne znam sta sam skinuo i koliko zuba ima na zupčanicima.
- Koje je godiste traktor ?
- 88 rekoh
- A jel isao kao Avion ? A ?Jel te obisao ikad i jedan ? I smeje se....
- Reko jeste.. isao .. al više ne ide.
- E sad uzmi ove sto ti kolega daje.. to su za 539... više nece ici ni blizu tako, Znaš, 1988-1989 je bila ogromna potraznja za 539, fabrika nije stigla da obradi konusno tanjiraste, pa su trpali sa lagera od IMT 5136 prednje diferencijale... koji su po dimenziji i rupama isti .. samo se razlikuje broj zuba na tanjirastom valjda.... ( mislim da je 4 zuba u pitanju ).
Eto vam moja priča... iz prve ruke... ako kome sta znaci otkud fergi " Mlazni motor u guzici "