Slobodna diskusija o traktorima

Hahahahhaha mozda je bolje da daju neki puder.. :) Kad se stavi neki pamucni peskir onda nema problema.
Nije problem u znojenju (barem meni ne jer se retko znojim) nego u amortizovanju... Nekako mi se cini da ruska verzija gramera bolje radi od kineske.

I šta bi sa informacijom za crveni traktor.
danas sam bio kod ljudi u susedno selo da pogledam yto 904.Ima oko 1000 sati i stvarno super izgleda pa skoro da kažemo fabrički.Moj lični utisak je da je kabina vrlo mala(bar za mene),ručice hidraulika nezgodno postavljene i očajne,dihtovanje kabine vrlo loše.Nije tako bučan kao što sam očekivao po pričama.sedište je gramer i po meni odlično.Instrument tabla očaj.Pola sija ,a ne bi trebalo a pola što treba ne sija.Nema sat za pritisak ulja što je po meni vrlo bitno.Sve u svemu još ću da gledam,pitam i probam dok ne odlučim.Pored svega toga vlasnik kaže da je iznenađen snagom samog traktora i naravno malom potrošnjom.

Cekam i ja ljudi i mene interesuje,zovem danas drugog ujaka i dobio sam zestoku pomoc kaze da je crven i da ima zakosenu haubu,sve duduk do duduka ...
Al neka naci cu ja ujakov broj.

Deda mi rece da vuce trobrazni plug.

Evo sad sam preko cika Googla nasao ujakov broj kaze da je ipak Hattat,znaci sto je deda pricao da je englez pada u vodu.Ujak ga na brzinu naravno nahvali da je udoban,da ima snage vise spram rusa 820 kog je imao do skoro i ono najvaznije da dosta manje trosi.
Diklofen kaze ujak ako si moj drug kao sto sam rekao mogu ti dati broj da ga nazoves a ako te ne mrzi mozes i da probas. :osmeh:

Lepo ja vama rekoh. Verovatno su zbog perkins motora mislili da je engleski traktor. Da je jaci od rusa jeste jer je 90ks(pretpostavljam po ceni od 29h e) a i matorih ruskih 80ks naravno da ce biti slabiji od bilo kojih novih 90ks.... Potrosnja moguce da je manja e sad koliko je to dosta manje? Taman i da trosi litru manje neko ce reci dosta manje trosi... Sve u svemu,hattat-dobar izbor traktora!

Imam jedno pitanjce. Nemam akumulatore na traktoru. Da li ce moci da upali preko kablova sa drugog traktora (a bez svojih akumulatora) i ako upali da li ce moci da radi bez svojih akumulatora (da li ce ostati upaljen)
Hvala vam unapred

@Sinisa1979 rus kog je ujak prodao je imao 5-6god i nikako nisu bili matori konji,a sto se tice potrosnje znajuci ujaka kad je rekao da je dosta manja moze lako biti da je i 5l/kj u oranju manja potrosnja jer kod mene u kraju rus zna da srkne i 20 i koju litru u oranju,dok je neki optimum 18l/kj u oranju.
@Diklofen rece mi ujak da je uzeo ovde u ns-u,kesirao nije sigurno vec je neka sema nekog najpovoljnijeg kredita a kako...to nisam voleo da detaljisem.

Jah, to si se dobro sjetio, nije mi to palo na pamet!! Inače, bilo bi veselo kad bi alternator počeo da proizvodi struju a klema negdje dodiruje masu...

Nazad
Vrh