Slobodna diskusija o traktorima

pa bas tako,ja kad zavrsim oranje ide na detaljno pranje bude kao apoteka spolja i unutra... kazu mi imas srece na Case-u se radi kalibracija i menjaca reko e sad si me bas obradovao...

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

jer moze malo pojasnjenje kako se to radi sta si konkretno ti trebao da uradis
udje se na kompu hidraulike ima neke tajne opcije i tu stoji za kalibraciju,kao telefon kad zabaguje mi resetujemo na fabricki tako i njega resetujem da bude kao nov... oni to rade na svaki traktor kad izadje iz fabrike pre prodaje..mora da se da gas na 1824 obrtaja i stisne se dugme naravno mora pozadi nesto da bude zakaceno preko 350kg kod mene je bio to plug i kad krene da ga podize i spusta i to brzo pa sve posle sporije dok ne odradi sve kako treba,na kraju kad se zavrsi iskljucim traktor pustim ga da odstoji par sekundi palim i on radi normalno

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

I ja,samo polovan.Ne secam se sad tacno,ali nesto oko 180 000 din su trazili za zamenu saca za neki veci hladnjak.Mislim da je ona swiss trade bila firma ....

Da li je neko radio reparaciju hladnjaka, zamenu saća ?
Ako neko radi trebao bi mi kontakt.
Ima u Čačku jedan deda koji je svojevremeno remontovao hladnjake u remontnom zavodu a i sada se kući bavi sa tim. Deda nema telefon pa ga se jedino može kontaktirati preko kćerke. Ja sam letos kod njega nosio hladnjak i sada sam pretraživao kontakte na telefonu i našao kontakt pod nazivom "hladnjak" za koji mislim da je od njegove kćerke. Pozovi i proveri, deda radi vrlo pedantno 063 7500580

Mogu li neke druge sijalice da stavim da bi bolje sijalo?
d366181c62e0ee9c0ba4060fabcec1f3.jpg
6010996cb9cf3ee6fe43366ebb6c8fdb.jpg
c7c51be3851116fb8f681b6acf87c2e9.jpg
672f1c2bedeb89d96472ce3d95f518a8.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Nadji led pa turi, imas original.
Mogu i klasicne h4 ali trebaju adapteri sto je malo teze naci bez porucivanja...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Prvi put sam ovde na forumu pročitao da se radi i kalibracija na traktoru, pa me interesuje da li je neko radio na fergusonu i kako se to radi?

То је специфично за имт, оно кад помеша рикверц и чини ми се другу брзину. Па видиш да возе уназад по неколико километара до куће зато што нису понели специјални алат.

Prvi put sam ovde na forumu pročitao da se radi i kalibracija na traktoru, pa me interesuje da li je neko radio na fergusonu i kako se to radi?
Mora i na fergusonu. Makar jednom godišnje. Ali zovi ozbiljne majstore, one što će ga priključiti na lap-top i odraditi kalibraciju preko softvera. Nemoj one lelemude što rade na osećaj. I kad već dolaze kaži da ti odrade mape ubrizgavanja, da ga podignu na 55 ks a smanje potrošnju...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nisam znao da na fergi ima gde da se priključi lap-top. Ima ovaj moj snage ali nema težine pa prokliza. Kažu ljudi da je to dobro jer onda neće da se "pokida" tj. sam sebe čuva.
Sapatniče, koji je to alat i kako sa njim raditi? Čuo sam za Ugursuze da hoće da pomeša i onda neku šipku turaju u menjač da nešto pomere...

Nazad
Vrh