Slobodna diskusija o traktorima

Prijatelj ima prikolicu koja ima kocnice na ulje, ali je spoji na spoljasnje hidraulicne izlaze. Ne koristi kocnice, ali kad se spustamo niz brdo, za ne daj Boze da ima..

ja sam merio bio na spoljnoj izvodu za hidrauliku pritisak,kad povucem palicu 230 bara gruva

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Mislim da to nema veze koliki je pritisak za kocenje prikolice. Neka bude 100 bara ima da koci, neka bude 250 bara opet ce da koci. Znaci nije to nesto striktno da mora toliko i toliko.

I ja sam sjeb... hidro cilindre na rasipacu jer ocigledno nisu za taj veci pritisak,tako mi rekli i ovi u ce-hid....Cure ulje,ne mnogo,ali zbog toga moram paziti da mi do njive ne otvori pa iscuri djubrivo ,jednosmerni su.

Kočna hidraulika i na automobilima i na radnim mašinama je predviđena da radi do 120 bara.
Ako se koriste pomoćni izvodi na traktorima koji daju puni radni pritisak od 170-250 bara, treba ugraditi regulator pritiska, da se ne oštete delovi kočenja.

Jedno laičko pitanje 🙄
Kad se raskačuju creva za hidraulične kočnice i posle ponovo zakače kako se izbaci taj vazduh koji se pojavi tom prilikom u cevima?

Nazad
Vrh