Slobodna diskusija o traktorima

To i meni padalo na pamet,zbog prednje kosačice za lucerku,da namontiram poluge i napred na traktoru
Postoji sto se kaze kljuc u ruke prednje poluge sa kardanom ali je za odredjene modele traktora i malo je jaca cena. Princip je da se poveze na radilicu traktora a hidroventil ukljucuje kardan.

Mislim da neces moci to na ulje pogoniti… stric ima usisivac i prilikom pokretanja bas moras paziti dok ga zaletis.. kod tih turbina opterecenje raste bas strmom linijom spram obrtaja. Mozda ne treba 35 ks ali 20 verovatno povuce. Za to treba bas kapacitet pumpe i kolicina ulja u jedinici vremena.
Komsija je pravio napred hidromotor za pumpu prskalice i to radi vec dugo ali samo 9 dizni prska iza sejalice u red. Za vece potrosace neznam kako bi islo.
Dobio sam ponudu za hidromotor Parker f1 sa snagom od 13 kw i obrtajima koje mogu korigovati ventilom ali da li bi to funkionisalo kako ja hocu to se mora jos istraziti :)

Postoji sto se kaze kljuc u ruke prednje poluge sa kardanom ali je za odredjene modele traktora i malo je jaca cena. Princip je da se poveze na radilicu traktora a hidroventil ukljucuje kardan.
Pa ja kontao po glavi nešto home made,budž varijanta, low cost...jer ovo što nude na tržištu za te pare kupim i traktor i kosačicu i platim čoveka da tera...

kolege imam problem,trza mi hidraulika kad su podignute poluge to mi se desilo u oranju plug skace izlomice mi glavu jel zna neko sta moze biti uzrok a i kad spustam on spusta na secke spusti pa stane i tako sve dok ne spusti skroz i opet trza

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja na 577 prikljucujem hidro motor koji tera spiralu u prikolici i nema sanse da ga zaustavim...ali radi na malim obrtajima...pogoni ga pomocna pumpa hidraulika i na leru traktora hidro motor ima oko 60 obrtaja u minutu
Kako ostavis ukljuceno, jel blokiras rucicu za hidr nekom zicom, ili si menjao ventil za kipovanje? Kolika je spirala? Ja imam ideju da odradim nesto kao sigma-mol sto radi.

kolege imam problem,trza mi hidraulika kad su podignute poluge to mi se desilo u oranju plug skace izlomice mi glavu jel zna neko sta moze biti uzrok a i kad spustam on spusta na secke spusti pa stane i tako sve dok ne spusti skroz i opet trza

da ti ne zaglavio senzor pozicije hidraulike?

nemam pojma skidao sam i senzore za plivajuci ma kakvi isto to radi

Dijagnostika i napred.Možda ti se neka žica nažuljala ili prekinula, verovatno je u pitanju obična glupost ali je treba naći.

bio mi majstor i kaze mi da komande iz kabine koje dam npr kad spustam on krene da spusta cim kliknem da stanu on podigne poluge gore... a kad treba opet da ih spustim on ih podigne pa pocne da spusta...a sto se tice kad dize normalno radi i kad kliknem da stane on stane.. sumnja na glavni onaj komp sto je u kabini za hidrauliku da brljavi

oklonjen problem sto reko kolega Matic banalna glupost,komp hidraulike zabagovao kontaktirao sam servis Agromarketa i hvala im puno sto mi izasli u susret preko telefona.. u pitanju je bila kalibracija koja je trebala da se odradi jer je pozeljno posle nekog vremena kad zabaguje kompjuter,sad nema da cimne radi sve kako treba

oklonjen problem sto reko kolega Matic banalna glupost,komp hidraulike zabagovao kontaktirao sam servis Agromarketa i hvala im puno sto mi izasli u susret preko telefona.. u pitanju je bila kalibracija koja je trebala da se odradi jer je pozeljno posle nekog vremena kad zabaguje kompjuter,sad nema da cimne radi sve kako treba

jer moze malo pojasnjenje kako se to radi sta si konkretno ti trebao da uradis

Nema tu šta.Uglavnom se dešavaju gluposti a naš mentalitet je takav da se odmah misli na najgore.Nisu taj komp i moduli napravljeni od stiropora.Dosta njih zezne stvar kada peru traktor pa malo štrcnu i po kabini.

Nazad
Vrh