Slobodna diskusija o traktorima

e to je bas lep traktor

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

fina gospodja,bas prvi klip sto sam gledao kad je nosio rasipac i ona se pojavljuje da prica za traktor reko vidi ti ovo odje sta je

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ja kad sam uzivo video menjace na hatatu odmah sam znao da turski traktori nisu za nas. Mozda za one njihove peskove, al za nase uslove ti menjaci su naprosto premali i preslabi.
Tako su ljudi pricali i za yto kad su videli kako je sve malo a eto guraju i jedni i drugi po 5-6000 sati bes problema al kako se gde zadesi a i ovi noviji zapadni itekako se kvare samo se o tome većinom prećuti mada i ovde nije svugde teska crna zemlja...ima i tu dosta peskovite zemlje tako da neće se u svakom kraju isto pokazati kolko vredi koji traktor samo kad vidis od sela do sela svugde je drugcije neki vole dajčeve neki zetore i tako skoro u svakom selu drugcije suse pokazali pa sad budi pametan sta kupiti

Poslednja izmena:
Tako su ljudi pricali i za yto kad su videli kako je sve malo a eto guraju i jedni i drugi po 5-6000 sati bes problema al kako se gde zadesi a i ovi noviji zapadni itekako se kvare samo se o tome većinom prećuti mada i ovde nije svugde teska crna zemlja...ima i tu dosta peskovite zemlje tako da neće se u svakom kraju isto pokazati kolko vredi koji traktor samo kad vidis od sela do sela svugde je drugcije neki vole dajčeve neki zetore i tako skoro u svakom selu drugcije suse pokazali pa sad budi pametan sta kupiti
Na Yto traktoru je recimo duplo jači menjač nego na Hatatu.

Nisam vidio da se igdje prodaje posebno, ima za kupiti kao "set za popravak brzog kačenja", zajedno s ovim dijelom koji izlazi i blokira kuglu.

Ako ti nesto znaci...
247df8ad8c31bb7b093feb00e2e2a19b.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nije jedini, samo je poenta ko oće i ko neće da kaže pravo stanje.
Upravo tako...prvi sam bio za neki 854 za lakse radove,ali sad kada cujem za par slucajeva u okolini...od toga najosnovnije da nemaju filter kabine,imaju curenja ulja na sve strane,pa i u kabini,raspadanje lezajeva kardana-pa do razletanja menjaca na 30 rh.a da ne pisem o cenama delova koje su u najmanju ruku bezobrazno skupi.a i sami traktori nisu vise cenovno pristupacni kao do skoro.

Skupljac lesnika. Trazi 540o/min i po specifikaciji 35 ks+ ali mislim da nema potrebe za tolikom snagom jer ga ja mogu rukom vrteti na kardanu nego su stavili tako zbog njegove tezine da ne bi neko kacio na slabiji traktor a hidraulika ga ne moze ni nositi.
Da dodam, on nema neka posebna opterecenja, kao tarupi ili freze, vise radi u vazduhu i na tockovima

Mislim da neces moci to na ulje pogoniti… stric ima usisivac i prilikom pokretanja bas moras paziti dok ga zaletis.. kod tih turbina opterecenje raste bas strmom linijom spram obrtaja. Mozda ne treba 35 ks ali 20 verovatno povuce. Za to treba bas kapacitet pumpe i kolicina ulja u jedinici vremena.
Komsija je pravio napred hidromotor za pumpu prskalice i to radi vec dugo ali samo 9 dizni prska iza sejalice u red. Za vece potrosace neznam kako bi islo.

Nazad
Vrh