Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima drugar 125, 5-6 godina vec, radi sve radnje sa njim. Nije imao nekih vecih problema, jedino mu otisla pvp zbog goriva. Traktor je bas ok, 6cil, cista mehanika.Da li ima neko mccormick g max 135 kako se pokazao ?
Zna se ko je vecinski vlasnik harpaA ako bude loša sezona?
Jesam, probao sam oba. Po veličini su otprilike isti samo je MTZ onako malo "razbacan". MTZ me oduševio sa paljenjem , bio je baš mrtav hladan i startovao je iste sekunde kada je zavrglao. Mjenjač mu je čudan, mislio sam da je u njemu 18/9 ali je nešto drugačije skroz sa reverzerom, ima isto brzina i naprijed i nazad ako sam ja dobro shvatio (vrlo je moguće da griješim) i sinhronizovan je, šalta se u vožnji bez krčanja. Kod njega se prednja vuča uključuje na dugme i time nisam baš oduševljen. Jedino gdje sam mu našao luft je mjesto gdje se cilindar volana spaja sa sponom, treba čauru zamijeniti.Ja kao laik... zetor mi se cini kao veca mrcina od rusa... jesi li gledao i probao oba traktora?
Mjenjač je sa 4 brzine, multipower radi baš lijepo i bez trzanja ikakvog i mjenjač ide jako lagano i neobično je nježan u odnosu na onaj kod mene na 7045, bukvalno se šalta isto kao auto, bez ikakvog zvuka, trzaja ili otpora. Volan je prepravljen na orbitrol i klip ali nisam nešto zadovoljan kako radi, ili je pumpa slaba ili je orbitrol loš ili nema ulja, nisam stigao da pogledam. Volan ne ide fino već na momente kao da trzne i prokliže, otprilike kao kada fali ulja pa pumpa guta zrak no orbitrol zna da pravi iste probleme. Vozio sam ga po dvorištu, nisam primijetio luftove nigdje na rukavcima (to sam kod mene rasklapao kada sam mijenjao velike semeringe, ovdje prednja vučaa gotovo ista) kada brzo navijem volan lijevo ili desno.Zombie...mtz ima 2 lamele i malo specificno kvacilo,kao i spojnicku sa lezajem u zamajcu koja hoce da pravi muke.pitaj vlasnika u kakvom stanju je spojnicka u delu gde dolazi lezaj i vidi sta ce da ti kaze.
Sto se tice zetora-stara je to masina,ali proverena...i zetori/ursusi oko 2000 tog godista se svode na isto.proveri da li hidraulika poskakuje kada se nosi teret,bolcna prednjeg trapa i konusni lezajevi na rukavcima prednje vuce nemaju fabricki mazalice,pa su vrv lezajevi losi/propali...menjac i diferencijal su jaki,a kvacilo pouzdano.na tom godistu volan je sa onim vretenom,koje je malo cudan sistem,osim ako nije prepravljeno na novi tip.Ne napisa da li je menjac 3 ili 4 brzine i radi li multipover?
Ajde da malo pomognem oko rusa ako mogu, sto se paljenja tice ako je motor iole ispravan, pumpa i dizne dobre pali bez ikakvih problema.Jesam, probao sam oba. Po veličini su otprilike isti samo je MTZ onako malo "razbacan". MTZ me oduševio sa paljenjem , bio je baš mrtav hladan i startovao je iste sekunde kada je zavrglao. Mjenjač mu je čudan, mislio sam da je u njemu 18/9 ali je nešto drugačije skroz sa reverzerom, ima isto brzina i naprijed i nazad ako sam ja dobro shvatio (vrlo je moguće da griješim) i sinhronizovan je, šalta se u vožnji bez krčanja. Kod njega se prednja vuča uključuje na dugme i time nisam baš oduševljen. Jedino gdje sam mu našao luft je mjesto gdje se cilindar volana spaja sa sponom, treba čauru zamijeniti.
Tu ide ležaj,ja sam ga menjao dva puta. Nije skup,ali opet ne znam koju beše oznaku ima...... Jedino gdje sam mu našao luft je mjesto gdje se cilindar volana spaja sa sponom, treba čauru zamijeniti.
Lepa masina kolega, gde je uzeta, koliko radnih sati.Ponova odnedavno.
6170R, 2014.g. Direct drive mjenjač 55 km/h, tls, ovjes kabine, zrak, ph, pk, elektro scv-i...