Slobodna diskusija o traktorima

Armu ne bih uzimao, svaka čast svima ali meni ne leži.Lindner mi je zapao za oko jer je poput Deutza samo što nosi Perkins motor.Sa Deutzom imam lepo i pozitivno iskustvo, održavanje jeste poskupo ali ne možeš voziti premium brend a da ga održavaš po ceni Rusa i IMT-a.

To je tačno samo Austrijanac ima originalne komponente dok je kod Erdogana copy/paste tehnologija pa nemam poverenja.
Isto misljenje, tj znam da nisu originalni delovi ili konponente zvucnih imena.
Bukvalno hvataju ljude na prevaru, perkins, zf, bosch itd ali ne kazu da je to kopija!!
Kad smo radili silazu sednem kod ovog u armu 854, ona rucica menjaca budi Bog s' nama, jedva nadjoh brzine a traktor nema vise od 500-600 r/h.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima kod mene u Bečeju dva komada Lindnera za koje znam. Jedan od 70-80ks i drugi 110-120 ks. Masine ozbiljno rade i vlasnici su prezadovoljni traktorima. Oba imaju po 10-ak godina ili više. Koji te model interesuje? Inače Austrijanac koji je lokal patriota vozi Lindnera,ovi ostali uzimaju bar Steyr pa tek onda sve ostalo.

Znam ponesto o Lindneru,razmisljali smo davnih godina da ga uzmemo...perfektno odradjeno na njemu.. ali delovi su kao za majbah...neverovatno skupi!
Armatrakov kvalitet je dosta losiji,ali rezervni delovi nisu toliko jeftiniji spram kvaliteta koji nude.odrzavanje,servis i popravke su im poprilicni paprene.
Neću reči da cijena dijelova nije bitna, ali puno bitnije je koliko se često kvare. Kad se nešto pokvari, nije to samo cijena dijela koji treba zamijeniti, nego hrpa dodatnih troškova koje treba platiti svaki put kad se neki dio pokvari.

Geotrac 103 me interesuje.
Такав сам ја имао у понуди у Батајници пре месец дана, али сам се нећкао... Мислим да је продат али може да се позове човек и поразговара са њим (ако га је продао нема разлога да нешто крије). Хтео сам ја да га купим али баш из разлога што их нема много код нас и скупих делова, а и нисам нашао бар још неког корисника нисам се одлучио. Чуо сам да има један геотрак 103 у Старој Пазови

Tog sam i gledao, još stoji u oglasima.Imao sam egzotičan kombajn i jedva ga prodao, mislim da je i ovo venčanica bez obzira što je sklapan iz vrhunskih komponenti jednostavno ih kod nas nema.Do kraja ću preseći, kupiti nov traktor do 100 ks i biti miran.

Pre godinu ipo sam se zagrejao za N.H TD5 75, tada je koštao 29.500+pdv.Koliko je sada ne znam ali planiram da se raspitam, komercijalista za naš teren mi je tada rekao da će se javiti kada traktor stigne jer nisu imali ni jedan na stanju i eto nije se još javio pa nisam ni išao da gledam. 😂

Такав сам ја имао у понуди у Батајници пре месец дана, али сам се нећкао... Мислим да је продат али може да се позове човек и поразговара са њим (ако га је продао нема разлога да нешто крије). Хтео сам ја да га купим али баш из разлога што их нема много код нас и скупих делова, а и нисам нашао бар још неког корисника нисам се одлучио. Чуо сам да има један геотрак 103 у Старој Пазови
Nije prodat, u oglasu je.
Vidim da su i u kabini bas kvalitetni detalji, poput volana od radnih masina, VDO cajgera, prekidaca...

Lindner je po kvalitetu jednak ili jači od Fendt-a..
Ispravan traktor u dobrom stanju takvog brenda je zaista prava stvar.. Nemora da znači da je održavanje i delovi skuplji u odnosu na druge zapadne brendove. Sa rusom sigurno nisu uporedivi.

Poučen sadašnjim iskustvom ili novo ili čistsa mehanika.
Treca nedelja kako čekam majstora da dođe da vidi što traktor nece da diže.

Lindner je prodat još pre 3 nedelje samo nije sklonjen oglas.Dva dana je stajao u oglasu i otišao dalje.Kažu da je bio u tip top stanju, sve ispravno i funkcionalno, beše mu.Idemo da tražimo dalje.

Iskreno meni je Deutz interesantniji od Fendt-a i kad bih birao izmedju ta dva verovatno bi prevagnuo Deutz.

Nazad
Vrh