Orao sam čisto da iskoristim priliku jer su uslovi bili dobri a orao sa ti brazde samo nizbrdo, sa dvije brazde se već ne bi ni isplatilo. Nikada nije tako duboko orano pa sam odlučio da probijem taj plužni djon kada već ide. Planirao sam praviti neki podrivač barem sa jednim ili dva radna tijela (zavisi od budućeg traktora) i da prelazim sa njim parcele na nekom razmaku (opet zavisi od broja radnih organa) prije oranja. Tlo kod mene praktično nema "kraj" po dubini sem na nekim parcelama, nema dole mrtve jalove zemlje na dubinaka koje možeš dokučiti plugom. Npr, ako si igledao snimak gdje orem ravnu parcelu, tu na 12m dubine nema promjene niti slojeva, sve ista boja i ista zemlja. Ide tu pored rijeka i ima jako duboko korito koje se vremenom osipa i tu se vidi tlo u presjeku. Na brdima u dubini ima gline ali tek ispod 2 metra s tim da imam na dvije parcele par "ostrva" (desetak-dvadeset kavadrata) gdje je iz nekog razloga glina isplivala na površinu i tako je oduvijek, niti se smanjuju niti šire ali pošto se vrlo jasno vidi gdje su (ono žute fleke u sred njive) tu svakih par godina istresem po pola prikolice stajnjaka i riješen problem, bude prinosa.
Za buduća oranja sa većim traktorom (kada u igri bude i podrivač) sam planirao plug širiti na 3x16" i dubinu od 25 do 30cm, to bi bilo idealno da se složi brazda lijepo, naravno na plug ću vratiti i pretplužnjake.