Slobodna diskusija o traktorima

Pa jedino ako nije planetar ili nešto.
Najbolje poklopac mjenjača skinit pa vidit

Ne,u mjenjacu onaj deo sto ide prema pumpi hidraulika uhvatim rukom i zaustavim ga.A deo oko njega se vrti normalno,ne mogu rukom da ga zaustavim.
Mozes da zaustavis ozlebeljno vratilo na koje ide caura koja prenosi pogon na pumpu? to je onda otisla lamela drugog stepena, pokidane nitne.... jedino mi nije jeacno koji okrugli deo ti se okrece....

Mozes da zaustavis ozlebeljno vratilo na koje ide caura koja prenosi pogon na pumpu? to je onda otisla lamela drugog stepena, pokidane nitne.... jedino mi nije jeacno koji okrugli deo ti se okrece....
Tamo iz menjaca ima lezaj,iz ležaja okrugli deo se okrece,a iz okruglog dela izlazi vratilo,koje je spojnicom povezano dalje sa vratilom od hidraulicne pumpe.

Dobro, taj okrugli deo je suplje vratilo za pogon zadnjih tockova, jel osecas pod nogom da kvacilo razdvaja drugi stepen? u svakom slucaju moraces da razdvajas traktor.

Danas probao instalaciju prikolice. Kada uključim desni migavac na traktoru vidim da žmirka svetlo i na traktoru i na prikolici. Priključena instalacija prikolice samo pojacava zmirkanje, vidi se to i kada se prikolica isključi, samo slabije. Jel problem u masi? Tražiti desnu stranu tj svetla napred i nazad ili nesto drugo?

Vidi se da zmirka svetlo i kada se prikolica raskači, samo slabije. Normalno radi kada levi žmogavac uključim, sli kada desni uključim onda žmirka

Kad nadjes stopicu mase vidjeces odma da li je do mase, vecinom je sve hrdjavo i zacudis se da uospte radi.

Hvala na pomoći, pogledaću sutra sve na Štoretu.
Imam još jedno pitanje za veći traktor, case jx 95. Kada uključim ventilator, a čini mi se i svetlo temperatura na satu skoči za pola crte preko pola. Isključim ventilator, crta odmah polako spadne na pola i stoji tako . U čemu je problem?

Ne znam kakav sistem ima ali ako je mehanicki sat kao na IMTu onda sijalica greje termometar i pokazuje lazno visu temperaturu. Resenje slabija ili LED sijalica.
A ako je elektronski sat onda ti pada napon na dovodu do instrument table. A instrumenti izgleda nisu najsjajnije odradjeni pa su osetljivi na pad napona i pokazuju drugacije. Takav je slucaj kod mene na kinezu, kad upalim svetla pritisak ulja malo padne.
Moguce resenje naci DC-DC konvertor za instrument tablu i podesiti da uvek daje 14V bez obzira na pad dolaznog napona

Meni se desi kad je duze vrijeme upaljen kontakt kazaljka za brzinu dodje do kraja i vrati se, elekreonski sat..

Ako imas multimetar stavi pipalice na sat i mjeri napon kada palis i gasis ventilator ili svjetlo, vjerovatno je to sto je Petar rekao. Multimetre imas i po pijaci za 5e a zlata vrijede.
Kod mene je isto sa svjetlima i ostalim potrosacima, kako palis radne farove vidis kako ostali smanjuju svjetlost

Imam problem sa poteznicom na fendu, skroz se olabavila i vrlo se lako okrece. Da li postoji nacin da se nekako "utegne"? Nosio sam je na jedno mesto da pogledaju pa nisu uspeli da jereše..

Nazad
Vrh