Slobodna diskusija o traktorima

Ja sam zbog toga svuda ugradio električni sat i ćao.Davač, žica i sat, nema o čemu da se misli a dešavalo mi se da pukne crevo, sreća pa se primetilo na vreme.Pored toga može da se ugradi i zujalica.

Imam problem na IMT 542 sa hidraulikom, kada ručicu za podizanje podignem na maksimum, poluge digne možda do pola maksimalne visine dizanja. Kada podignem i drugu ručicu, tek onda podigne još malo ali ipak ne može da digne na maksimalnu podiznu visinu. Ulja ima, pumpa je valjda radena pre par godina, ali nisam siguran. Da li je do podešavanja poklopca hidraulike ili je pumpa geknula?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Imam problem sa imt542 zraktorom,prije nekoliko god je traktor rasklapan tamo gdje je lamela,majstor je rekao da je sve ok,ako me bude zezalo duplo kvacilo da skinem poklopac ispod kvacila i da maknem plocice ispod m8 sarafa.to sam i uradio jutros ali mi hod kvacila jos manji,oko 2cm kad stisnem kvacilo,ono odvaja ali nije to to.Sta je u pitanju?

Imam problem na IMT 542 sa hidraulikom, kada ručicu za podizanje podignem na maksimum, poluge digne možda do pola maksimalne visine dizanja. Kada podignem i drugu ručicu, tek onda podigne još malo ali ipak ne može da digne na maksimalnu podiznu visinu. Ulja ima, pumpa je valjda radena pre par godina, ali nisam siguran. Da li je do podešavanja poklopca hidraulike ili je pumpa geknula?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Mozda je ona elipsa suvise odaljena od igla.Zarotiraj je malo da pridje blize.To mozes na onom mislim na onom poklopcu sa strane da ne skidas ceo poklopac hidrulike.

Ne znam gdje je stavio te plocice, tu treba nastelovati zazor izmedju glave tih m8 i potisne ploce (oko 1,4-1,5mm) i to ti je za drugi stepen. Sa odvajanjem prvog stepena to nema veze.

Ne znam gdje je stavio te plocice, tu treba nastelovati zazor izmedju glave tih m8 i potisne ploce (oko 1,4-1,5mm) i to ti je za drugi stepen. Sa odvajanjem prvog stepena to nema veze.
Plocice stavio izmedju dva dijela koja spaja taj m8saraf,ima 6 tih sarafa,po dva u paru.Znaci odvijam saraf da dobijem taj zazor i to je to?

Pločice stoje između korpe i zamajca i budu fabrički postavljene. Lako je naštelati zazor ako je sve novo ako osovinice i polugice imaju lufta, zazor mora biti manji a kvačilo tvrđe. Najbolje je prilikim zamjene lamele i set korpe zamjeniti.

opet problem sa traktorom,ne radi hidraulika,i vratilo za balirku.Skinuo sam poklopac hidraulika,pumpa ne radi.iz menjaca dio vratila se vrti ali ovamo kroz pumpu nece da okrece.Poceo sam skidati pumpu,sa strane sam odvio dva sarafa m8 sa obe strane i izvadio klinove,i izvadio osigurac sa spojnice koja spaja vratilo od pumpe do menjaca,i ne moze opet pumpa da se izvadi,pokusavam spojnicu da pomerim prema napred ali tesko ide,cekic i sekac,moze li se sta ostetiti,ima li nesta sto sam propustio?

Imt 542,izvadio sam pumpu.Vratilo sto izlazi iz menjaca se ne okrece.Okrece se 0pomalo ali ga zadrzim rukom.Okrugli deo oko vratila se okrece.Zato pumpa ne radi i kardansko vratilo.Da jćli je izmedju ta dva dela nesto polomljeno?
Koji traktor moraš kardansku pomjeriti da izvadiš pumpu ako je 540 pa nadalje

Ček ako sam dobro razumeo ti uhvatiš rukom priključno vratilo dok je uključeno!??
Ajme meni

Nazad
Vrh