Slobodna diskusija o traktorima

Kod nas je uobičajena dimenzija metrička, M22x1.5 i to je na većini mašina. Najsličnija colovna spojka je 1/2 cola
Стан' Петре! Тражим које су димензије тих брзих спојница на мом трактору, да гурнем чепове какви су на Матићевом линку.

Узмеш универзалне као ја што сам узео. Нашао комад старог сунђера исекао на коцке 5х5цм и нагурам у спојницу. Нема бољег чепа и ако га изгубим имам други, а не једим се много за оним изгубљеним.

Cini mi se da su univerzalni ti cepovi, pola cola ili M22x1.5 svejedno je.

Ono za 3/4 pa na gore se uglavnom ne koristi na traktorima vec na drugim vecim hidraulicnim masinama.

Inace zanimljovost moze se 1/2 cola zaviti u M22x1.5 ali 1) samo 1/3 dubine navoja drzi 2) korak se razlikuje za oko 0.3mm tako da ostecuju navoji

Poslednja izmena:
A da probas sa sublerom npr...
Пази кад јесам. Унутрашњи отвор на конектору је пречника око 23,6-7 милиметара. Нешто ми то одступа од шеме по' цола - три четврт' - цол. Да случајно није нека керефека као гувернал на мотоциклима фи 7/8 цола или слично...

Vidi se o kakvom coveku je rec cim se nije udostojio ni da persira sagovorniku nego se ponaša kao da su ovi izigrani kupci njemu duzni pare a ne on njima.. 😡

Пази кад јесам. Унутрашњи отвор на конектору је пречника око 23,6-7 милиметара. Нешто ми то одступа од шеме по' цола - три четврт' - цол. Да случајно није нека керефека као гувернал на мотоциклима фи 7/8 цола или слично...
E sad lepo sa sublerom u kupovinu... I bas te briga za kerefeke.

По некој табели на коју сам налетео, то би требало даје спојница од пола цола, иако не капирам шта је на тој спојници мери пола цола.

А да идем од продавнице до продавнице само због потраге пластичних чепића, баш и немам воље. Ако налетим успут - свакако купујем, али посебно време и труд да им посветим - то баш и не желим.

Обзиром да не налазим нигде другде на тим конекторима ту меру, може да буде да су тих пола цола баш ту.

Ja sam primetio da Zorge vole kineske produkte

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh