Slobodna diskusija o traktorima

Ja znam da mom 577 Dv furt nešto fali kada ga upregnemo da radi.U ravnici smo, ratarstvo i stočarstvo bez šume.Kada stoji ne kvari se ništa.

Ti se izgleda posebno patiš sa tvojim... Ovi "naši" zezaju po nekad ali ništa strašno, i retko kad je kvar da ne možeš da završiš radni dan, više su sitnice...

Sve je tako ali, da li imas predstavu koliko on moze da izvuce trupaca za ceo dan, ti si gledao snimak verovatno gde ljudi sebi vuku drva ali to je jedan dan u godini. Ko radi profesionalno idu cekrci sajle itd i jeste bucno i mukotrpno ali to ovi traktori tipa lovol ni u snu ne bi mogli raditi, mislim bi mogli ali koliko dugo? I sa onakvom kabinom u koju sumu mogu uci. Pricam o mom kraju brdskoplaninskom, ne mozes tu racunati sumadiju gde su sume malo veci parkovi.
Ne da imam predstavu nego imam i iskustvo😀
Bas je traktor bio opremljen za sumu na tom snimku. Lovol nemam pojma ni kako izgleda, ali recimo stariji SAME, HURLIMAN, LAMBORGHINI, opasno zavrsavaju te iste poslove kao 577. Ima ih vec godinama u nasim sumama. Po meni 577 trenutno dobar da das radniku da tera jer su delovi jos uvek dostupni, a nije ti ni bitno da li je bucan jer ga drugi tera. Naravno i ja sam u brdsko planinskom kraju, tako da mi je sve dobro poznato.

Ja sa 539 sam radio vecnost ti treba da oboris 1 hektar,malo te drma druska udobnost mi je tad bila extra jer za bolje nisam znao..jeste da bole ledja uvece jedva zaspis ali ujutru opet radim s njim pa malo po malo prodju godine i onda se kupi nesto bolje... gledam klipove na youtube ljudi samo gaze i uzivaju pa se pitam kad cu ja tako nesto da imam... bez muke nema nauke

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kakve su kvarove imali ozbiljniji igrači sa Lovolom?
Koliko se mogu setiti sada, nisu bili nekakvi strasni kvarovi npr motor, menjac, ipak su kupljeni novi. Oko lamela, servo volana, lezajeva prednje vuce, creva raznih, pumpe hidraulika, ac pumpe, semeringa, oko kompresora, stakla skupa, struja, uglavnom uvek nesto posle 500 rh po njihovoj prici. i sve bi to covek razumeo da nisu u pitanju NOVI traktori.
Kupis nov auto i racunas bar 5 godina samo mali servis i teraj. Kad ono medjutim, ako ces popravljati od samog starta ne znam zasto bi kupio nov. Kupis polovan jos bolje marke i onda popravljas stalno, zar ne?
Ako cu ga cackati stalno bolje da cackam polovnog npr Zetora, fiata, maseja... nego kineza, a o post prodaji posebna prica.
Jedan je bio lovol a tri YTO, 50-60 ks mada mislim da je to isto.
Posto mi se svideo, pisao sam, pricao sam s kim sam stigao.
Uglavnom svi su prodati, ovaj jedan je kupio rakovicu 65 DW, ostali 549DW 577DW, HURLIMAN.

Ne da imam predstavu nego imam i iskustvo😀
Bas je traktor bio opremljen za sumu na tom snimku. Lovol nemam pojma ni kako izgleda, ali recimo stariji SAME, HURLIMAN, LAMBORGHINI, opasno zavrsavaju te iste poslove kao 577. Ima ih vec godinama u nasim sumama. Po meni 577 trenutno dobar da das radniku da tera jer su delovi jos uvek dostupni, a nije ti ni bitno da li je bucan jer ga drugi tera. Naravno i ja sam u brdsko planinskom kraju, tako da mi je sve dobro poznato.
Upravo tako, kad se radi taj posao veoma je bitan kvalitet, jer tu stajanje masine kosta mnogo. Naravno da su HURLIMAN, SAME LAMBO jos bolji, ima mi drug starog maseja 80 ks DW cekrk, lanci zileti na sva 4, cini se coveku da bi povukao kucu.
E jbg, buka, ako on izvuce danas 100 kubika gradje, a ne otkine npr polusosvinu itd u usima samo pesma buka nestane::novac::. a i da crkne nesto kod 577 se brzo popravi.
A ako suma nije merilo kvaliteta traktora onda ni spartanje nije sigurno.
Lovol izgleda bas lepo, onako fensi, ali s traktorom neces u svatove...

Ja sa 539 sam radio vecnost ti treba da oboris 1 hektar,malo te drma druska udobnost mi je tad bila extra jer za bolje nisam znao..jeste da bole ledja uvece jedva zaspis ali ujutru opet radim s njim pa malo po malo prodju godine i onda se kupi nesto bolje... gledam klipove na youtube ljudi samo gaze i uzivaju pa se pitam kad cu ja tako nesto da imam... bez muke nema nauke

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
Sad imam 539, relativno malo radim, nije ni iskoriscen kod mene kako bi mogao, a u besprekornom stanju je. Ali kao i svi, gledam nesto bolje, u smislu udobnosti. Ne bih znao da mi neko pokloni koji manji traktor nov bi uzeo da adekvatno zameni-odmeni 539 a opet da ne kosta boga. Da se ne kvari, da su dostupni delovi, hidrauliku preciznu itd.
Hteo sam i ja kineza, ali kad vidim kakve gluposti i koliko kostaju, dodje mi da ovom mom poljubim auspuh. Kad sve saberem i oduzmem a i prilike u poljoprivredi, neka nas dvojice da se drmusamo zajedno po bregovima...

Ja licno ne verujem u te price da moze da izvuce 100 kubika gradje za dan. Na nasim terenima da izvuce 30 kubika na kamionski put puna kapa. Bolji je za taj posao jedino onom ko za bolje ne zna ili onom kome ga radnik vozi.

Darko Dren
Pa zato te i pitam, jer nisam bas razumeo tvoju konstataciju. Covek ima HURLIMANA i 577DW, drugog sam pomenuo ima masej ferguson 80 ks DW, i rade sumu profesionalno. Sta bi tu po tebi trebalo biti bolje posto pare evidentno nisu problem za promenu masine.

Ja licno ne verujem u te price da moze da izvuce 100 kubika gradje za dan. Na nasim terenima da izvuce 30 kubika na kamionski put puna kapa. Bolji je za taj posao jedino onom ko za bolje ne zna ili onom kome ga radnik vozi.
U zavisnosti od terena, povuce odjednom 2-3-4kubika po 0,5-1 kilometar najvise, e koliko takvih tura a rekao si ceo dan, moze da napravi danas.
Nije bila prica ko vozi, da li radnik ili gazda, ili ko zna ili ne zna za bolje, ponta je bila sto vise tura sa sto manje kvarova = vise para, a to opet povlaci kvalitet traktora. Jbt kupe ljudi kineza sa klimom i misle nema nista bolje, za spartanje i prskanje mozda i nema.

Ja nisam radio,kupio nov posto mi nije bila velika razlika nov-opravka.
Trstenik je za sada najsigurniji sto se toga tice.

Nazad
Vrh