Slobodna diskusija o traktorima

Meni na kombajnu orbitrol procurio na izlazu na volan a radi bez greške samo što tu musavi. Jel može to da se reši ili je bolje da kupim drugi? I gde uzeti dobar orbitrol?

Mislim da je tu u pitanju oring gumica.
Nije je tesko promenuti ali ceo orbitrol mora da se rastavi jer se nalazi na samom vrhu.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

40 evra hidrauličar uzima za zamenu te gumice, proveru i eventualno podešavanje.Gledao sam kako radi i šta se sve rastura a potrebno je orbitrol dovesti u fazu na kraju inače mota sam u neku od strana i lako može da slomi ruke jer vozač mahinalno hvata volan da ga zaustavi.

Nece sam motati ako je sve vraceno gde je i bilo, najbolje spolja obeleziti necim, mi smo brusilicom.
Ko nece da se zeza ni 40e nije strasno

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne bih se zezao sa tim, mislim da je bolje da to odradi čovek koji je stručan tome. Iima majstor u Bajmoku što mi je uradio remont orbitrola na traktoru pre otp 7 godina pa ću probati da ga kontaktiram ako još uvek radi.

Onaj koji nije proveo dan na traktoru od ranog jutra do pola noći, pa sutra opet, taj ne može da shvati što ljudi potenciraju udobnost.

Ledja imam jedna, i moram da ih sačuvam.
Lako za udobnost mene ubiše kvarovi i šarafanje.
Neki dan opet hidrulika prdne i sad opet pase travu dok ne dobijem volju za popravak.
Za boljeg se nema.
Udobnost je bitna ako se ima za nju.
Ali nepouzdanost je najgora.

Lako za udobnost mene ubiše kvarovi i šarafanje.
Neki dan opet hidrulika prdne i sad opet pase travu dok ne dobijem volju za popravak.
Za boljeg se nema.
Udobnost je bitna ako se ima za nju.
Ali nepouzdanost je najgora.
Nevene sta ti radis sa tim traktorom kad ga popravljas svaki treci dan, bolje nadji nekog ko zna sta radi da ti to sredi nego da bacas pare bez veze

Moze li predlog gde bih mogao da uradim srca felni na prednjim traktorskim felnama, felne su 24 cola, trebao bi da promenim srca, komplet do obruca. Ko se bavi takvim poslom?

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Mislim da bi ti najjeftinija opcija bila da srca iscrtaš i daš na laser da ti se sreže na meru. Ostaje samo da se obore ivice na otvorima za vijke i da pozicioniraš u obruč i zavariš. Neznam kojiko si vičan metalu, ali mogao bi to i sam uraditi..
Što se tiče laserskog rezanja imaš dosta firmi koje to rade. Recimo Atenic u Čačku ili Metalopromet -Kula itd..
Znači možeš poslati skici, ljudi ti izrežu savršeno tačno i pošalju poštom.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Jednom sam nosio ovu felnu svuda po cacku i hteo da izrezem deo gde idu brezoni, da ubacimo drugi, i niko nije hteo to da radi, kazu ne moze, zasto, ni sam ne znam. Vidim na stotine prepravljenih felni na prikolicama i kojecemu. Najradije bih to pozicionirao na nekom strugu, da sve bude kako treba. Sto se tice samog varenja to mogu da uradim ali samo poziciojiranje ne znam kako bih uradio valjano. Felne 24 cola su kinezi odradili od ploce debljine 5 ili 6 mm, naravmo da ce da puca i da se uvija u stranama. Uradio bih 10 ili cak 12mm

Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka

Људи, имам нешто на свом трактору што сам до сада заиста ретко употребљавао - брзе спојке хидрауличних извода, оне женске, да тако кажем. Фабрика је лепо поставила гумене чепове, али су током десетак година они окаменили и окрунили. Хтео сам да пазарим из Кине сет таквих чепова и заиста их тамо има за ситне паре, али их има у неколико цоловних димензија, а мени није јасно шта ја ту треба да премерим и утврдим која мени димензија треба. Код мене су ти изводи димензија какве су на изводима "Дајца", "Белоруса" и осталих трактора нас обичних паора-смртника. Која је то димензија - по' цола, три фртаља...?

Људи, имам нешто на свом трактору што сам до сада заиста ретко употребљавао - брзе спојке хидрауличних извода, оне женске, да тако кажем. Фабрика је лепо поставила гумене чепове, али су током десетак година они окаменили и окрунили. Хтео сам да пазарим из Кине сет таквих чепова и заиста их тамо има за ситне паре, али их има у неколико цоловних димензија, а мени није јасно шта ја ту треба да премерим и утврдим која мени димензија треба. Код мене су ти изводи димензија какве су на изводима "Дајца", "Белоруса" и осталих трактора нас обичних паора-смртника. Која је то димензија - по' цола, три фртаља...?

Kod nas je uobičajena dimenzija metrička, M22x1.5 i to je na većini mašina. Najsličnija colovna spojka je 1/2 cola

Nazad
Vrh