Slobodna diskusija o traktorima

Pa ne moze i udobnost i kvalitet u jednom a za 15-20000e nov, ustvari moze, ali to onda nije 577 ni lovol, YTO, mahindra... to je onda dajc far, kejs...
ali to ima svoju cenu. Kod traktora sam pre za kvalitet nego udobnost naravno za isti budzet.

Poenta je: kupi traktor za šta ti treba, a ne kako te drugi savetuju.
Oni koji rade mnogo zemlje-njima je udobnost baš bitna. Meni koji radim do 10ha nije bitno.
Ja bih rado zamenio svog malog usrusa nekim novijim i modernijim. Baš za te lake poslove…prskanje, balerina, mala prikolica, eventualno balirka….ali……skupa rabota…

Bas tako. Neka ovaj moj loseg kvaliteta napravi 3-4000 RH u narednih 5 godina i posle toga moze u staro gvozdje sto se mene tice.

Bas juce gledam neki snimak kako 577 dv vuce trupce. Snimak iz kabine, ljudi moji koliko njemu zupcanici zavijaju bas sam pomislio kako li taj vozac izdrzi ceo dan u njemu.

Nisu pouzdani kao IMT ali sigurno su isti ako ne i bolji od Belarusa npr.
Nisu ni svi kinezi isti. Dong Feng se relativno loše pokazao ali ih ljudi kod nas i dalje koriste. Jinma bolje, YTO i Foton najbolje.

Kod svih je problem slaba dostupnost i relativno visoka cena (s obzirom na kvalitet) delova

Ne bude strašno.Na primer uveče dođeš kući, ne čuješ ni svoje misli.Kreneš u dijalog sa ukućanima, oni te najure zato što se dereš.Kada se malo stabilizuješ i legneš da spavaš u glavi ti i dalje zvoni, onda zaspiš i sutradan ujutro kao nov.Nakon 5-6 takvih uzastopnih dana oguglaš i teraš traktor kao zombi, bez osećaja.

Има разних људи, покојни отац је пензију зарадио за воланом. Кад је отишао у пензију узео волан и рекао ево па сад ви радите.
Било је пар људи који су возили скоро до смрти али нису хтели трактора и аутомобила да се одрекну.
Комшија 1929 годиште возио до прошле године.

Mi u selu imamo nekoliko buldozeraca koji su u Kolubari radili na starima mašinama ceo radni vek. Oni su ljudi u svojim 40-im ogluveli. Već dugo su u penziji i interesantno je kad pričaš sa njima koliko oni viču. Stric je pred kraj radnog veka zadužio novog caterpilara, kaže koja je to milina bila za raditi.

@Hunter99 Koliko zemlje radis ?

@BOKIBOLE Da,bez problema.Povremeno moram da je gasim jel se previse ohladi.
10 ak hektara, znam sto me pitas i u pravu si, ko radi dosta znaci udobnost ali opet... cega sam se nagledao... Taj lovol sam gledao kad je izasao i sto se tice sta sve ima od opreme, kabina top, reverzer i sta sve ne, tad je bio oko 15k 50 ks i bio sam se opasno zagrejao. Medjutim preduhitrili su me neki ozbiljniji igraci i ucio sam se na njihovom iskustvu, zato sam i skeptican.

Tako jedan sto je orao sa vladimircem ceo dan... legao da odmori... kaze zeni vidi ko lupa na vrata 😂
Sve price oko udobnosti su na mestu i o tome je i suvisno pricati ali ne zaboravite da u Srbiji je bar 20% poljprivrenika sanja da kupi 558, 20% 577 a 10% 5106 onda sve te price padnu u vodu jer istina je da svako vozi ono sto moze da priusti...

10 ak hektara, znam sto me pitas i u pravu si, ko radi dosta znaci udobnost ali opet... cega sam se nagledao... Taj lovol sam gledao kad je izasao i sto se tice sta sve ima od opreme, kabina top, reverzer i sta sve ne, tad je bio oko 15k 50 ks i bio sam se opasno zagrejao. Medjutim preduhitrili su me neki ozbiljniji igraci i ucio sam se na njihovom iskustvu, zato sam i skeptican.
Kakve su kvarove imali ozbiljniji igrači sa Lovolom?

Mi u selu imamo nekoliko buldozeraca koji su u Kolubari radili na starima mašinama ceo radni vek. Oni su ljudi u svojim 40-im ogluveli. Već dugo su u penziji i interesantno je kad pričaš sa njima koliko oni viču. Stric je pred kraj radnog veka zadužio novog caterpilara, kaže koja je to milina bila za raditi.
Najzesci su bili oni Stalova Vola, posle pola smene sve ti vaske i buve pobegnu

Bas juce gledam neki snimak kako 577 dv vuce trupce. Snimak iz kabine, ljudi moji koliko njemu zupcanici zavijaju bas sam pomislio kako li taj vozac izdrzi ceo dan u njemu.
Sve je tako ali, da li imas predstavu koliko on moze da izvuce trupaca za ceo dan, ti si gledao snimak verovatno gde ljudi sebi vuku drva ali to je jedan dan u godini. Ko radi profesionalno idu cekrci sajle itd i jeste bucno i mukotrpno ali to ovi traktori tipa lovol ni u snu ne bi mogli raditi, mislim bi mogli ali koliko dugo? I sa onakvom kabinom u koju sumu mogu uci. Pricam o mom kraju brdskoplaninskom, ne mozes tu racunati sumadiju gde su sume malo veci parkovi.

Nazad
Vrh