Slobodna diskusija o traktorima

@lovac luka sto ne malog kineza ili onu gadnu mahindru, ima ih po terenu i ne zale se ljudi na njih, uspesno zamenjuju imt.
Ma da opet sta se dobije ako se recimo 542 zameni mahindrom, mozda malo bolja kabina.
Mahindra je mnogo bolji traktor od 542 okretnija je, bolje nosi sestorednu masinu od 542 a moze i da povuce dosta, drugar je ima vec 10 god ima oko 4000 radnih sati i bas se tera dobro ne stedi je uopste, balira, kosi, seje, sparta, prska, vuce velger prikolicu za stajnjak sa njom, tako da dobro znam da 542 ne moze da joj pridje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Мени је ово ОК инвестиција, 54кс,предња вуча, механички реверзер, клима, музика. 540 и 720 кардан, засебан резервоар за хидраулично уље, комплет тегова, и још доста тога.

Мени је ово ОК инвестиција, 54кс,предња вуча, механички реверзер, клима, музика. 540 и 720 кардан, засебан резервоар за хидраулично уље, комплет тегова, и још доста тога.

S tom investicijom se dvaput radujes...

Mahindra je mnogo bolji traktor od 542 okretnija je, bolje nosi sestorednu masinu od 542 a moze i da povuce dosta, drugar je ima vec 10 god ima oko 4000 radnih sati i bas se tera dobro ne stedi je uopste, balira, kosi, seje, sparta, prska, vuce velger prikolicu za stajnjak sa njom, tako da dobro znam da 542 ne moze da joj pridje...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Većina manhidra je 595 što je 54ks mnogo slabija od 560 58ks!!!!!!!!!!!!
Prelazi 45ks što sam rekao na početku
475 manhidru neću da komentarišem, klirens, kabinu itd itd

JD sam fasovao 5045 i ime i održavanje i ništa daljše!!!!!!!!! On je od DŽONDIRA kao IMTEJAC od MASEJA!!!!!!!!

A ovi Lavori i ostali SI DJI PING ne dolaze u obzir!!!!!!
Ostajemo dakle da je TAFE naj bolja opcija???
Tafe 42 poboljšana verzija IMT 539
znači za nas male poljoprivrednike nema ZGLAVNOG traktora??????
Matiću 577 sa 5 brzina mi ne treba, nemoj da se ljutiš ali moje mišljenje je takvo!!!!!
A pogotovo 90ks zapadna lamina 15+godina za površinske poslove
Čekaj rodjo ja sa 60_80ks radim teške poslove????????????

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Luka, tafe ti je najbolja opcija? A udobnost je sigurno kao kod Mahindre i malog Imt-a. Verujem da je udobnost Lovola 10 puta bolja nego kod ostalih nezapadnih. Još imaš opciju sa klima uređajem.

@lovac luka Nisam nigde ni naveo 577, znam da gajiš određenu dozu animoziteta prema njemu i to je sasvim u redu.Imaš laku zemlju i ne treba ti jači, to je takođe u redu.Ja pišem sa moje tačke gledišta, treba mi malo jači od trenutnog 577 za 10-20 ks što je taman dovoljno za transport, rol presu, prednji utovarivač, veći rasipač, diskosnu pneumatsu sejalicu itd.Da ima klimu, reverzer, blokadu prednjeg mosta, ehr...
P.S.Postove ću kasnije premestiti.

Ja sam imao yto 454, novog kupio 2015., prošle godine ga prodao. Sa tim traktorom nikakvih problema nisam imao, osim sa instalacijom. Tu stalno nekih problema. Lakše mi je bilo ceo dan raditi sa 539 nego sa kinezom.

Pre neki dan gledam oglase i vidim da je novi imt (tafe) 539 sa kabinom 14.900 e, a 549 20.000 evra. Ja u ludilu te pare ne bih dao za te traktore.

A tek moskvic sto je auto
Dodjes na veselje, mirises na benzin kao da si direkt iz radionice
Cale nosio uvek dva karba u gepeku, kistru sa alatom i kanister benzina.
Znao je po nekad da predje i vise od 200km da se ne pokvari

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja ne poznajem ni jednog jedinog coveka koji nije bio zadovoljan sa kinezima.Niti je bilo nekih priloga u emisijama o njima da su se lose pokazali a da jesu sigurno bi neko kukao.
Jedan ludak u mojoj okolini je kupio novog fotona od 50ak konja. Ima 5000 rh u sumi,3 puta ga prevrtao. Kabinu odsekao jel je celu zguzvao,masku i instalaciju nema. Motor,menjac,hidraulika,prednja vuca nikad problema nisu imali.

Pa kako da ga isture ako kukaju. Tek kad prodaju pocinju price...
Ima kod mene dosta tih sto rade sumu, gradju, jer mi toga jelte imamo poprilicno. E da cujes njihove price, najzad, ovaj jedan posle dva nova kineza jednog novog Solisa kupio HURLIMANA polovnog i 577 DW naravno polovnog i da vidis kako radi radnju.

A tek moskvic sto je auto
Dodjes na veselje, mirises na benzin kao da si direkt iz radionice
Cale nosio uvek dva karba u gepeku, kistru sa alatom i kanister benzina.
Znao je po nekad da predje i vise od 200km da se ne pokvari

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Imali smo moskvica od 1977 do 1984, nov kupljen... nikakvih problema nije bilo koliko se secam

577dv šumski opremljen košta oko 20k. Polovan, 30 godina. I neće ljudi da se pomire sa tim da daju tolike pare za tako star traktor.
Zašto košta toliko? Pa zato što vredi!!!!
He, kupe nove traktore pa posle par godina prodaju i opet kupe to što treba…577dv

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh