Slobodna diskusija o traktorima

Meni veći ne treba za kosačicu, balirku, grablje, prskanje špartanje, frezu itd

Sa Kinezom i manhidra sam radio i to nije za mene!!!
Mali tafe 42 isto kao i 539 sve isto
Šta ostaje do 45ks

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Pozdrav,dali iko od vas vec ima na traktoru naknadno montiranu kabinu kojeg prave ovdasnji privatnici,recimo u mom slucaju trazio bi za ursus c 355?Interesuje me kvalitet istih i dali iko od njih ima atest,pa da bi mogao da prodjem tehnicki...

Gledao sam ja za IMT pravi ih neko sa Bele Zemlje kod Užica.Ima atest i ne izgleda loše.Na onoj što sam ja gledao bila i zatamnjena stakla.Dolazi bez signalizacije.Cena pre svog ovog ludila bila ~220.000din.

E sad kako mi na jednom tehničkom rekoše nebitno što proizvodjač daje atest ako je traktor registrovan bez kabine,već mora da se radi atest nezavisno od toga,ako već ima kabinu onda nema problema.

Gledao sam ja za IMT pravi ih neko sa Bele Zemlje kod Užica.Ima atest i ne izgleda loše.Na onoj što sam ja gledao bila i zatamnjena stakla.Dolazi bez signalizacije.Cena pre svog ovog ludila bila ~220.000din.

E sad kako mi na jednom tehničkom rekoše nebitno što proizvodjač daje atest ako je traktor registrovan bez kabine,već mora da se radi atest nezavisno od toga,ako već ima kabinu onda nema problema.
nisam te najbolje razumeo....ja sam mislio da ako proizvodjac kabine daje atest onda ti samo prilozis atest kad ides na tehnicki i resena stvar...pricam o traktoru koji do sad nije imao kabinu,i onda ja nesto ne skontam dobro?..a inace ta cena od 220000 din...bogte mazo :eek:...ja nesto gledao na facebook u i tamo nasao ko valjda pravi za 1400 evra?pitao sam preko poruke dali ima atest..odgovora...nema...

Svu tu navedenu mehanizaciju za zelenu liniju, setvu okopavina i strnina, prskanje, međurednu kultivaciju nekada sam terao sa 45 ks dok se nisam dočepao petobrzinca sa brzim kardanom.Mnogo brže, komfornije i lakše uz dokazano manju potrošnju goriva!Videćemo na čega će godina izaći pa da do jeseni stigne nešto novo ili dobro polovno do 90 ks jer nisam više entuzijasta, stižu me godine.

Meni od svega najvise nedostaje veća maksimalna brzina kretanja traktora (imt 533 24km-h) puno vremena ode na odlazak do njive i povratak sa iste,a često ima više sitnih parcela udaljenih jedna od druge.

Лука, џон дир 5045 са или без предње вуче. Није западњак, мислим да је индијанац али сам био у једном и свидео ми се.

Malo sam zavirivao oko njih pre par god na "sajmu" u Sapcu, bila su 2 kom bez kabina.
Cista mehanika bez elektonike, sto bi se reklo prosto kao nas Imt ali sigurno udobnije za rad dosta.
Cena im je bila tad oko 11-12000e bez prednje vuce naravno.
Koliko se secam dolaze iz Indije.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Koliko sam ih ja razumeo taj atest za kabinu je samo dokaz da je nisi ti sam pravio,već da je radjena po projektu i da je sertifikovana za dalju ugradnju (da je navodno prošla kontrolu kvaliteta).

A ako je registrovan traktor bez kabine,onda svakako moraš na atest da bi se ta "prerada" smatrala legalnom i tehnički ispravnom.

U staroj saobraćajnoj pisalo bez kabine kao što je prvenstveno i kupljen traktor.Kroz vreme kabina namontirana i urađen tehnički bez problema uz obrazloženje da u novoj saobraćajnoj ne piše da ima kabinu.Probaj, možda prođeš na nekom tehničkom bez problema ili jednostavno kupi pločicu za Orašje ili IMT kabinu i vozi Miško.

Kada sam se raspitivao za zaštitni ram na fergi, dobio sam info da i pored toga što bih kupio ram sa atestom, mislim neka firma iz Mladenovca, posle ugradnje, treba opet atest sa fakulteta da je " ram ugrađen po propisu i valjano" a ne da sam nešto pogrešio. Tako da je sve trebalo još jednom atestirati. Ja odustao i sad imam ram u domaćoj varijanti, fergu nisam registrovao desetak godina, upravo iz tog razloga. Na tom ramu imam i rotaciju i mogu reći da uveče vredi mnogo više za sve učesnike u saobraćaju, čak više od samih svetala, naročito onih pozadi koja su često mala i blatnjava, pa se skoro i ne primećuju, a rotacija radi za sve pare, vidi se iz svemira.

Sad je siroko polje, pustili registraciju na dva svedoka, ko nema kabinu nabaci je pa registracija...

Sta je falilo jugu za to vreme?
I kod njih ima ljudi sa manjim zivotnim standardom.

Nazad
Vrh