Slobodna diskusija o traktorima

Uzmi onaj Anel električni što se kači na W izvod alternatora i miran.Možda malo više para u startu ali si miran, plus imaš garanciju od 5 godina.

Koliko ti Deks imaš tih traktora, jači nego Radoslav i Sremac?
Aco, sitna buranija sto kazu.
Krsa ima koliko hoces i moze se povoljno naci stari traktor danas koji moze da radi uz povremena cackanja i popravke oko njega.
Kad ima vise traktora posao se dosta uprosti, mnogo lakse ide, efikasniji si.
Ali ima jedan MALI problem, nema ko da radi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nemoj mi Deks soliti ranu, isu muku mučim. Da mi se nešto desi na njivi pitanje da li bi me sinovi znali naći. Na ostavinsku bi došli, notar u centru grada, lako se nađe, ali čujem da je skupa ostavinska pa ću izgleda morati ostavit para i za to.:ROFLMAO:

Na 577 na mestu gde treba da stoji traktormetar nalazi se rupa, zgodno kada treba da se čačka instalacija, glavni kočioni cilindar a može da se okači i mobilni uz pomoć štipaljke. 😁
Satovi pritiska ulja i temperature vode su izmešteni direktno na kabinu jer tamo nema vibracija i traju baš dugo, napravljen nosač i zašrafljeni.
@sremac84 Baća samo nabaci kuke za brzo kačenje i rešio si se muka, nije loše da se nabudži i komanda za poluge sa spoljne strane da ne mora da se ulazi u kabinu.Još bolje bi bilo da se može pazariti jedan nov traktor srednje snage sa svim potrebnim dodacima i ćao.Staro hvali, novo teraj.

Ja sad kao čist ratar, od kako nemam krave i voće, nemam prava ni nakakav povraćaj za nov traktor sem iparda, a za ipard uslov tier 5,sa ad blue, 60k za 90 ks i 3.5 tone bez opreme neke, a to mi je mali i lagan traktor a skup, i moje domaćinstvo nema potrebe takve a ni mogućnosti... A ovi veći su toliko skupi da bolje deci da kupim još jedan stan u amenet, a ne gomilu gvožđa...
Jako mi se sviđa ideja o novom traktoru, auto pilot navigacija, klima itd... Ali nisam kadar za takvo nešto još uvek,... I šta ću, krpi rusvaja , krpi sedmaka i teraj dalje, dok ne dođe neko bolje vreme...
Jako volim da, radim sa imt 577,al kad mi neko kaže da je rus krš jer se stalno kvari oterao bi ga u majčinu, pa 7ica se kvari isto, ko i rus, ko i svi drugi od 20,30 i više godina...
I eto tako.. A kako ste vi inače? 😊

Imt je uproscen traktor. Belarus je vec druga prica. Belarus je ekstra dobro zamisljen i sto se tice hidraulicnog sistema i elektroinstalacije, malo i previse nego sto treba. Vidi se da su upuceni i kreativni ljudi smisljali ali mu je kvalitet materijala los a jos gora stvar je sto se isisava zadnji atom snage iz jako zastarele uspesne platforme. Razvoj mehanickih resenja im je ostao tamo negde u 80tim i 90tim i vidi se da nisu imali mnogo testiranja i nisu imali kontakta sa krajnjim korisnikom kao ni uvazavanja primedbi kupaca. Diktatorski traktor.
Imt sa druge strane je imao kvalitet materijala. Uproscen maksimalno sa stabilnim i testiranim resenjima. Neka manje, neka vise. Nisu se mnogo gurali da isprobavaju nesto novo i da eksperimentisu a i nesto mislim da ih je boleo tuki za to. Uspeli su davno sta su uspeli i samo menjali limariju. Jedino kad su bas zaglibili onda su teskog srca neki sklop modifikovali ili promenili.
Rusi su se trgli pa imaju nekog pomaka u nekim segmentima. Sporo ali idu negde. Ne dizu ruke i sve rade sami ali ni ne zacenjuju to sto prodaju

Što se može ali kad gledaš sposoban je imt raditi samo da su malo ga pojačali stavili više ulja u hidrulik i mjenjač.
I kvalitetniji motor.
Radio bi on opasne poslove.

Svi mi kudimo te IMR motore, koliko su loše kod nas održavani dobro su i radili!!!
Još 90tih loša ulja, loše gorivo, antifriz nikako, filteri vazduha izduvavaj i teraj, ulje u menjaču se menja nikad ili nekad!!
I sve to nekako funkcioniše i služi
Traktori sa 5_10+000h i 30+ godina i idu nekako kurlijaju kotrljaju
A svi mi bi nešto da im zamerimo???
80% traktora u selu je od 1985-1991 kupovano za 0,5-1Ha krompira ili luka i dan danas radi!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Imam problem na MF 3630, na tabli ne sija prednja vuča niti blokada diferencijala. Napon punjenja je dobar, prekidači prednje vuče i blokade ispravni. Ne sijaju ni kornjača ni zec.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Za 200 radnih sati godišnje bolji od IMT-a ne treba, odradiće sve što treba bez ikakvih problema ali za veću satnicu ako prvenstveno bar malo misliš na sebe nije najbolji izbor.
A koji zapadni do 40_45ks da uzmem?
Kinez i manhidra ne dolaze u obzir!!
Mada ni to nisu zapadnjaci
Jači mi ne treba!!!!!!
Više od 4 reda neću da radim i veći špric i rasipač od 600kg mi ne treba!!
Koji traktor BAĆA?
A sad pravim 900_1200h sa 539 sedište uvek dobro ali udobnost ravna nuli!!!!
Klima jok, buka 80db
Sent from my moto e5 using Tapatalk

@lovac luka sto ne malog kineza ili onu gadnu mahindru, ima ih po terenu i ne zale se ljudi na njih, uspesno zamenjuju imt.
Ma da opet sta se dobije ako se recimo 542 zameni mahindrom, mozda malo bolja kabina.

Ja sa traktorom od 45 ks samo vodu za prskanje vučem jer mi je onaj od 70 ks dosta univerzalniji, sposobniji i brži u radu.

Nazad
Vrh