Slobodna diskusija o traktorima

Imt 533 ili ursus 335 koji je bolji?

Ima susjed 335 i dodatno ugradio prednji pogon jer smo u brdskom području. Traktor za svaki posao na manjem gospodarstvu i dosta brz u transportu. Ima 2 cilindra pa je malo grublji zvuk. Ima dovoljno težine za oranje.

Vjerojatno je i 533 dobar, pogotovo za neke operacije, ali mislim da je 335 bolji u oranju.

Ajde da vidimo kakav ce biti ovaj od 90 ks iz Majevice. A mozda bude i neke vece subvencije od drzave a ne mora se platiti sve u parama, moze i u robi. Po meni je ovo sto ce oni raditi je isto sto rade i Turci. Bitni su motor menjac i hidraulika a ostalo je konfekcija. A mozda i cenovno bude jeftiniji od bilo kojeg u njegovom rangu po znazi.

Ne može nikako da bude isto, jer Turci to rade godinama i imaju ozbiljnu mašineriju i infrastrukturu za to, a ovi su to počeli juče... Pod šupom sklapaju jedan traktor već koliko dugo vremena i nikako da ga završe.
A cena kad bude izašla biće mnogo, mnogo para za tako malo muzike.

Ma niš kakvi Turci i bakarači još nisam njihov dio kupio da je valjao.
Netreba gledati za mali razliku u cijeni kad se kupuje stroj.
Radje neću ništa da kupim.

Ne može nikako da bude isto, jer Turci to rade godinama i imaju ozbiljnu mašineriju i infrastrukturu za to, a ovi su to počeli juče... Pod šupom sklapaju jedan traktor već koliko dugo vremena i nikako da ga završe.
A cena kad bude izašla biće mnogo, mnogo para za tako malo muzike.
A šta može pod šupom da se napravi
ŠUPAK

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Za ozbiljnu serijsku proizvodnju treba mnoooogo uloziti. Mozda Majevica planira da investira u serijsku proizvodnju i da time pojeftine proizvodnju pa da bude za 20+pdv kao 854 Arma sto je bio par godina.

Nema sanse da majevica bude jeftinija. Jer majevicu sklapaju dvojica u garazi, i treba doosta vremena da se sastavi. Sto znaci i vise dnevnica, a pretpostavljam da je i radni sat jeftiniji u turskoj.
Plus ti turski brendovi dobijaju popust na kolicinu vjerovatno, dok majevica vjerovatno placa punu cijenu jer naruci komad dva..

Jedno pitanje za one koji su kupili nov traktor, da li su u pocetku koriscenja traktora imali teze saltanje menjaca i da li su rucice teze isle? Danas sam probao Belorus vocarac i svaka komanda kao da je zapekla...

Imam jos vremena do kraja berbe da se odlucim za sta cu
Mada nasao sam u okolini covek uvozi male kubote, slao mi slike odlicno izgledaju cena za oko trecinu niza od tog novog yto...

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Kubota je odličan traktor !!!!!
Radio sam i s "velikim", i tim manjim, " voćarskim" verzijama...
Stabilan, pouzdan, upravljiv, pregledan....
E sad, ja vozio 100% traktore koji su NOVI, ili skoro pa novi, stari do 2-3 godine....
Ne znam koliki period eksploatacije bi izdržali bez većih kvarova u određenim uslovima....

Да ли је неко увозио полован трактор и колико изађе отприлике царина и порези,Словенија је у питању.

Nazad
Vrh