Slobodna diskusija o traktorima

Focus pokazuje prosecnu brzinu kretanja, vozim ga otprilike 60% gradska vožnja i 40 % van grada, gde često vozim 120-140 Prosečna brzina je uglavnom 35-45km/h.

Ubeđen sam da je traktometar na Rakovici i IMT isti i da mu je mehanizam u nutra isti tako da mere isto radnih sati.Grafika im je drugačija i to što piše da je da je radni čas na Rakovici pri 2300 obrtaja a na IMT pri 1500 obrtaja,mislim da nije tačno.

Био данас у разгледање хатат т 110 кс. око 39 иљада а yto 904 29 иљада евра,сад дал је разлика оправдана бем ли га.
posto imje onaj od 102 ks t4100 na oko su isti i po opremi ? trebo bi biti jeftiniji gledo sam i ja isto yto 904 i onaj hatat koji mi deluje malo bolji. sa opremom ..steta sto kod nas ne uvoze onaj model yto 1054 mnogo je lepsi od ovog 904...

Ubeđen sam da je traktometar na Rakovici i IMT isti i da mu je mehanizam u nutra isti tako da mere isto radnih sati.Grafika im je drugačija i to što piše da je da je radni čas na Rakovici pri 2300 obrtaja a na IMT pri 1500 obrtaja,mislim da nije tačno.
Sve zavisi od prenosnog odnosa zupcanika unutra, nepoznanica. Ako se nadje neko sa Rakovicom da radi sat vremena na 1500 obrtaja i vidi koliko je otkucao pa cemo onda biti sigurni. U stvari ne mora ceo sat, dovoljno je 6-9 min, ako je tacan podatak sa sata onda ce za 9 minuta okrenuti 0,1 rh, a ako je prema IMTu onda ce biti dovoljno samo 6 minuta.
Zbog čega su vam uopšte i bitni ti principi brojanja radnih sati?
Zbog servisnog intervala npr. Dva traktora sa potpuno istim motorom, za identican posao i vreme rada, jedan otkuca 200 rh, (vreme za zamenu ulja), drugi otkuca 130 (nije jos vreme ?)

Neko menja ulje na 100 r.č, neko na 200, neko na 250...To je sve relativno a u priručniku za Rakovicu 65 piše zamena ulja na 200 rč iliti 6.500 km.

Na IMT 539 YENKAY traktometar vidno brtže okreće radne sate od isog takvog IMT 539 sa teleoptik traktometrom.O ovim Indijskim i Turskim Traktometrima da ne pričam.

Ne BiH o tome koje merenje je realnije, nego mi ta razlika IMT_IMR nije jasna
To novo merenje je po meni štoperica!!!!
Meni je bilo interesantno kad sam na jednom burazerovom ACTROSU pronašao radne sate, on je prešao 1200 000km a radni sati 44000h
Što mu dodje prosek brzine oko 30km/h
E sad kamion truck je kiper i nikad ne bih rekao da je tako mali prosek brzine realan!!
Baš bi me zanimalo na autu npr kad predje 500 000km realno je da auto ide brže od kamiona, ne čeka vazduh, ne čeka utovar itd i ako je npr prosečna brzina 50km/h to dodje na 10 000h
Znači ko predje 1000 000km autom to bi bilo 20 000h

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Imam to na Astri za prosecnu brzinu voznje. Vrti se na 40km/h.

Auto motori po tome prave 20-25k radnih sati dok dodje na red generalna opravka. Rade u lakim uslovima, sto je i moguce. 539 kod mene sa 4500rh (Teleoptik 90.000rpm radilice za 1rh) ne trosi gram ulja motor i ne duva ni ni malo. Uzorao je 20kj u celom veku, ostalo je prskao, bacao vestak i vukao speditere. Rusic 820 koji ore sa 3 brazde ne znam ni jedan da je presao 5-6k sati.

Auto motori po tome prave 20-25k radnih sati dok dodje na red generalna opravka. Rade u lakim uslovima, sto je i moguce. 539 kod mene sa 4500rh (Teleoptik 90.000rpm radilice za 1rh) ne trosi gram ulja motor i ne duva ni ni malo. Uzorao je 20kj u celom veku, ostalo je prskao, bacao vestak i vukao speditere. Rusic 820 koji ore sa 3 brazde ne znam ni jedan da je presao 5-6k sati.
Fwrgi izgura sa dobrim održavanjem preko 10k sati u tim poslovima

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nema ih bas nesto a poceli su medju prvim turcima kod nas ,nemora to nista da znaci ali...i da nas clan flojd je svog bas kudio ako se ja secam dobro

Imam 2 Rakovice 60 i 2 imt 539 koji rade preko cele godine,sva 4 traktora imaju ispravne obrtomere i broje sate,Rakoviice prave godisnje oko 200rh a imt-i oko 250rh.Svi su teleoptikovi i iskreno nisam primetio neku razliku u otkucaju radnih sati izmedju imt-a i Rakovice.Objektivan neki osecaj je da slicno ili isto broje u recimo istim operacijama.Naravno pri vecem opterecenju motora brze i vrte radne sate ali tako je i kod jednih i drugih.Ulje menjam na 150rh i zbog servisnog intervala najvise gledam da su im ispravni satovi.Sad dal broje malo brze ili sporije nije toliko ni bitno,bitno je imati neku orijentaciju da ne bih nagadjao kad je vreme za zamenu ulja itd.

Po meni su ipak auto motori kasnih 90ih i ranih 2000ih kvalitetnije odradjeni. Kasne 2000. to vec opada, uglavnom zbog regulativa koje sve vise forsiraju izduvne gasove.

Ja se jos uvek secam vremena kad su Golf dvojke, Kadeti E pa i Jugici bili svakodnevnica. I dijagnoza motor produvao, trosi ulje, slaba kompresija pa ne pali hladan su bile vrlo uobicajene. Sa dolaskom Golfova 4-ki i Astri G to je postalo bas bas retkost.

Sad se opet polako pojavljuje to, evo pre nekih godinu dana drugar na Volvu 1.6d 2010 i neko godiste - trosi ulje, gledali turbinu, neke silne pare dao za separator uljnih para. Krajnja dijagnoza - otisle karike.

Био данас у разгледање хатат т 110 кс. око 39 иљада а yto 904 29 иљада евра,сад дал је разлика оправдана бем ли га.
Skup i jedan i drugi, 10000 je mnogo velika razlika a traktori su maltene u istoj klasi...

Skup i jedan i drugi, 10000 je mnogo velika razlika a traktori su maltene u istoj klasi...
Pa razlika je oko 5000 sa ovim od 102 ks
ipak taj od 110KS po meni se nemoze piredit nije to ist e sad ko sta voli meni se vise svida Hattat stose tice oprene i izgleda a dali to opravdava tu razliku ko ih ima taj verovatno zna yta ima i rade dosta dobro ovih hattata mnogo manje pa zato nemogu ljudi steci pravu sliku

Pa razlika je oko 5000 sa ovim od 102 ks
ipak taj od 110KS po meni se nemoze piredit nije to ist e sad ko sta voli meni se vise svida Hattat stose tice oprene i izgleda a dali to opravdava tu razliku ko ih ima taj verovatno zna yta ima i rade dosta dobro ovih hattata mnogo manje pa zato nemogu ljudi steci pravu sliku
Kako je razlika 5000? Covek je napisao da je hatat 39 a yto 29 hiljada..

Nazad
Vrh