Slobodna diskusija o traktorima

Kada Rakovica 65 i 558 idu 25.000 sati bez ubodenog srafcigera šta je to za ove velikane. :D

Ali ti zapadni traktori,koliko sam naucio sa foruma,vrste brze radne sate od npr rusa,a pretpostavljam i imt i ostalih.

Svi koji imaju quartz sat na alternator spojen vrte kao zidni sat… tako da nije cudo sto digitalni prave vise sati do generalke… imt u prskanju za ceo dan napravi 7 sati.. dok sa digitalnim satom okrene recimo 10 ili vise.

Znači li to da kod tih koji su spojeni na alternator i kojima radni sat traje jednako neovisno o broju okretaja motora, sat za brojanje radnih sati uzima samo napon i broji sate kao zidni sat, a za okretaje koristi impulse sa alternatora čija učestalost ovisi o broju okretaja motora. Logika mi kaže da bi u tom slučaju sat trebao biti povezan na dva mjesta. Na jednom bi dobivao napon za brojanje radnih sati, a na drugom impulse za određivanje broja okretaja motora.

Zna li netko kako to konretno radi, bilo bi lijepo da napiše i upozna i nas ostale koje to zanima.

Sad realno zet ima 560 1984g uvek radi istu količinu zemlje samo sa njim oko 25kj
1995 mu je stao sat na 8500h
Prošle godine mu stavim novi sat i sad ima 300h za dve godine
Znači da je prvi sat vrtio mnogo brže od ovog sad!!
Motor je skroz dobar, a sudeći po broju sati za 11g 8500h plus 16g što nije radio sat trebalo bi da ima 20 000h što je NEMOGUĆE!!!!
E sad šta su BRLJALI u Teleoptik u tim satovima to ne znam!!!!
Kod mene na 533 je bio original sat YENKAY INDIA i gurao je 16000h bez otvaranja motora 33g ali nikad nije radio teške poslove!!!!
I verujem da je 3/4h nagurao u košenju cigančicom, vozanju, sunce grablje, setva, mala kiperka, rasipač
A1/4 da je bio Sip berač i vadilica krompira koji mu nisu teški!!
Plug frezu, balirka, setvospremač, nikad nije ni zakačio!!
539 mi godišnje pravi 800_1200h sad je bliže 800 jer ne bere kukuruz i ne kultivira voćnjake i dosta realno broji sate
560 isto realno brji oko 400h godišnje

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Био данас у разгледање хатат т 110 кс. око 39 иљада а yto 904 29 иљада евра,сад дал је разлика оправдана бем ли га.

Npr IMT broji radne sate 60 min pri 1500 obrtaja, tj 90 000 obrtaja radilice je jedan mč. A Rakovica broji 60 min ali tek pri 2300 obrtaja ! Što znači da kad bi na isti traktor stavilu 2 traktometra, jedan od Rakovice drugi od IMT, jedan bi izbrojao 2000 mč, drugi preko 3000 !!

Koliki su okretaji motora kod nazivne snage tih traktora odnosno kod najvećeg okretnog momenta. Mislim da to bitno utjeće na izbor (kalibriranje) sata.

Imao sam traktor Pasqualli s Lombardini motorom koji je nazivnu snagu postizao kod 3000 okretaja. Pokretanje sata je bilo sajlom. Otprilike kod 2000 okretaja je radni sat bio jednak vremenskom satu. U težim poslovima je brže, a u lakšim sporije pribrajao radne sate. Meni je to normalno.

To znači kad Rakovica60 izbroji 6000h
IMT 560 bi izbrojio 9000h????
Koliko ja razumem tvoj post?

Sad realno zet ima 560 1984g uvek radi istu količinu zemlje samo sa njim oko 25kj
1995 mu je stao sat na 8500h
Prošle godine mu stavim novi sat i sad ima 300h za dve godine
Znači da je prvi sat vrtio mnogo brže od ovog sad!!
Motor je skroz dobar, a sudeći po broju sati za 11g 8500h plus 16g što nije radio sat trebalo bi da ima 20 000h što je NEMOGUĆE!!!!
E sad šta su BRLJALI u Teleoptik u tim satovima to ne znam!!!!
Kod mene na 533 je bio original sat YENKAY INDIA i gurao je 16000h bez otvaranja motora 33g ali nikad nije radio teške poslove!!!!
I verujem da je 3/4h nagurao u košenju cigančicom, vozanju, sunce grablje, setva, mala kiperka, rasipač
A1/4 da je bio Sip berač i vadilica krompira koji mu nisu teški!!
Plug frezu, balirka, setvospremač, nikad nije ni zakačio!!
539 mi godišnje pravi 800_1200h sad je bliže 800 jer ne bere kukuruz i ne kultivira voćnjake i dosta realno broji sate
560 isto realno brji oko 400h godišnje

Koliko vas vozi te traktore kada nakucate preko 'iljadu sati? :osmeh:

Koliki su okretaji motora kod nazivne snage tih traktora odnosno kod najvećeg okretnog momenta. Mislim da to bitno utjeće na izbor (kalibriranje) sata.

Imao sam traktor Pasqualli s Lombardini motorom koji je nazivnu snagu postizao kod 3000 okretaja. Pokretanje sata je bilo sajlom. Otprilike kod 2000 okretaja je radni sat bio jednak vremenskom satu. U težim poslovima je brže, a u lakšim sporije pribrajao radne sate. Meni je to normalno.
Potpuno isti motori su i u IMT i IMR, maksimalni obrtni moment pri ~1400 obrtaja, maks snaga pri 2250 obrtaja.
To znači kad Rakovica60 izbroji 6000h
IMT 560 bi izbrojio 9000h????
Koliko ja razumem tvoj post?

Upravo tako, pogledaj sam sitna slova na traktometru ispod brojčanika radnih sati. U IMTu piše cašova rada pri 1500 obr/min, a na Rakovici časova rada pri 2300 obr/min

Koliko vas vozi te traktore kada nakucate preko 'iljadu sati? :osmeh:
539 ja naj više vozim a i stari ga ganja
Naradi se on nekad po 20h dnevno se vozi!!
I zimi se kao slabije vozi svaki drugi dan prikolica bala i možda 100-150 tura kemperica i malo cisterna i ako se ima usluga mimo naše kuće
Npr 15 kultiviranja godišnje na 4ha voćnjaka, a preklapanje?
40 000 bala
Setva 200-250kj
Gde je ostalo?

Npr IMT broji radne sate 60 min pri 1500 obrtaja, tj 90 000 obrtaja radilice je jedan mč. A Rakovica broji 60 min ali tek pri 2300 obrtaja ! Što znači da kad bi na isti traktor stavilu 2 traktometra, jedan od Rakovice drugi od IMT, jedan bi izbrojao 2000 mč, drugi preko 3000 !!
Nikad nisam obracao paznju...
Znaci kod mene ce da broji 1 moto h za 1h
5bb673acacc2a2bd3ce9f83fd9494ca3.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh