Kada Rakovica 65 i 558 idu 25.000 sati bez ubodenog srafcigera šta je to za ove velikane.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To se kaže u venu!!Kako ne, ja mog 560 svaki dan bodem u rebra… ne valja brava
Zaboravljas ubadanje srafcigera izmedju pobude automata anlasera i plus pola posto vecini je bravica za paljenje estetski detaljKada Rakovica 65 i 558 idu 25.000 sati bez ubodenog srafcigera šta je to za ove velikane.
Koliko vas vozi te traktore kada nakucate preko 'iljadu sati?Sad realno zet ima 560 1984g uvek radi istu količinu zemlje samo sa njim oko 25kj
1995 mu je stao sat na 8500h
Prošle godine mu stavim novi sat i sad ima 300h za dve godine
Znači da je prvi sat vrtio mnogo brže od ovog sad!!
Motor je skroz dobar, a sudeći po broju sati za 11g 8500h plus 16g što nije radio sat trebalo bi da ima 20 000h što je NEMOGUĆE!!!!
E sad šta su BRLJALI u Teleoptik u tim satovima to ne znam!!!!
Kod mene na 533 je bio original sat YENKAY INDIA i gurao je 16000h bez otvaranja motora 33g ali nikad nije radio teške poslove!!!!
I verujem da je 3/4h nagurao u košenju cigančicom, vozanju, sunce grablje, setva, mala kiperka, rasipač
A1/4 da je bio Sip berač i vadilica krompira koji mu nisu teški!!
Plug frezu, balirka, setvospremač, nikad nije ni zakačio!!
539 mi godišnje pravi 800_1200h sad je bliže 800 jer ne bere kukuruz i ne kultivira voćnjake i dosta realno broji sate
560 isto realno brji oko 400h godišnje
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Potpuno isti motori su i u IMT i IMR, maksimalni obrtni moment pri ~1400 obrtaja, maks snaga pri 2250 obrtaja.Koliki su okretaji motora kod nazivne snage tih traktora odnosno kod najvećeg okretnog momenta. Mislim da to bitno utjeće na izbor (kalibriranje) sata.
Imao sam traktor Pasqualli s Lombardini motorom koji je nazivnu snagu postizao kod 3000 okretaja. Pokretanje sata je bilo sajlom. Otprilike kod 2000 okretaja je radni sat bio jednak vremenskom satu. U težim poslovima je brže, a u lakšim sporije pribrajao radne sate. Meni je to normalno.
Upravo tako, pogledaj sam sitna slova na traktometru ispod brojčanika radnih sati. U IMTu piše cašova rada pri 1500 obr/min, a na Rakovici časova rada pri 2300 obr/minTo znači kad Rakovica60 izbroji 6000h
IMT 560 bi izbrojio 9000h????
Koliko ja razumem tvoj post?
Sent from my moto e5 using Tapatalk
539 ja naj više vozim a i stari ga ganjaKoliko vas vozi te traktore kada nakucate preko 'iljadu sati?
Nikad nisam obracao paznju...Npr IMT broji radne sate 60 min pri 1500 obrtaja, tj 90 000 obrtaja radilice je jedan mč. A Rakovica broji 60 min ali tek pri 2300 obrtaja ! Što znači da kad bi na isti traktor stavilu 2 traktometra, jedan od Rakovice drugi od IMT, jedan bi izbrojao 2000 mč, drugi preko 3000 !!