Slobodna diskusija o traktorima

Potpuno isti motori su i u IMT i IMR, maksimalni obrtni moment pri ~1400 obrtaja, maks snaga pri 2250 obrtaja.

Upravo tako, pogledaj sam sitna slova na traktometru ispod brojčanika radnih sati. U IMTu piše cašova rada pri 1500 obr/min, a na Rakovici časova rada pri 2300 obr/min

Po meni IMT ima realniji prikaz. 1500 okretaja je vjerojatno jako blizu realnom prosjeku u svakodnevnom korištenju.
Kod mene motor na Goldoniju postigne 2700 okretaja, a najveću snagu ima na 2600. Orem, frezam i malčiram na 1900 okretaja (540E kardana), lakši poslovi, uklj. transport po poljskim i šumskim putevima na 1400-1500, kalanje drva na 1100, a jedino u transportu po asfaltu vrti brže. Pretpostavljam da mi je prosjek oko 1700. okretaja. Ne znam kod kojih okretaja je sat za sat, ali mi se čini da ovisi o broju okretaja. Ura dobiva impulse od alternatora.

Ne zovu se za dzabe radni sati, motor veci "rad" ostvaruje i trosi se vise, kada radi na vecim obrtajima, nego na manjim, zato je mozda najrealnije koliko "sati" napravi na 1500 obrtaja, kao imt....
Па ваљда мотор чим се упали ради,чуј радни сат,па кад садим купус,дуван или било шта на леру иде,ваљда и тад ради.

Па ваљда мотор чим се упали ради,чуј радни сат,па кад садим купус,дуван или било шта на леру иде,ваљда и тад ради.
Jeli, jel isto kada se setas kao usran golub ili kada trcis koliko te noge nose? aj radi te dve radnje sat vremena pa kazi da je isto ....

Jeli, jel isto kada se setas kao usran golub ili kada trcis koliko te noge nose? aj radi te dve radnje sat vremena pa kazi da je isto ....
Аман заман човјече тај сат треба да мјери РАДНЕ сате,а трактор ради од кад се упали мотор.
Значи по теби на аутима би било најбоље да се мјери километража од 100км/х а испод тога да се иде на просјек,јер јбг иде се спорије или у првој.

Auto nije radna masina, nego putnicka, zato se mere predjeni kilometri, a ne radni sati.... i nista nije po meni, nego ti sve pises naopacke...

Sat na imt-u ne meri koliko je motor sati pausalno radio, nego koliki je rad taj motor izvrsio, pretoceno u odnos kroz tih 1540obr/min itd...

А камион је путничка машина,поготово онај на копу или бауштелама. Разумем ја да ти не разумеш,ал не мораш бити толико тврдоглав око тога. Кад измислиш трактор који пали све склопове тек на 1600 обртаја,а до 1600 му све стоји осим мотора,јави ми,радо ћу уградити такав сат. Уосталом сад испадоше све фабрике глупе а ти паметан.

Brate tebe treba banovati lagano, znaci sizofrenija ti viri iz usiju...
Знаш ли ти уопште шта је шизофренија?
То немаш неки бољи аргумент да оповргнеш те **greška које пишеш. Уосталом немам ја проблем са тим да ти мислиш да то тако треба,ал имам проблем да убеђујеш мене да то тако треба да буде. Јасно сам ти написао шта ЈА мислим. А ко је управу види се управо по начину како се то мјери данас.
Зато охлади се мало и учи се о механици овде на форуму па поправљај људима машине.

Realno gledajuci realnije je kod ovih sto mere u odnosu na broj obrtaja jer fakticki oni mere broj obrtaja motora a ne vreme, dok kod ovih sto broje sat za sat nije isto dali je za taj sat napravio 90000 ili 40000 obrtaja

А камион је путничка машина,поготово онај на копу или бауштелама. Разумем ја да ти не разумеш,ал не мораш бити толико тврдоглав око тога. Кад измислиш трактор који пали све склопове тек на 1600 обртаја,а до 1600 му све стоји осим мотора,јави ми,радо ћу уградити такав сат. Уосталом сад испадоше све фабрике глупе а ти паметан.
Sve fabrike su koristile taj sistem jer nikakav drugi nije bio praktican u doba mehanickih obrtomera...

Drugo radni sati su srazmerni. Nije da sve stoji do 1500 obrtaja vec je srazmerno. Tj pri 750 obrtaja mu treba 2 sata da bi otkucao jedan radni sat,i pri hipotetickih 3000 obrtaja motora bi 1 rh otkucao za 30 min.

I to je delimicno srazmerno. Mere se radni sati motora. Ili bolje receno - predjena "kilometraza" radilice tj ukupan broj obrtaja. Da ne bi sad pisali u milionima obrtaja radilice racuna se 1 radni h sto je 90 000 obrtaja radilice.

Jedino moguce unapredjenje bi bilo da se racuna i opterecenje, jer nije isto da li radi motor sat vremena na 1500 obrtaja u mestu bez opterecenja, i sat vremena u oranju pod maksimalnim opterecenjem isto pri 1500 obrtaja... Ali takav sistem je nemoguc bez elektronske kontrole motora.

Druga varijanta koja se takodje koristi u industriji je koliko je litara goriva potroseno, posle x litara servis, posle y litara generalni remont motora

Знаш ли ти уопште шта је шизофренија?
То немаш неки бољи аргумент да оповргнеш те **greška које пишеш. Уосталом немам ја проблем са тим да ти мислиш да то тако треба,ал имам проблем да убеђујеш мене да то тако треба да буде. Јасно сам ти написао шта ЈА мислим. А ко је управу види се управо по начину како се то мјери данас.
Зато охлади се мало и учи се о механици овде на форуму па поправљај људима машине.
Ti pises pogresno i za tebe i za mene, zato sam napisao sizofrenija... nego ego.....

Realno gledajuci realnije je kod ovih sto mere u odnosu na broj obrtaja jer fakticki oni mere broj obrtaja motora a ne vreme, dok kod ovih sto broje sat za sat nije isto dali je za taj sat napravio 90000 ili 40000 obrtaja
У томе је цака,казаљка ти показује обртаје мотора,а сат тј бројчаник,не битно дигитални ил не ти показује РАДНЕ САТЕ мотора. Мотор кад се упали почиње да мери његов радни сат и кад се угаси стаје.Е сад колико је мотор оптерећен је друга ствар. Написао сам,знам за два ЏД која су цркла ради лера,уљна пумпа није довољно подмазивала мотор а трактор 15х газио силажу. Све има своје,МЕНИ је логичнији овај нови систем.

Ne BiH o tome koje merenje je realnije, nego mi ta razlika IMT_IMR nije jasna
To novo merenje je po meni štoperica!!!!
Meni je bilo interesantno kad sam na jednom burazerovom ACTROSU pronašao radne sate, on je prešao 1200 000km a radni sati 44000h
Što mu dodje prosek brzine oko 30km/h
E sad kamion truck je kiper i nikad ne bih rekao da je tako mali prosek brzine realan!!
Baš bi me zanimalo na autu npr kad predje 500 000km realno je da auto ide brže od kamiona, ne čeka vazduh, ne čeka utovar itd i ako je npr prosečna brzina 50km/h to dodje na 10 000h
Znači ko predje 1000 000km autom to bi bilo 20 000h

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Nazad
Vrh