Slobodna diskusija o traktorima

Na drugom kraju jesu kuke, ovo menja krajeve koji su na traktoru.

Jadnik se smrzao u prvom delu klipa. Ide para iz usta.

Isto to sam radio ali za imt a posto je od imt-a poluga sira i ima veci radius, stavio sam novu preko stare i opcrtao a zatim samo isekao nosac stare kugle u istom obliku, napravio korene varova. Odradio provar elektrodom i dovrsio mig-om. Prebrusio kamenom i lepezom, finisirao filcom. Prefarbao i izgleda kao original
I ja dva puta vario komsiluku, ali nije zamena nego puklo im tu, i bio ljut lom, krupna struktura...

Radio sam to dosta puta uvek 7018 elektrode, i kad se kvalitetno uradi nema brige!!
Samo je stvar da ne pregreješ materijal!!
Sad gledam baš je lepo uradio

Sent from my moto e5 using Tapatalk

https://fotkica.com/slike.php?slika=1_234864464_IMG_20220124_172108.jpg]
1_tmb_234864464_IMG_20220124_172121.jpg
[/URL][/url]
Stari vlasnik je vario, ali pitanje je kako je urađeno. Novo vučno oko je od 8500 do 12000 dinara, ali pitanje je kakvog je kvaliteta. Možda bih pre uzeo polovno iz sfrj :)

Rekao bih na slici da je zavareno fest - samo vatra.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Molio bih kolege ko ima iskustva sa mf traktorima konkretno mf274 duplak. Jedan kolega navalio da kupi zna mu karakteristike očuvan navodno al 1980 godište. Na njemu je prekins motor od 70 ks. Po meni je to i matoro i problem za djelove a i djeluje mi da je mali prostor u kabini.

Boki, ako sumnjas da je dobro odradjeno,preseci ga preko vara,obori ivice,odradi korenski i popuni ostatak. I ja se nosim mislju kao i gosn' Matic da ce to terati,to je stari otkivak,e sad na tebi je sta ti je lakse i isplativije,da li novo ili rad oko ovog.

Nisam, menjao sam samo maticu jer nije mogla da se popusti niti stegne pa sam je isekao. Onda sam dobio informaciju o ceni na mestu gde sam kupio maticu.

Videću šta ću uraditi. Ne bih novo da kupujem, a da bude kao plastelin. Čekam mog Vajštanca da mi javi da li ima kod njih polovno. Nemam predstavu ni koliko bi varenje koštalo i ko bi se prihvatio takvog posla.

Da li mozda znaš od koga ste uzeli? Trenutno na kp ima Kosanović, neki Nedeljko iz Bečeja i neki lik iz Malog Iđoša.
@Matić, jesi li ga kupio?
Sad sam se čuo sa ćaletom pošto je on to rešavao. Elem, uzeto je u Vajskoj kod Šanjike ako sam dobro zapamtio. Medjutim, mi smo hteli kompletnu rudu a on nije imao vučno oko. Pa je posle nekog vremena našao neko od neke kamionske prikolice ali nije odgovarala dimenzija pa je on nosio kod strugara da je dotera na meru. Onda je posle doneo komplet u Temerin na vašar gde je otac preuzeo. U svakom slučaju, mekan materijal...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Koliko je ovo isterano sunce ti jeb 34 000 sati haha...samo ne kaze koliko je ulozeno u delove na tu satnicu masina,kvarili se sigurno jesu.Inace ti Ares modeli su po meni najbolji,a za Reno kazu da je jos bolji bio ,tj tako kazu englezi na forumima.

Ima u Napretku u Staroj Pazovi DF Agrotron 130 ks oko 2007 god ima preko 26.000 rč. Motor , menjač i hidraulik nisu nikad pipani, na njemu ima i prednji utoarivač.

Nazad
Vrh