Slobodna diskusija o traktorima

Bio sam do traktora da vidim, na karteru i na dekni (ili dekli - ne znam kako se kaže pravilno), tj. na spoju ka glavi se ne vidi baš ništa, a na poklopocu dekne se vidi crveni silikon ali on je stavljen nakon dotezanja glave na 50-60 rh od generalne.

Kakav postupak koristite za nanošenje diht mase? Stisnete drugi dio odmah na svježe nanesenu diht masu ili pričekate da se na masi napravi lagana pokožica. Kod drugog načina diht masa se zalijepi samo za stranu na koju se nanosi, a drugi dio se može više puta skidati i ponovno stavljati bez da se svaki put mijenje diht masa. Djeluje poput originalne brtve.

Tanko jako namazem, pricekam 5-10min i spajam. Dotezem unakrst gotovo sve spojeve bilo gde. Posle toga obrisem krpom visak silikona ako ga ima a posle pola sata uzmem malo krpe i natopim nitro razredjivacem i obrisem spoj tako da se silokon uopste vise ne vidi

Sto manje namazes, manje ce kipeti. Posle zaptivanja sacekati par sati ako je moguce da se visak osusi pre sipanja fluida. Nekad je dosta i da se providi povrsina pod silikonom

Kako mažete?

Ja sam kod dva majstora video potpuno drugačiji postupak. Jedan od njih direktno iz tube pištoljem nalije traku na potrebno mesto (kao kad iz tube izstisnete pastu za zube na četkicu) pa kad sklopi i stegne ta traka se rasporedi po površini - tu bude vidljiv však. Drugi izstiskuje po malo na prst i onda prstom tanko razmazuje po celoj dodirnoj površini - tu se posle ništa ne vidi jer nema šta da izađe napolje.

To je jastuk kabine volvo , mislim da imam u radnji 20ak eura. Vidi u radnjama za kamionske dijelove
I ja sam mislio da je ovo nesto kao jastuk, ublaživač, ali nije. Ovo je kao neki silent blok, za bočno ublažavanje. Bas mi je stigao i probao ga, i nema nikakvu funkciju u uspravnom položaju kao sa slike. Ipak cu morati neke gume da vidim sto privatnici prave... Bacio pare

Da li zna neko koje ulje se koristi za kočenice u pitanju je same tiger 55 2015 .godište ?

Jadnik se smrzao u prvom delu klipa. Ide para iz usta.

Isto to sam radio ali za imt a posto je od imt-a poluga sira i ima veci radius, stavio sam novu preko stare i opcrtao a zatim samo isekao nosac stare kugle u istom obliku, napravio korene varova. Odradio provar elektrodom i dovrsio mig-om. Prebrusio kamenom i lepezom, finisirao filcom. Prefarbao i izgleda kao original

Nazad
Vrh