Slobodna diskusija o traktorima

Bez kabine 50k eura. Ako kupis takav traktor za sezonu ces biti primoran kupiti drugi ali sa kabinom. A atage 1-3-5 sem iparda nemas nikakve +-.
Razumem da je dobro imati kabinu, ima svojih prednosti to je jasno. Meni ne odgovara da uzmem sa kabinom iz vise razloga a shodno potrebama smatram da mi to nece biti od krucijalne vaznosti. Tako da nemam tih dilema. Dilema mi je koja od 4 uza izbora koja sam naveo bi bila najbolji izbor i zbog cega? Nemam nikakvih preferencija ka stage V motorima vec je takav pravilnik. Upravo tako, samo zbog IPARD-a kog da nema verovatno bih gledao nekog kineza od 35ks :)

Poslednja izmena:
Još jednom razmisli o kabini. Nejde u životu uvijek sve kako isplaniramo. Možda se uvjeti promijene i bude ti isplativija konvencionalna proizvodnja, a onda je bez kabine muka ježova.
Osobno jako volim AC, ali u odnosu na navedene ima velik nedostatak (barem meni). Na ostale možeš istovremeno kopčati 2 priključka (sprijeda + straga), a na AC samo jedan.
Više brzina je velika prednost kod traktora, posebno voćarca, a bitan je i raspored brzina. Također su bitni okretaji kardana. Preferiram 540+540E (750). Kombinaciju 540 + 1000 ne volim jer je većina priljučaka predviđena za 540, a na 1000 nema dovoljno snage kod 540 okretaja.
Kubota sigurno nije loš traktor, ali dostupnost rezervnih dijelova je možda kod njega najupitnija od navedenih.

U svakom slučaju preporučam da se dodatno informiraš o mogućnostim kupnje Same i NH u voćarskoj izvedbi.

Takvi traktori se kupuju za prskanje (najtezi posao u vocarstvu), i ostale teze poslove, po meni kupovati traktor od 40+k eur da bi njime kosio je totalno promasena investicija, ali dobro necu da se mesam.

Nego jedno drugacije pitanje, zar nije zahtev za IPARD bio Stage 3A, otkad sad Stage V ?

Da Ipard nije uslov, možda bi LS R60 mogao da uđe u izbor. Postoji verzija sa manjom kabinom.
https://www.polovniautomobili.com/traktori/6170759/ls-tractor-r-60-vocarski-traktor

72ad59fb3c57-800x600.jpg

Treba da menjam dihtunge poklopca ventila pa rekoh da vidim koje diht mase najcesce koristite ?
Poslednji put kad sam menjao AC pumpu koristio sam neku crvenu silikonsku za visoke temperature, ne znam sad napamet koji proizvodjac (moram da je potrazim nema je tamo gde inace drzim te stvari) ali relativno je skoro menjano pa ne mogu da ocenim koliko je kvalitetna, za sad drzi odlicno..

Kad sam letos radio generalnu na rusu, moj majstor je koristio crveni silikon i ovaj crni. E sad, nešto mi se pobrkalo u glavi pa ne znam da li je ovaj crni koristio na ventil dekni ili na karteru, videću sutra na traktoru ako se uopšte vidi.
Na ovu Loctite sam vec naleteo negde na netu, bilo je vise preporuka.. (y)
Ovaj dole na slici,ili onaj crveni K2 350c mislim da je naziv,njega sam koristio na granu izduvnu od Belarusa ,i nekim cudom drzi evo 5-6 godina....
Koji drzi vec 5-6 godina, ovaj sa slike ili K2 ? Za to se vec moze reci da je provereno, u principu sve sto ne propisa posle jedne sezone drzace i 5 sezona bez problema..

Nzm,si probao Victor Reinz ?.Ovaj tvoj je vise nego duplo skuplji ,100ml preko 2000 dinara,a Victor je 1700 din mislim 200ml.

Dobar je i Victor i k2 i dosta drugih nema tu diskusije,meni ovaj odgovara sto zbog kvaliteta sto zbog praktičnosti.Cena mu je hiljadu i neki dinar kod nas.Nije tema

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh