Slobodna diskusija o traktorima

Kolega treba gledati i dostupnost dijelova..

Ne znam da li mora biti bez kabine ali ako ne mora ja bih uzeo kabinu i po mogucnosti sa klimom.

Kolega treba gledati i dostupnost dijelova..

Ne znam da li mora biti bez kabine ali ako ne mora ja bih uzeo kabinu i po mogucnosti sa klimom.
Slazem se za deo sa kabinom iz vise razloga jer sam iz kraja u kome se dosta radi vocarstvo (i sami radimo nesto malo) pa znam koliko kilograma prasine po kvadratnom decimetru bude na vozacu posle povrsinske obrade vocnjaka i koliko je otrova po decimetru kubnom udahnutog vazduha (bar se nadam da racunas da kupis "astronautsko" odelo za prskanje)..

@ yuabra

Pa koliko sam vido AC je 1616 a kubuta valjda 36/36. Kubote valjda imaju veci ajslang.Za revezer nisam obratio paznju mislim da kubota ima.Javice se neko ko se razume malo bolje u te traktore.

Poslednja izmena:
Bavim se organskom proizvodnjom a uskoro prelazim na regerativni oblik proizvodnje. Nema uznemiravanja tla. Malciranje, sakupljanje lesnika, prskanje cajom od komposta eventualno i manje vise to je sve sto cu raditi.
Zbog toga mi nije primarna kabina.
Sto se tice prasine, racunam na to da je nece biti previse obzirom da planiram da zatravim vocnjak.
Hvala svima na dosadasnjim komentarima vezan za samo izbor jednog od cetri pomenuta modela.
Meni se jako svideo AC ali koliko vidim mnogi od vas daju prednost Kuboti.

Jesi bio na sajmu u BG?
Vidim da je Agrostad izložio DF i Lambo. Mislim d ati je taj povoljniji od svih koje si naveo.
Uzmi u obzir servis,dostupnost delova.
Idem sutra. DF i Lambo nemaju u toj klasi vocarac STAGE 5 ili imaju ali je preko 60kw sto mi ne odgovara zbog IPARD-a. Zbog toga otpladaju i jedan i drugi a slazem se da bi to bio i moj prvi izbor.
Sta znaci da uzmem u obzir servis i dostupnost delova. Pretpostavljam da su italijani u tom slucaju bolji izbor?

Sta znaci da uzmem u obzir servis i dostupnost delova. Pretpostavljam da su italijani u tom slucaju bolji izbor?
Pa vidi, kubota i takvi slicni traktori su slabi sa dijelovima. Otprilike ih drze samo generalni uvoznici, dok recimo za dajca imas doosta vise prodavnica dijelova. I recimo da se taj generalni uvoznik zatvori tebi ne gine odlazak u drugu drzavu po dio..

Pretpostavljam da ti je ovo prvi traktor cim neces kabinu. Vjeruj mi nema nista gore nego kad je ljeto a ti sjednes na vruce kozno sjediste..
Uhvatis volan a ruke ti dobiju opekotine.
I iako si kupio nov traktor dobijas komfor kao da si kupio fergusona..

Bez kabine 50k eura. Ako kupis takav traktor za sezonu ces biti primoran kupiti drugi ali sa kabinom. A atage 1-3-5 sem iparda nemas nikakve +-.

Idi sutra i na DF štand,mislim da nisi dobro informisan,pogledaj i same dorado svi su SDF i mislim da imaš raznih jačina al sigurno nešto ima da paše.I još jednom napomena nikako bez kabine.
DF najslabiji traktor sa motorom STAGE V je 5090 snage 63.5kw. To ne pije vodu za IPARD tj povrsine do 10ha.
Sto se tice Same cenovno su pristupacniji za skoro 10k ali nazalost ili nema opcije prednjeg kardana ili nemaju stage V. Ima iskljucivo za Dorado, ali to nije vocarski traktor, visok, sirok, gabaritan....Delfino moze da prodje, ali je 60ks sto mi je slabo. Hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh