Slobodna diskusija o traktorima

Posle smo mu tovarili tegove nazad a ne napred, napred je bio dugačak, 6 cil motor pa hladnjak pa rezervoar za gorivo ispred svega. Nazad mu je falilo bar 1t težine.

Imao jedan takav Ratar traktor ovde nedaleko od mene, a mozda ga jos covek cuva. On ga koristio za rad u sumi.
Poznato mi je da su kasnije imali male zglobare, ali ne kao sto Mirosti rece 40ks vec slabije. Te od 40ks nisam vidjao, a ovi slabiji se povremeno pojave. Takodje sam video i traktor potpuno isti kao STORE 402, a natpisi 14. OKTOBAR. O cemu se tu radi stvarno ne znam.

Drug moj razumem da je industrija traktora i mašina postala "ŠRAFCIGER tehnologija" kupiš delove i šarafaš ali neke stvari mi je čudno da ne prave sami

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Kako da naprave Luka, od kog materijala?
Sve su zivo prodali sto je valjalo od cega danas ista da naprave.
Znam za podizne poluge od MF da nije moglo kilnerom da se obelezi a kamoli izbusi, e to je napravljeno da traje, od cega mi tako nesto da napravimo?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ako misle da taj traktor bude konkurentan na tržištu najveci faktor ce biti cena, prosto treba da bude najpovoljnija kupovina, ako napice cenu u rangu turskih brzo ce zatvoriti 'pogon'

Naprimer?

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Npr poseduju svu moguću opremu za obradu metala i da nisu sami pravili stepenište, poteznice, poluge hidraulike, nosač tegova, same tegove i ako imaju svoju livnicu
Razumem da uzmeš Perkins motor, luk kvačilo, cararo transmisija, Bosch hidraulika, ali ostalo uradiš sam

Ok, razumem šta hoćeš reći.
Ali koliko košta to stepenište ili jednostavna bravarija? Ima li prostora za nižu cenu? Više puta dokazano da je u našim uslovima uvek povoljnije kupiti gotov deo nego praviti.
Posebno, jer za naše fabrike ne postoji škart, nego sve valja. A onda dobijaš proizvod polufabrikat a ne kvalitet.
U mojoj oblasti kupujem sve što postoji na tržištu, naravno, biram kvalitet. Pravim samo ono što nema na svetskom tržištu.
Naravno, da je moguće dosta toga na ovom traktoru osvojiti i uraditi u svojim kapacitetima, ali je uvek rizik od jače cene domaćeg maloserijskog dela od belosvetske masovne proizvodnje.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Vjerujem da bi pravili odredjene dijelove da je jeftinije...
Sad sam pričao sa inženjerom iz Majevice
Nema ozbiljnih ljudi da rade
Sve je nisko kvalifikovana priučena radna snaga
Ne znaju čitati crtež, znaju samo da rade u šablonu ako razumete šta hoću da kažem
I sad onako razmišljam ko sve iz mog sela radi u MAJEVICI u pravu je taj lik nažalost!!!!

Ја мислим да су се, што се тиче власништва, мало "курвали" током времена. Мислим да их је у неко доба купио/ушао са парама руски холдинг "Агромаш", који је у то време нешто мутио и са "Вогел Нотом", али изгледа да нешто није пошло по плану.

Kako god bilo,ja cenim da tu mala para biti neće,prednji kardan i hidraulika,tako da ispod 27 hilj. ne ide,a i to mi malo.
Šta vi cenite?
Normalno prvih lupam 10 kom će ići jeftinije kasnije se diže cena.
Samo drugo mrnr muči,koliko će se čekati na traktor,pošto ga sklapaju ,a sigurno neće imati 10 kom sklopljenih na stanju,mada će i sklapanje ići brže kasnije samo dok se uhodaju priučenici.

Konkurencija mu je tu negde do 30 000 evra bez prednje hidraulike i prednjeg kardana. Tako da ako on bude ispod te sume, a ima i prednju hidrauliku i prednji kardan onda je to povoljno. Sto svakako za osiromasenog poljoprivrednika nije malo, ali realno nije ni skupo. Cenim ga nesto da ce makar ta prva serija da bude najvise 27-28 000 evra, vise od toga mislim da nece.

Kod nas u RS(Republika Srpska) drzava dodatno subvencionise kupovinu domace mehanizacije, trebalo bi tako i u Srbiji ako hoce da domaca industrija traktora zivi, a znamo da daju strancima u auto industriji masne subvencije

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Mislim da nece imati pardona, tu ce biti cena kao i kod ovih turaka kao dobar dan.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh