Slobodna diskusija o traktorima

Da li neko zna nekog dobrog majstora za same ?

Било пре неколико година прича, када је почео увоз "Солис" трактора, да је њихов увозник, "ФПМ Агромеханика", обзиром да имају ливницу, термичку и машинску обраду, спреман да организује чак и производњу трактора са уградњом домаћих компоненти, ал' колико сам видео - кића! Штета је што у Србји нисмо у стању да радимо у серији неке кабастије компоненте са ливењем и озбиљном машинском обрадом.

Nedavno sam citao da Majevica otvara neki pogon za sklapanje mehanizacije u RS(BiH), vjerovatno je cilj da se probijaju kao domaci proizvodjac i tako budu ispred konkurencije jer kod nas drzava daje dodatnu subvenciju za mehanizaciju proizvedenu kod nas

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Било пре неколико година прича, када је почео увоз "Солис" трактора, да је њихов увозник, "ФПМ Агромеханика", обзиром да имају ливницу, термичку и машинску обраду, спреман да организује чак и производњу трактора са уградњом домаћих компоненти, ал' колико сам видео - кића! Штета је што у Србји нисмо у стању да радимо у серији неке кабастије компоненте са ливењем и озбиљном машинском обрадом.
Pre nekoliko decenija smo sve to mi radili, imali razvijenu industriju i mnogo finalnih proizvoda.

14 oktobar je mogao sve to da radi.Koliko su mi rekli neki drugari koji rade tamo ogroman broj kamiona sa sitnim alatom je oterano na otpad u Kraljevo.

Prodate su 4-5 masine koje koje su kupovane za oko 30 mil nemackih maraka su prodate za sicu.Neke ogromne masine koji su morali nekoliko kranova da dizu.

Izgleda da nisu cesi kupci nego neko od nasih politicara.Ili keramicar ili neko krupniji.

Poslednja izmena:
Nisam znao da i vi imate posticaje. Znam da je pre par godina dosta ljudi iz RS-a uzimalo prikljucak preko neke rodbine iz Brckog da dobiju povrat od 30%. A ako si u PDV-u dobijas jos 17% na ovih 30%.
Rok je ja mislim sad 7 godina da ne smijes prodati, prvo je bio 3 pa 5 i sad 7 godina. Koliko znam posticaji su nasi. Da ti iskreno kazem cale je ganjao povrate. Jer ja nisam imao vremana a cale zna gde sta treba jer vec predaje za posticaj za plastenike.

Kupio sam rakovicu 60 1977g baca plavi dim na auspuh i kako kad malo zatupce. Uradio bih pumpu i dizne pa me zanima znali neko koliko to otprilike kosta. I posto cu morati da skidam jel moram da skinem kompresor da bi se roto pumpa skinula ili se skida drugacije.

Motor nebih radio iako mi neki pricaju da treba generalna na leru radi lepo pali lepo vuce odlicno. Voleo bih da cujem i vase misljenje.
Motor ima 7800 radnih casova na satu nikad pucala sajla. Pritisak ulja je 2.3 bara prvo hladno paljenje,a u oranju je nekih 1.5 bar do 1.9bara ja mislim. Crnog dima nema.

Nazad
Vrh