Slobodna diskusija o traktorima

Sreo juče momka radi njivu do mene u arendu i vidim da radi sa starim traktorom, a proletos kupio Dajca 100 ks preko IPARD i dao oko 60K uz povrat 30. Pitam ga gde je traktor, kaže otišao na popravku u servis. Počeo da ore i umesto da povuče gorivo za snagu, povuče vazduh i ugasi se. Dve nedelje je tamo, ne mogu još da nađu kvar. A nova mašina i to na glasu...

Čovjek nudi zamjenu za moj traktor ali mislim da ipak ne bi mjenjao za fendt jer kod nas nema dijelova za taj traktor, ali ovako taj fendt izgleda dobro i jak je traktor ali ne može kardan preko brzina pa mi ni to ne odgovara. Ipak Zetor će i dalje biti u planu.

Nudi ti zamenu glava za glavu? Sto se kvaliteta tice to je pravljeno kvalitetno i tu nema govora, a opet kad razmislis ko zna sta je sve proso taj traktor za tolike godine. Delova sto kazes nema, a i kad nadjes sve papreno skupo.

Kabina nije veliki problem,to se sve napravi ali je bitna kakva je unutra masina,koliko je radjeno i kako je radjeno sa njim,kako je odrzavan itd mada,to je stari traktor,delovi su skupi i tesko se nalaze i ja bih ga zaobisao,na Vama je odluka,pricekajte jos malo,naici ce nesto nama znamo kao materija,ima i drugih mladjih a mozda i boljih masina,nisu to cipele pa ako ti se ne svidjaju ti ih bacis,sa ovim treba da se radi i da on bude spreman na to a i da imas potrosan materijal. Niko njemu ne osporava kvalitet ali kao i sve na svetu mora se gledati i finansijski i razumno,da to ima smisla investicija i da se sve kockice sloze.

Rakovica 120,'84-86.-to godiste, prodaje se par sela od mene,vase misljenje o tom traktoru i ko bi imao delova za njega? Motor kaze da je ok,hidraulika isto ok,prednja vuca da se pretitra ako ga uzmem nema znakova kapljanja ,curenja i sl,kocnice da se odrade ako treba,struja da se odradi sumnjam da radi sem osnovnog, menjac i motor bih probao u njivi kod coveka. Da li je mnogo 6500 do 7500 evra za taj traktor,nisam jak finansijski da uzimam kredit vec sam ionako vezan za 4 kredita,zvali iz banke nudili od 20 do 50000 evra na 7 godine rata 1 posto bez grejs perioda ali se plasim da uletim u to sa ovakvim stanjem svega na trzistu jos sam i pored mojih 15 ha uzeo pre par dana od komsija jos zemlje,pomrli stariji meni ponudili

То је можда и најбољи трактор што је код нас направљен, ЗФ мењач трпи много, много јачи мотор од његовог фабричког ТС46. Једном речју мрцина или ти недодер, а цена јбм га спрам његовог стања процени али ту је те вредности.

Prodata danas za 6500e. Zamenio mu sva ulja,sve filtere,nov hladnjak stari pun kamenca,zimus kupljeni delovi za prednju vucu i dao je bivsi vlasnik novom,motor nikad otvaran,pozadi stavljeni novi klipovi i poteznice hidraulike od belarusa i prepravljeni za nju,pumpa goriva radjena zimus kod bosiste,pricao sam sa drugom majstorom malopre,evo sad sam usao u dvoriste i pisem,on ju je i radio,sredio ju je vlasnik koliko toliko.Skidao sam kukuruz i neode da je vidim bas mi krivo,jebo me kukuruz da me jebo.

Prodata danas za 6500e. Zamenio mu sva ulja,sve filtere,nov hladnjak stari pun kamenca,zimus kupljeni delovi za prednju vucu i dao je bivsi vlasnik novom,motor nikad otvaran,pozadi stavljeni novi klipovi i poteznice hidraulike od belarusa i prepravljeni za nju,pumpa goriva radjena zimus kod bosiste,pricao sam sa drugom majstorom malopre,evo sad sam usao u dvoriste i pisem,on ju je i radio,sredio ju je vlasnik koliko toliko.Skidao sam kukuruz i neode da je vidim bas mi krivo,jebo me kukuruz da me jebo.
I meni se nekoliko stvari prodalo pred nosom, normalno kao i svako psovao sam ali na kraju je ispalo tako bolje. Npr. kada smo traktor kupovali, ja i tata trebali u suboti ici pogledati zetor-a 5011 (kao lutka bio a cena bila niska), nazove cale njega u petak da cemo krenuti sutra kad on kaze "drug mi njega sad tovarimo na labudicu".... Ali eto, godinu dana posle uzmemo ursus-a 902 za malo vise para a dobili smo mnogo vise naspram tog 5011.

Takve trgovine se rešavaju čim pre tim bolje.Mogao sam tako da prođem letos kada sam kupovao prikolicu za stajnjak ali su se kockice složile u moju korist.

Nazad
Vrh