Slobodna diskusija o traktorima

Izapirati. Ima neke hemije za to mada sam čuo i za neke lako dostupne ali nisam radio sa njima pa ne mogu govoriti o efikasnosti i sigurnosti. Mislim na djelove hladnjaka. Čini mi se da je bilo neke diskusije u temi oko kombajna da se spominjalo ispiranje ali vjerovatno će se još neko javiti.

Može biti i glava ali to se moglo i prije promjene pumpe primjetiti da izbacuje tekućinu. Teško da se baš istovremeno sa promjenom pumpe ukazao problem sa dihtungom.

Neverovatno mi je da sa starom pumpom nije izbacivao, čim je stavljena nova izbacuje kao blesav. Nije mogao dihtung glave stradati u toku zamene pumpe. Da li bi trebala biti razlika u izgledu antifriza ako je otišao dihtung i ako je začepljen hladnjak? Mehurići ili nešto slično?

To mozes proveriti tako sto ces na kratko skinuti remen sa pumpe i malo isturiraj traktor i gledaj onda dali gura vodu iz hladnjaka naravno prvo dobro zagrej traktor i hladnjak napuni do cepa

Kad ste vec u temi hladnjaka i problema....na 560 mi trosi vodu, pre je trosio onako neprimetno skoro....sada vec poprilicno...poslednji put sam dosuo skoro 2L :oops: Ne mesa mi ulje i vodu, non stop to gledam, na pumpi malo kaplje, ali ne verujem da toliko brzo moze da ispusti....da l je realno da je nesto do motora? Meni se cini da je vodena pumpa, mislim da nije nikada menjana a vidi se da se muzga voda iz nje....Traktor radi sasvim normalno,tem drziu granici kao i pre

Na cepu moze malo da izbaci jedan centimetar 2 da spusti nivo posle moze da radi i bez njega, probaj bez kajsa kao sto sam ti napisao pa ces videti dali je dihtung na glavi ili je zacepljen hladnjak

Kad ste vec u temi hladnjaka i problema....na 560 mi trosi vodu, pre je trosio onako neprimetno skoro....sada vec poprilicno...poslednji put sam dosuo skoro 2L :oops: Ne mesa mi ulje i vodu, non stop to gledam, na pumpi malo kaplje, ali ne verujem da toliko brzo moze da ispusti....da l je realno da je nesto do motora? Meni se cini da je vodena pumpa, mislim da nije nikada menjana a vidi se da se muzga voda iz nje....Traktor radi sasvim normalno,tem drziu granici kao i pre
Na tim motorima m34 i m33 baš često hoće da pukne glava,pa možda troši vodu zbog toga.Da li stvara pritisak u sistemu za hlađenje?

Prvi put cujem da na tim motorima cesto puca glava.
To se obicno desava pod uticajem necega, pregrevanje, start sprej i dr...
To sto fali, izbaci na preliv iz hladnjaka!!
Imam u dvoristu 6 masina sa IMR motorima, na svakom ista prica.
S44 malo manje dok m34 i m33 izbace vise, nikakav problem u radu nece praviti taj litar - litar ipo sto fali.
Matori voli da sve bude po ps-u, cesto uzme pa dopuni do kraja, ne mogu da mu objasnim da mi ne razblazuje antifriz.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Imam jednu puklu od S44 tako da nije bas vecna.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Šta raditi onda sa hladnjakom?
Ми смо наш морали да скинемо тепсије и да га чистимо жицом саће по саће колико је био зачепљен. Ни једно средство, а ни масна сода нису помогли да га очистимо.

Na tim motorima m34 i m33 baš često hoće da pukne glava,pa možda troši vodu zbog toga.Da li stvara pritisak u sistemu za hlađenje?
Koji su simptomi pucanja glave? Zar ne bi trebao tada da krene da mesa ulje i vodu? Nisam primetio da postoji pritisak u hladnjaku kad skinem cep, temp drzi normalnu, pritisak ulja isto....Jedino sto nekad vise, nekad manje kaplje na pumpi i to bas kod ulaza na ventilator, odatle se muzga

Simptomi puknute glave su da stvara pritisak u rashladnom sistemu i izbacuje rasladnu tečnost iz hladnjaka.Ne mora da meša ulje i vodu.Ako tebi samo kaplje na pumpi za vodu,sam si dao odgovor,ni si trebao ništa ni da pitaš.

Nazad
Vrh