Slobodna diskusija o traktorima

Ja sam bio al nisam dočekao super tešku razvukli su puno morao sam kući. U lakoj samo mali ursus i fiat45 konja normalno fiat bio brži jači je 10 konja. Mene je fascinirao onaj 577 solac kako dobro vuče. Prima gas kao benzinac.

Још ако сила небеска има дебеле лицне на осигурачима и ђунту са ситним нутовима па то је крај нема даље.

Негде на пола стрима објашњава зашто не морају да региструју тракторе у америци. У кругу од х километара од његове фарме има право да се креће без регистрације. И то важи за сва возила која поседује.
И још каже хоће да увезе џондир из европе, испаде да су квалитетнији и могу да чачкају по њима.

Mene je fascinirao onaj 577 solac kako dobro vuče. Prima gas kao benzinac.
Ne znam jesi li bio kad je taj čovjek htio da povuče 2 klade sa njim i kad su ona dvojica stajali napred kao teg a ljudina ne može ništa tim klada i krenuo da ga propinje i samo ga odjednom pusti na zemlju i ona dvojica popadoše sa traktora, zamalo čovjek poginu zbog budale. Hoće se ljudina da može povući dvije klade a nije im dorastao.

Nekažem da zetori nisu dobro vukli naročito onaj iz srbca. Onaj pejić sa onim 6245 turbo nula bodova. Ja samo upoređujem ove 560 i 577 mada 10 ks dosta znači. Ne dižem ja ovog nešto posebno. Jednako je za mene dobar i zetor i imt. Ovo sila nebeska je više u šali a ti shvati kako hoćeš.

Ne znam jesi li bio kad je taj čovjek htio da povuče 2 klade sa njim i kad su ona dvojica stajali napred kao teg a ljudina ne može ništa tim klada i krenuo da ga propinje i samo ga odjednom pusti na zemlju i ona dvojica popadoše sa traktora, zamalo čovjek poginu zbog budale. Hoće se ljudina da može povući dvije klade a nije im dorastao.
Htio je i onaj sa fiatom 450 vući dvije klade pa nije ih mrdnuo s mjesta na pauzi pa ga organizator otjerao. Onaj sa 577 dv je naveče odvukao onu kladu,a juče nije mogao raskopali teren pa im mekano krenuti. Vidio sam čovjeka koji je pao sav se sažuljao sin je gledao kaže da ga zamalo nije pregazio traktor.

Vidi se na onom prvom snimku sa 577 da je vozac neki bukovak. Onako da se ponasa u sumu jedino Bog da mu pomogne da sacuva zivu glavu.
Inace mi se ovaj vid takmicenja neuporedivo vise svidja nego ona nadvlacenja na nekim traktorijadama. Jos je dobro sto teren nije idealno ravan, vec talasast. Onaj drugi zetor kad ga okrenu uz breg bas kao i u realnim uslovima izvlacenja trupaca. Sve u svemu dobro takmicenje, nema sta.

Nekažem da zetori nisu dobro vukli naročito onaj iz srbca. Onaj pejić sa onim 6245 turbo nula bodova. Ja samo upoređujem ove 560 i 577 mada 10 ks dosta znači. Ne dižem ja ovog nešto posebno. Jednako je za mene dobar i zetor i imt. Ovo sila nebeska je više u šali a ti shvati kako hoćeš.
Ja kažem samo šta sam juče vidio, 6245 je barem krenuo sa mjesta one dvije klade a 577 dv nije uspio ni da ih pomjeri sa mjesta. Ne kažem, možda je čovjek dan prije i vukao te dvije klade sa njim ali opet kažem ja govorim samo šta sam juče vidio.

Vidi se na onom prvom snimku sa 577 da je vozac neki bukovak. Onako da se ponasa u sumu jedino Bog da mu pomogne da sacuva zivu glavu.
Inace mi se ovaj vid takmicenja neuporedivo vise svidja nego ona nadvlacenja na nekim traktorijadama. Jos je dobro sto teren nije idealno ravan, vec talasast. Onaj drugi zetor kad ga okrenu uz breg bas kao i u realnim uslovima izvlacenja trupaca. Sve u svemu dobro takmicenje, nema sta.
Nijedan nije uspio izvući one dvije klade gore na put u teškoj kategoriji osim ovog 7245. Vidi se da ga je čovjek spremio za šumu i to mora onda da ide.

Onaj sa 6245 da je bio malo razumniji mogo je da prevuce oba trupca. Lepo je poso, ali velikom brzinom. Ugusio mu se motor i on opet polazi istom brzinom. Dok nacisto nije stao. Najteze je krenuti iz mesta, kad je vec krenuo, samo da je bio brzina nize ne bi stao.
Onaj 7245 je napred dosta otezan, a ima prednost jer mu je pozadi vitlo visoko i trupci su se odvojili od zemlje kad ih je privitlao. Em je opteretio traktor, em je smanjio trenje. Bar mi se tako cini, ako sam dobro video.

Čisto silovanje.Sa tim teretom ne može tako da se krene iz mesta.Moraš sporohodnom brzinom pa kada sve lepo krene i dočepaš se čvrste podloge onda šaltaj i redukuj kako hoćeš.Šta bi oni radili u transportu sa dve prikolice bruto težine 20+tona?

Nazad
Vrh