Slobodna diskusija o traktorima

Kolika je maksimalna normalna temperatura hidrauličnog ulja u mašinama kao što su tarupi sa zasebnim rezervoarom i pumpom pogonjenom kardanom?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Kada se vec prica o temperaturi, pred sezonu remontovana pumpa hidraulike i sipano novih 30l ulja u menjac, osetno se manje greje kuciste diferencijala posle duzeg opterecenja na kardanu, odnosno teranja roloprese 5-6 sati bez odmora...sto ce reci treba to menjati redovno, a ne jednom u par decenija :svinja:

Nisam znao u koju temu da okacim pa ajde ovde.
Ne znam dal ne neko od kolega video nekad ovako nesto ali ja nisam.
Radilica pukla na 4 dela i odvalila i deo bloka.
a768fb06d7697361d06dc9dbb81c76e8.jpg
a7b3e17e9dc0c785eefd69690c067495.jpg
647609ac55c6234bcc5a1ad6caea8e9a.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Ne bih znao reci, motor je inace iz one strele sa korpom samo velike u pitanju je Perkins 4 cilindra 2006 god,stigao je iz uvoza kod drugara takav i ajde kao da ga uradimo kad ono medjutim ima sta da vidimo u njemu.

Ali bukvalno, samo mi nije jasno iz kog razloga se desilo ovako nesto, svi lezajevi kao novi, i leteci i lezeci, klipnjace kao iz radnje sad da su dosle, ventili nikakva ostecenja nemaju, turbina grama lufta nema, suva kao barut, kompletan motor spolja suv kao barut a nije pran a on se polomio u parcice bukvalno.

Ako je sve kao sto si napisao pade mi na pamet da je dobio hidro udar. Ali kako ako je bio ugradjen u tu masinu? Da je iz nekog terenca ili traktora pa ajde da kazemo da se udavio.

Mislio sam da ga nisi slikao pa da bude iznenadjenje kad postavis snimak. Odma sam primetio da su zetori bas zastupljeni. Cudno mi da ih ovde kod mene nema sem jednog, valjda 6045 kog sam vidjao sa vitlom.

Nazad
Vrh