Slobodna diskusija o traktorima

Pozdrav svima,
Planiram kupovinu traktora do 60ks sa budzetom do 20.000 eura, gledao sam Mahindru 6060 i ArmaTrac 604e, ne mogu da se odlucim, pa ako neko ima pozitivna ili negativna iskustva sa ovim traktorima zamolio bih da me iskreno posavetuje, a i ako ima jos neki interesantan model da mi predlozi bio bih zahvalan.

imam Belarusa euroluxa 820, i malog Ursusa 335, tako da mi treba jedan izmedju ova dva, sa njim bi sejao, spartao, prskao i ispomoc rusu u oranju sa dve brazde

Ja sa rusom orem, setvospremam i transport prikolica, a sve ostalo radim sa ursusom jer je manji i okretniji, ali sejalica mu je teska, i cetvoredni spartac mu je tezak za vucu, kada tarupiram kukuruzovinu moram u sporohodnoj...

To je bacanje para za drugi traktor manji od rusa, sem ako nemas puno zemlje za njega jednog,a po meni za njega je skoro nista 50-ak hektara da sve sam radi.Ako nemas puno zemlje ja bi kupio vece prikljucne masine za rusa ,pa jednog dana kupis jod jednog rusa i onda si na horse sto bi rekli.

radim 35 jutara u 11 parcela, sve su to neke male parcele najveca je 7 jutara, za te male parcele mi ne trebaju neke velike prikljucne masine

radim 35 jutara u 11 parcela, sve su to neke male parcele najveca je 7 jutara, za te male parcele mi ne trebaju neke velike prikljucne masine
теби је трећи трактор потпуно непотребна инвестиција то један све уради боље уложи те паре у неке криптовалуте 😂

Poslednja izmena:
Moguce da clan calvados radi dva posla, pa mu i treba vise traktora, ili da nije cisto ratarstvo. Moze to jedan od 50 ks, ali je onda muka oranje, nikad zavrsiti. A i kada imas jedan traktor stalno je prekačinjanje mašina, pogotovo u prolece i jesen.

Čovek je lepo pitao za savet i predlog koji traktor kupiti, a kako to uvek biva na forumu diskusija ode skroz u drugom pravcu, te šta će još jedan za tu površinu, te to je neisplativo, jedan je dovoljan, itd...

Zato ja kad sam kupovao traktor, privatno sam pitao par članova za savet, na forumu nisam hteo da pišem jer bi me samo glava zabolela i izbor bi mi bio samo teži.

Moguce da clan calvados radi dva posla, pa mu i treba vise traktora, ili da nije cisto ratarstvo. Moze to jedan od 50 ks, ali je onda muka oranje, nikad zavrsiti. A i kada imas jedan traktor stalno je prekačinjanje mašina, pogotovo u prolece i jesen.
Potpuno si u pravu, radim i drugi posao koji mi oduzima dosta vremena, posle radnog vremena zurim na njivu i najveca muka mi je otkacinjanje i kacenje masina posto sam sve radim, i oranje mi je najveca muka jer orem u slobodno vreme a puno vremena gubim kada prelazim sa parcele na parcelu (inace rus je i mama i tata za oranje). Inace URSUS je 74. godiste malo mladji od mene, sluzi ali vreme je za podmladak.

Mislio sam ako neko ima Mahindru 6060 ili ArmaTrac 604e, da mi prenese iskustva (dobre i lose strane) pa da se lakse odlucim, mada opet kazem mozda ima i neki drugi model u toj klasi za koji ja neznam...naprimer drugar u selu ima ITO sa kojim ima probleme sa prevelikom potrosnjom od prvog dana i dolazili su mu serviseri i nista nije reseno, cak mislim i da je doslo i do suda posto je traktor bio u garanciji..

Mahindra 6060 po pitanju kabine je na nivou Rakovice i IMT-a, novo a nedovršeno i dosta otvoreno sa bezbroj rupa.Pisano je dosta pozitivnih komentara o Lovol traktoru pa eto, pogledaj i njega u tom cenovnom rangu, ima klimu u serijskoj opremi ako ništa drugo, to znači dosta.

Nazad
Vrh