Slobodna diskusija o traktorima

Kad sam ja kupovao Solis me odbio zbog baš velikog radijusa okretanja, bar je tad bio veliki. Što je u voćarstvu i u mom slučaju + vinogradarstvo baš bitno. I završna obrada mu je bila katastrofa pa čak i položaj sedenja, udaraš glavom.
Ja sam uzeo yto 504 i za sad je ok, ali def nije voćarac ali pošto su mi uglavnom mladi zasadi šljive,švercujem se... Ali u doglednoj budućnosti moraće da se menja...

Solis ne znam a tafe i manhidra su se lepo pokazali i ima primeraka 5_8000h
A Kinezi loše makar dosadašnja iskustva sa malim Kinezima u mom okruženju!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Druze, jel nas nekog da ima Foton504 N, on je 50ks, 4wd. Znaci i taj model se ispostavio kao los....Dobijam potpuno poprecna misljenja, zbog toga pitam....hvala ti

Kad sam ja kupovao Solis me odbio zbog baš velikog radijusa okretanja, bar je tad bio veliki. Što je u voćarstvu i u mom slučaju + vinogradarstvo baš bitno. I završna obrada mu je bila katastrofa pa čak i položaj sedenja, udaraš glavom.
Ja sam uzeo yto 504 i za sad je ok, ali def nije voćarac ali pošto su mi uglavnom mladi zasadi šljive,švercujem se... Ali u doglednoj budućnosti moraće da se menja...
Hvala puno. Koristio mi je taj savet.

Foton=yto u drugom pakovanju
Konkretno Foton mali nemam u okruženju
Yto imam i ti mali su loši
Delovi su mnooooooogo skupi
Bosch pumpa i dizne za 454 je 800e
Kvačilo je 500e
Pumpa vode 100e
Ventil hidraulike 185e novi tip
170e stari tip
Konusni i tanjirasti zadnji 350e
Stakla kabine su jako skupa
Prve gume su nikakve!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Cemu potrebe za gledanjem rs ,po godistu ima sigurno 8-10 hiljada,i ako je vecina sa utovarivacem,ihaj naradio se taj samo tako.
I nzm cemu farbanje,nebitno jel su felne ili bilo koji drugi deo masine,licno ne volim to,lickanje pred prodaju....

Ne verujem da ce neko doneti odluku o kupovini nekog traktora na osnovu farbe,to mozda moze biti zadnja opcija,ali pre stanja farbe gleda se gomila drugih ,mnogo bitnijih stvari.Sati su klasika,retko kad se mozes osloniti na iste,nazalost.

Konkretno Foton mali nemam u okruženju
Једно "али" млади срећу квари...

Колико сам ја скапирао, све кинеске марке трактора који су дошле до ових крајева су прилично различити са квалитетом и његовом једнобразношћу: "Ђинме", "Донг Фенгови", "Фотони", YTO...

Видео сам на форуму пар људи да су писали о малим "Фотонима", али сада нису нешто активни, па да чујемо имају ли проблеме са њима и који су. Има један чо'ек из Градишке 454-ку са, каже да је за 12 година натук'о седам 'иљада сати и да је задовољан њиме. Има и тип од Крушевца, који се не жали на своју 504-ку.

Ima i kod nas par malih YTO od 45-50ks dw i niko se ne žali na njih čak jednom služi kao osnovni traktor i ore sa njim i bez problema već godinama. Jedino na šta se žale su uske kabine.
Mada čini mi se da ove sve mlađe serije imaju sve više problema :confused:

Evo malo pre bio kod coveka, kupio novog Solisa 50ks, 3cilindra, nisam sedao u nutra, vizuelno lepo izgleda, spakovan, ima par sitnica sto odbijaju malo mozda ali moze da se proguta.
Kad sam ga pitao za misljenje mrda glavom!!
Kaze bezobrazno skup za to sto nudi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Na 5 m medjurednog rastojanja u lesniku maksimalno traktor sirine 1.6 kao imt 539. I to je mozda presiroko. Ima kod mene u selu jedan Solis sa kabinom. Kupio ga covek za vocarstvo,ali ne ide nikako.

U Kupusini sam video coveka prska sa 504 Foton Lovol i vucnim 1500 atomizerom. Vocnjak jabuke. Mozda neko zna coveka da nam prenese iskustva. Takodje clan @Green ima Lovol 504 i meni se dok su mi frezirali jako svideo.

Po meni, boca za vazduh previse nisko, rucice razvodnika dugacke a opet dodju iza ledja, rezervoar gore, cep ispod soferke, kvalitet plastike deluje siromasno.... itd, da ne nabrajam, kao sto rekoh moze da se proguta sve sem cene. Sad opet to mozda za nekoga nije nista, a ja mu "zamerio".
Idem za par dana opet pa cu slikati.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Svaki minut proveden sa Karcherom i konoresorom za farbanje vrati se 3x. Ljudi vole da je lepo a radni sati traktora sa kasikom su po pravilu veliki u toku godine. Video sam po vocnjacima traktore sa 5-6-10k sati koji spolja izgledaju skroz normalno, da se opere niko ne moze reci da li ima 3 ili 10k sati. Gume se vrlo malo potrose posto na asfaltu provedu 2%.

Polovan je svakako a to što izgleda lepo ništa mu ne škodi.Ima tamo i ubijenih traktora, vidi se sve ko zna da gleda.

Nazad
Vrh