Slobodna diskusija o traktorima

Čim je moj imenjak, mora da je čestit i pošten. Kad se ja odlučim za neku kupovinu, prvo ću pitati vas sa foruma da li prodajete neki svoj traktor, pa onda Radoslava Luku i Nebojšu za mišljenje, a na kraju zna se ko u kući donosi odluku.🧛‍♀️

To ti je kod Ace normalno.Ideš i gledaš šta te interesuje.Ako se odlučiš za pazar svaki dogovor je moguć.Ja sam dobio traktor na probu, ako mi odgovara da tvrdimo pazar a ako ne odgovara da ga vratim i uzmem drugi bez ikakvih problema.Gde to još ima i može tako?

Nisam znao da daje i na probu, tj. da mozes da menjas ako ti nesto ne odgovara. To je stvarno vise nego korektno, znaci da veruje u kvalitet masine koje poseduje. Samo mi se cini da je malo jaci sa cenama, ali ako ima kvalitet onda i cena treba to da isprati nema tu sta.

Čim je moj imenjak, mora da je čestit i pošten. Kad se ja odlučim za neku kupovinu, prvo ću pitati vas sa foruma da li prodajete neki svoj traktor, pa onda Radoslava Luku i Nebojšu za mišljenje, a na kraju zna se ko u kući donosi odluku.🧛‍♀️

E to ko na kraju donosi odluku je svima najzajebaniji deo!

To mi je on sam predložio a trgovali smo i ranije kada sam kupio kombajn od njega po ceni za koju ni sada ne može takav da se kupi.

Davno smo pazarili presu kod njega, za nas i vise nego korektan trgovac.
Nama se presa svidela ali falilo para, covek nas bukvalno terao da nosimo presu i radimo a ostatak love da donesemo kad mi odredimo rok...
Prvi put nas video u zivotu, podatke nije hteo da mu ostavljamo, znao je odakle smo i calovo ime, to je to.
Jbg ako su jace cene, ko ce dati bez para danas??

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

To mi je on sam predložio a trgovali smo i ranije kada sam kupio kombajn od njega po ceni za koju ni sada ne može takav da se kupi.
Jel si ti spustio cenu ili je on ponudio cenu za kombajn koja je bila realno niža od tržišne?
Mene je brzo telefonom otresao, ali sam tražio specifičan traktor 4 cilindra a opet ne mnogo star, pa to nije ni imao. A nisam ni otišao nikada kod njega.

Davno smo pazarili presu kod njega, za nas i vise nego korektan trgovac.
Nama se presa svidela ali falilo para, covek nas bukvalno terao da nosimo presu i radimo a ostatak love da donesemo kad mi odredimo rok...
Prvi put nas video u zivotu, podatke nije hteo da mu ostavljamo, znao je odakle smo i calovo ime, to je to.
Jbg ako su jace cene, ko ce dati bez para danas??

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Veruj mi, ima i novo da se kupi (uzme) bez para... Došlo je vreme takvo da je kod svih trgovaca mehanizacijom, dal novom dal polovnom, moguć svaki dogovor. Bitno je samo da vide da si ozbiljan kupac, a to znači da mora da se sedne i oči u oči razgovora. Znam za slučaj gde je čovek prošao na ipard za traktor i dobio rešenje, ali mu nije nikako odgovaralo da realizuje. I ovi iz te firme što je uzeo predračun mu dali pare za ceo traktor da realizuje u roku a on da im vrati kad mu odgovara... Samo da vide da ste ozbiljni i na sve pristaju samo da prodaju...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ti nasi trgovci imaju razradjene seme, gde imaju ljudi koji prate aukcije, licitacije napolju i kupuju traktore ispod cena koje mi obicni ne mozemo da nadjemo na internetu. Posle xy traktora naucili su i mehaniku pa ako nesto nije ispravno oprave sto u prodaji digne cene a prilikom kupovine napolju skine cenu. Uglavnom uzasan posao (sa ljudima, pitanja jedna te ista, smaraci koji nece kupiti samo gledaju) koji ne bi mogao da radim bez obzira na zaradu koja je veruje izmedju 1-5k evra po traktoru.

Zarada je uvek dobra. A što se tiče smarača čuješ kako je bilo kod mušovca. Čovek je rešio da kupi traktor i išao sa parama u džepu, a Aca je samo ga poslao da vidi mašineriju. Tako je posle xy mušterija i smarač. sebe ispraksovao.
Matiću onda se tog dana imao sreće, da si naišao kada je ono što te interesuje bilo na popustu :ppozdrav: :).
Znam da se najčešće kupuje pokvaren, pa onda ovde prodaje. Imao takvu ponudu, nije bila u mojoj platežnoj moći cena, a i imam iskustva u tri generalke (dve traktorske i yugo), tek kada ga raskopiš onda znaš kakvi sve kvarovi postoje.

Nije bilo tako.Zvao da pitam ima li takav i takav kombajn, dobio odgovor da ima, otišli sutradan, pregledali i kupili.Cenu je sam rekao preko telefona a cenkanje je još spustilo.

Zašto da ne. Objasnim mu da ću traktor samo ja voziti i da nisam balvan a da će isti praviti 100 sati godišnje. Ako je siguran da ne prodaje mačke u džaku onda zna da će se traktor koji tako malo radi teško ozbiljnije pokvariti.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Pa da ali on ako ga nije otvarao onda ne zna sta je unutra i da li ce da rikne posle 200, 2000 ili posle 20 sati. Ja se uzdam u to da ako kupim kod nekog gde ljudi vec imaju dobra iskustva, da je tu manja sansa da nesto strada nego negde gde niko nije kupovao ili se retko kupuje. Jer i tih preprodavaca ima razlicitih, neki kad kupuju masinu gledaju da to lici na nesto, provere je koliko mogu jer nece da kaljaju svoje ime a ima i onih koji gledaju da kupe sto veci krs za sto manje pare pa da ga ovde uvale i solidno zarade nista drugo ih ne zanima.

To mozda stariji menjaci, ovi noviji mogu da ne krce uopste i da se samo od jednom javi problem. Pogotovo kod automatika gde ti u stvari ne osecas "pod ruku" koliko on to krci na nekim brzinama kao sto se oseti na manuelnom.

Nazad
Vrh