Slobodna diskusija o traktorima

Meni na autu je tiptronic menjac. Sve je radilo normalno i samo jednom je izbacio gresku neku i ni makac, nikakav simptom nisam imao. Kada sam iscitao kod greske skontali da je aktuator pa smo remontovali motorice sto salataju. Ulje menjam na 50k km. Tako i na traktorima menjate ulja redovno da produzite vek menjacu jer je to najskuplje za opravku. Na Turcinu sam skratio servisne intervale jer mi je logika da ulja i filteri su sigurno jeftiniji od rastavljanja i popravki.

Meni na autu je tiptronic menjac. Sve je radilo normalno i samo jednom je izbacio gresku neku i ni makac, nikakav simptom nisam imao. Kada sam iscitao kod greske skontali da je aktuator pa smo remontovali motorice sto salataju. Ulje menjam na 50k km. Tako i na traktorima menjate ulja redovno da produzite vek menjacu jer je to najskuplje za opravku. Na Turcinu sam skratio servisne intervale jer mi je logika da ulja i filteri su sigurno jeftiniji od rastavljanja i popravki.

Na koliko sati sad menjas?

Onda ovo mora da je fora?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
23c3b0ea49ad24fceb3f76236e7b8765.jpg

Na koliko sati sad menjas?
Traktor: motorno ulje i filter 120rs. Menjac 600rs. Na fergusonu 120rs ulje. Menjac sam sad menjao na 800 pre toga na 1000. Preferiram Modrica ulje za sve i zadovoljan sam. Uzimao sam da probam Mabanol, Protech, Prista, Comma, Nis, Lukoil. Najbolje je redovno menjati ulje a manje je bitan brend.

Astra: ulje na 8 kkm, menjac na 50kkm ulje.

Drage kolege, najljubaznije vas molim za pomoc i vase misljenje, iskustvo ako ga imate.
Razmatram vise nekih opcija u rangu Foton504 N ( vocarski ). YTO504, Solis 50 , sva tri dupla vuca.
Gledam modele tog cenovnog ranga za potrebe vocarstva na povrsini do 7ha leske. Koristicu za freziranje pipalicom, tarupiranje, atomizer od 600litara i otrpilike to je sve.
Razmatram ovaj Solis50 4wd. Da li mozete da mi pomognete sa misljenjem? Kako se pokazao ovaj traktor? Sta biste mi preporucili. Da li medju ovim modelima izmedju kineskog i indijskog trzista ima neke sustinske razlike u kvalitetu. Razmatram opciju bez kabine da bih mogao da prolazim kroz redove razmaka 5x5 kada se krosnje u gornjem delu spoje ( imam kalemljeni lesnik - stablasice ).
Konkretno ovaj Solis50 je novije generacije u odnosu na ostale pomenute.
Hvala svima unapred na pomoci
pozdrav

Ima moj komsija taj solis ali kratko vreme pa nisam siguran kako ce se pokazati.Znam da ima sonalika motor i bkt gume. :D

Drage kolege, najljubaznije vas molim za pomoc i vase misljenje, iskustvo ako ga imate.
Razmatram vise nekih opcija u rangu Foton504 N ( vocarski ). YTO504, Solis 50 , sva tri dupla vuca.
Gledam modele tog cenovnog ranga za potrebe vocarstva na povrsini do 7ha leske. Koristicu za freziranje pipalicom, tarupiranje, atomizer od 600litara i otrpilike to je sve.
Razmatram ovaj Solis50 4wd. Da li mozete da mi pomognete sa misljenjem? Kako se pokazao ovaj traktor? Sta biste mi preporucili. Da li medju ovim modelima izmedju kineskog i indijskog trzista ima neke sustinske razlike u kvalitetu. Razmatram opciju bez kabine da bih mogao da prolazim kroz redove razmaka 5x5 kada se krosnje u gornjem delu spoje ( imam kalemljeni lesnik - stablasice ).
Konkretno ovaj Solis50 je novije generacije u odnosu na ostale pomenute.
Hvala svima unapred na pomoci
pozdrav

Druze znam da mozda nije tako prakticno, ali razmotri ozbiljno kabinu, najvise zbog prskanja, ali i zbog freziranja i tarupiranja jer kad je relativno suvo ima da dolazis kuci kao snesko crnic od prasine.

Kineze ti ne bih preporučio nikako
Sa malima 45_55 samo muke i kubura
Moje mišljenje razmotri Manhidru i tafe
Njih ima u selu po 45_8k sati i još odlično rade niko nije imao većih problema!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Druze znam da mozda nije tako prakticno, ali razmotri ozbiljno kabinu, najvise zbog prskanja, ali i zbog freziranja i tarupiranja jer kad je relativno suvo ima da dolazis kuci kao snesko crnic od prasine.
Slazem se skroz, zbog toga i jesam u ozbiljnoj dilemi ali strahujem da necu moci da prolazim kroz redove i zavrsavam posao kad se "sutra" krosnje spoje... To me jedino muci u odluci i nisam pametan iskreno sta da odlucim. Hvala ti

Kineze ti ne bih preporučio nikako
Sa malima 45_55 samo muke i kubura
Moje mišljenje razmotri Manhidru i tafe
Njih ima u selu po 45_8k sati i još odlično rade niko nije imao većih problema!!

Solis nije kinez ali pretpostavljam da je to slicno Mahindri, Tafe i sl. Njega razmatram ali ne znam kakva su iskustva. Nisam uspeo da pronadjem nista relevantno od nekog objektivnog koriscnikog iskustva nekog ko ima ovaj traktor. Prepotastavljam da svi traktori od 15000-16000eur su slicnog kvaliteta i slicne kategorije po pitanju nekih bitnih performansi....Ili gresim? Hvala ti puno na pomoci i savetima. Svaki komentar mi znaci...

Slazem se skroz, zbog toga i jesam u ozbiljnoj dilemi ali strahujem da necu moci da prolazim kroz redove i zavrsavam posao kad se "sutra" krosnje spoje... To me jedino muci u odluci i nisam pametan iskreno sta da odlucim. Hvala ti
U principu ti odlucujes kako ce da izgleda krosnja rezanjem, ali da, jeste velika dilema. Tebi bi u stvari bio top onaj mali Antonio Carraro ali njima su cene vanzemaljske. Sta znam, meni opet nekako zdravlje bitnije, cilj je da ti nadzivis vocnjak a ne on tebe.

Solis ne znam a tafe i manhidra su se lepo pokazali i ima primeraka 5_8000h
A Kinezi loše makar dosadašnja iskustva sa malim Kinezima u mom okruženju!!

U principu ti odlucujes kako ce da izgleda krosnja rezanjem, ali da, jeste velika dilema. Tebi bi u stvari bio top onaj mali Antonio Carraro ali njima su cene vanzemaljske. Sta znam, meni opet nekako zdravlje bitnije, cilj je da ti nadzivis vocnjak a ne on tebe.
Ima nacina da se 100% zastitis i bez kabine...Naravno, lakse je u tom smislu imati dobru kabinu. Koja dihtuje, ima filtere i sl. Sve znam....zbog toga i jeste dilema. Tog italijana i jos neke profy vocarce bih rado kupio...ali nazalost to nije moja realnost :) Nisu ni kinezi bez gurke uz subvenciju...

Nazad
Vrh