Slobodna diskusija o traktorima

Menjaj majstora. Šalji pumpu u Sr.
Kod indijanske pumpe ( tafe set za remont ) ne valja radni ventil. Ustvari radi on jedno izvesno vreme, par godina, a kasnije počne da brljavi. Ali da odmah ne valja, e to već....
Da su nekadasnji delovi bili kvalitetniji, o tom ne vredi ni pisati. Jesu, ali eto sadašnjost je malo drugačija.

Menjaj majstora. Šalji pumpu u Sr.
Kod indijanske pumpe ( tafe set za remont ) ne valja radni ventil. Ustvari radi on jedno izvesno vreme, par godina, a kasnije počne da brljavi. Ali da odmah ne valja, e to već....
Da su nekadasnji delovi bili kvalitetniji, o tom ne vredi ni pisati. Jesu, ali eto sadašnjost je malo drugačija.

Tafe i je pumpa vjerojatno greška.
Ma čim smo prstom zatezali filter limić otpadne na njemu.
Odmah sam imao loš predosjećaj.
Bilo što da nosi na hidruliku zašteka.
Sve novo stavljeno od cilinda nadalje i nevalja.
Traktor je odličan ali dijelovi novi koma.

Može bez problema...
A to opet zavisi od trenutnog stanja motora, troši li ulje ili ne...
Koristiš li traktor više Zimi ili Leti...
Uopšteno, 15w40 se i inače "iskristalisalo" kao "AllSeason" ulje....

Ja sipam fuchs titan truck plus 15w40 u deutz-a. Ovaj sto mi je prodo kaze da je najbolje na 250 sati mjenjati.

Zavisi sta radi. Ako ore puno je 250 sati, ako seje, sparta moze 300 sa sintetikom i acea e7 uljem.

Ja sam njemu reko da hocu sipati u kombajn sa deutz-ovim motorom i u ursusa koji se koristi za sve operacije i kaze da je najbolje tako na 250 sati.

Pozdrav
Zanima me Vase misljenje. Razmisljamo u kupovini malo jaceg traktora. Najvise smo zainteresovani za Zetora 12245. Videli smo i nekog Belorusa novog msm da mu oznaka 1221.3 ali nemamo nikakva iskustva sa Belorusom, pa me zanima kakva su vam iskustva, mišljenja,mozda neki drugi predlog za traktor i tako to.

Kad smo vec kod kupovine traktora, imate li neke trgovce zapadnjacima da preporucite? Najbolje je ici preko preporuke, ima ljudi koji uvoze sve i svasta a ima i onih koji malo vode racuna i ozbiljno se bave svojim poslom. Vise puta su se kao dobre trgovine spominjali Aca iz Klenka i Ivan i Milan iz Sovljaka. Cuo sam da ima i ozbiljnih trgovaca oko Subotice mada to mi je solidno daleko za gledanje, ali ako nesto bas valja nista nije daleko.

Nedavno smo na temi Fendt-a imali i "anti preporuke", mada diskutabilno je kod tih manjih trgovaca koliko su oni uopste imali pojma o stanju traktora koji su kupili.

Ja kada sam gledao traktor bio sam i kod Ace u Klenku i kod ovih iz Sovljaka.Kada sam bio,Aca klao svinje nije bio zainteresovan za nas 2 %,u fozonu idite pa gledajte sami sta hocete.Dok su se ovi kod Ivan i Milan bas potrudili da sve objasne i pokazu i za njih preporuke bar sto se toga tice,sobzirom da ipak nismo uzeli traktor kod njih nego na trecem mestu kod coveka koji nije trgovac.

Ja kada sam gledao traktor bio sam i kod Ace u Klenku i kod ovih iz Sovljaka.Kada sam bio,Aca klao svinje nije bio zainteresovan za nas 2 %,u fozonu idite pa gledajte sami sta hocete.Dok su se ovi kod Ivan i Milan bas potrudili da sve objasne i pokazu i za njih preporuke bar sto se toga tice,sobzirom da ipak nismo uzeli traktor kod njih nego na trecem mestu kod coveka koji nije trgovac.
To je mozda i najbolje resenje ali takvi su retki, 3-4 komada u 100 mozda moze da se nadje da valja i da je od vlasnika.

Pa to je jos korektnije ,gledas sam . Ako ista nevolim kad gledam neko polovno vozilo a prodavac melje li melje . Ko da je bitno sta on govori bitno je sta masina kaze . Isto tako aoo prodajem ,kazem to je to izvoli gledaj , nema skrivenih krupnih problema a ostalo gledaj sam

Nazad
Vrh